Σημερινή

Δευτέρα, 18/02/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 19 Νοέμβριος 2017, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Ο αναστεναγμός της παρουσιάστριας και τα ψυχοσωματικά στο TVONE

· Πώς να μη συγχυσθεί το κορίτσι, ρε παιδιά. Όταν αντί ληγμένων χαπιών εμφανίζεται το ρεπορτάζ για τα χαμένα πιστόλια. Ε, θα ρίξει τον αναστεναγμό, θ’ αλλάξει δυο-τρία χρωματάκια και θ’ αγχωθεί το κορίτσι του TVONE με τα συμβάντα. Άσε, κορίτσι, δεν χρειάζεται το άγχος. Γιατί και τα ληγμένα χάπια είναι όπως τα χαμένα πιστόλια. Το ίδιο επικίνδυνα και θανατηφόρα υπό προϋποθέσεις.

· Και υπάρχουν άνθρωποι που, αντί να φωνάξουν για τα χάπια τους, μιλάνε για τα χαμένα πιστόλια τους. Κατά τ’ άλλα το κορίτσι δεν είναι και άσχημο στην παρουσίαση των ειδήσεων. Αν μετά από 10 χρόνια παρουσίασης ειδήσεων όταν προκύψει λάθος μόνο αγχώνεται, πάει καλά. Τα πρώτα 10 χρόνια είναι τα δύσκολα. Μπροστά στην αιωνιότητα εξάλλου…

· Μπορεί να χαρακτηρισθεί ψυχολογικό έως και σχιζοφρενικό θρίλερ, χωρίς περιπέτεια, αλλά με προβλεπτούς χαρακτήρες. Πώς; Ε, όταν παρακολουθείς τέτοιου είδους συγγραφική δουλειά όπως παρουσιάζεται στις οθόνες του TVONE, δεν χρειάζεται να έχεις και ιδιαίτερες ικανότητες. Η φετινή τους προσπάθεια αποτελεί συνέχεια της περσινής με διαφορετικό τίτλο. Πέρσι ήταν το όνειρό τους για πρωτιά και φέτος είναι η φωτιά που τους κατακρεούργησε την αξιοπιστία.

· Ω, τι πρωτοτυπία! Μας τρέλαναν στις ερμηνευτικές εκπλήξεις. Ναι και μην ξεχάσουμε ότι στα σίριαλ θα παρακολουθήσουμε αρκετές δόσεις μετεμψύχωσης, υποβολής και άλλων ψυχοσωματικών προσεγγίσεων, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν πλέον των σειρών των καναλιών.

· Πάντως το μόνο που άλλαξε θα πρέπει να είναι ο διαμοιρασμός των χρημάτων, αφού στη μοιρασιά προστέθηκαν και Ελλαδίτες ηθοποιοί. Μυρίστηκαν ψόφιο, που λένε, και έτρεξαν… για να δούμε πότε θα καταλάβουν τα κανάλια τις γκάφες στις οποίες πέφτουν. Προφανώς όταν διολισθήσουν -κι άλλο- τα νούμερά τους και πλέον δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Χαλαρώνουν οι ελέφαντες
· Αχού! Κατασκήνωση για σκηνές χαλάρωσης ελεφάντων ανακάλυψε η ΑΝΤεννοπούλα και μας ενημέρωσε επί τούτου. Αν μας έδινες και τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα, τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Γιατί μπορεί και να μας χρειασθεί να τηλεφωνήσουμε κάποια στιγμή για να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες της κατασκήνωσης. Αφού καθημερινά χρειάζεται ν’ αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, τουλάχιστον να μάθουμε να χαλαρώνουμε…

· Μπράβο ανακάλυψη οι Πάφιοι μαρκουτζοφόροι! Ανακάλυψαν τα κίτρινα λεμόνια που έχουν διάφορα σχήματα. Έλα, ρε! Μπράβο, ρε παιδιά. Πάντα έλεγα ότι το Παφιστάν μπορεί να γίνει ο λάκκος του πολιτισμού. Ε, όπως υπάρχει η κοιτίδα, υπάρχει και ο σχετικός λάκκος...

· Πάντως ο ΑΝΤεννάκιας συνεχίζει να φαίνεται ότι κατέχει από αεροπλοΐα και ηθοποιία. Με τις γνώσεις του μας έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και κατέδειξε ότι μπορεί να πλοηγήσει οποιοδήποτε αεροπλάνο, αλλά και ν’ αναδειχθεί σε σπουδαίο ηθοποιό.

· Έλα, όμως, που δεν τον εμπιστεύεται ο σταθμάρχης ούτε το ποδήλατο τού σταθμού (διάβαζε μικρό δελτίο ειδήσεων) να πάρει. Σου λέει αυτός ξέρει ποδήλατο χωρίς ταχύτητες, ενώ ο ΕΧΤΡΑ απλώς κάνει τη ζωή… ποδήλατο. Ο δε έτερος των ΕΧΤΡήμ δημοσιογράφων να μην κρύβεται για τις πληροφορίες που αφήνει να διαρρεύσουν…

· Αμάν, παρουσιάστριά μου, και σου έστησαν παγίδα. Σου έριξαν δίπλα κάποιον έμπειρο και σε μετέτρεψαν σε γλάστρα… Πώς σε κατάντησε έτσι ο τύπος! Μα, ρε κορίτσι μου, να γίνεις όπως και οι υπόλοιπες ξανθές που περιφέρονται στις εκπομπές, κάτι όπως το μπιμπελό στο ράφι ή αν προτιμάς η γλάστρα που βρίσκεται στο πάτωμα για να χρωματίζει την περιοχή; Α, πα, πα, δεν γίνονται τέτοια πράγματα.

· Ειδικότερα σε κάποιαν εκ των εκπομπών που κρατούσε με χάρη και καμάρι το μπουκέτο με τα γιασεμιά και ο παρουσιαστής συνομιλούσε με τον ιατρό, ενώ σαν καλό και υπάκουο κορίτσι παρακολουθούσες, μας παρέπεμψες κατευθείαν στην εικόνα που περιγράψαμε με τον κήπο και τη συμπαθή γλαστρούλα.

ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΗ: Δελτίο χωρίς γλάστρες και ο παραλίγο… ΚΑΠΙΤΑΛίστας

· Όταν η ΡΙΚατζού μάς έλεγε ότι ο μεγάλος κύκλος ανακρίσεων ολοκληρώθηκε, είχε υπόψη της αν υπάρχει και μικρός; Πάντως, όσοι δεν γνωρίζουν από κύκλους, αρκεί μια ματιά στην αναγιούμενη εμπροσθοφυλακή της και θα καταλάβουν τι κύκλους κάνει η ζωή.

· Πολύ γουστόζικο αυτό που μας επισήμανε το κορίτσι του ΑΛΦΑ. Λοιπόν, το χαριτωμένο κοριτσάκι μάς μίλησε για τον κρυφό φωτισμό στο εκλογικό επιτελείο υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Για να δείτε ότι όλα, μα όλα στη ζωή μας έχουν και πολιτική χροιά. Ακόμη και ο κρυφός φωτισμός. Όσο για το φανερό, ψάξτε αλλού. Στο Κυπριστάν μόνο κρυφά… γίνονται.

· Αν δεν γνωρίζει τη φράση «έφκαλέν μας την ψυσιή μας» η ΑΛΦΑτζού, εξουσιοδοτώ κάποιον εκ των συναδέλφων της να της την εξηγήσει. Όταν βγαίνεις στο τηλεοπτικό παράθυρο χάνεις τη φωνούλα σου και θέλεις κάποια δευτερόλεπτα να μιλήσεις. Ε, και όταν κάποιοι περιμένουν ν’ ακούσουν με αγωνία τα νέα, τότε αγχώνονται και δεν περιμένουν από εσένα να μιλήσεις. Τηλεκοντρόλ και πάνε λίγο πιο κάτω…

· Προσέξτε τον συλλογισμό και την απαράμιλλη λεκτική τοποθέτηση του ΚΑΠΙΤΑΛίστα δημοσιογράφου: «Η κυρία 65 χρονών χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Τα αναπνευστικά προβλήματα παραλίγο να της στοιχίσουν τη ζωή». Όταν κάποιος χαροπαλεύει, μπορεί την ίδια στιγμή παραλίγο να της στοιχίσουν τη ζωή κάποια προβλήματα; Απέχει πολύ δηλαδή η μάχη με τον Χάρο από τα παραλίγο προβλήματα; Πάντως ο ΚΑΠΙΤΑΛίστας την προσδιόρισε με τα μέτρα.

· «Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Γη με ζωγραφιά/ και συ την πήρες σοβαρά/ και συ την πήρες σοβαρά». Ο στίχος από το άσμα του Κώστα Χατζή αφιερωμένος εξαιρετικά στην παρουσιάστρια, η οποία και πέταξε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού. Ε, τώρα που προσγειώθηκε στη γη, καλά είναι να κάνει και αναγκαστική προσγείωση στην πραγματικότητα. Γιατί ακόμη το κορίτσι ονειρεύεται ελεύθερη δημοσιογραφία, οπόταν θα χρειασθεί και αλεξίπτωτο να πέσει απότομα.