Σημερινή

Τρίτη, 26/03/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:
ΕΚΑΝΑ ΤΣΟΥΚΑΧΑΡΑ ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ:
ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ, ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΟΥΜΕ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΥΣΥ

TO ΤΣΟΥΚΑΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, μιλώντας μπροστά στους νέους, ανέφερε πως όσοι είναι κάτω των 50 ετών, δεν πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη λύση ομοσπονδίας στο Κυπριακό και θα ήταν προτιμότερο να πάμε σε λύση δύο κρατών.

Όπως είπε, το κράτος που θα δημιουργηθεί (κατεχόμενα) θα πρέπει να λειτουργεί μέσα σε ευρωπαϊκά πλαίσια, να απογαλακτιστεί από την Τουρκία και να φύγουν οι έποικοι. Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από κόμματα, τα οποία τον κατηγορούν ότι τάσσεται υπέρ του Plan B της Τουρκίας, που είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους και η διχοτόμηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος απαντούσε σε ερωτήσεις μαθητών στο πλαίσιο των Debates Νέων με προσωπικότητες και θεσμούς του οργανισμού REACTION και της Τράπεζας Κύπρου.

Την επόμενη μέρα, ωστόσο, με ένα Τσουκαχάρα που θα ζήλευε και η Νάντια Κομανέτσι, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανασκεύασε τις δηλώσεις του, τονίζοντας πως με την αναφορά του περί λύσης δύο κρατών εννοούσε δύο κράτη εντός της ομοσπονδίας. Το Τρολ στην Επικαιρότητα επικοινώνησε με γνωστά άτομα της πολιτικής ζωής του τόπου και τους ζήτησε να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και μας είπαν τα ακόλουθα:...

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.