Σημερινή

Σάββατο, 25/05/2019
RSS

ΤΡΟΛ...στην επικαιρότητα

| Εκτύπωση | 19 Νοέμβριος 2017, 18:00 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

Αρχιεπίσκοπος:
Δεν με χωνεύκουν οι αριστεροί και οι δημοσιογράφοι

Μαρίνος Σιζόπουλος:
Είμαι σπουρτόλοος

Σάββας Βέργας:
Μπήκα στον πειρασμό γιατί δεν υπήρχε έλεγχος


Ο Αρχιεπίσκοπος, οι αριστεροί και οι δημοσιογράφοι
Στις επικρίσεις που δέχεται από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και από πολιτικούς, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', μιλώντας στην κυπριακή κρατική τηλεόραση. Ο Μακαριότατος είπε πως οι επικρίσεις από τον πολιτικό χώρο προέρχονται κυρίως από πολιτικούς που έχουν άλλες ιδεολογίες, προσθέτοντας πως είναι κάτι που δέχεται, καθώς, όπως είπε, λόγω της ιδεολογίας τους, δεν περιμένει να τον παινέψουν. Ερωτηθείς για το ποιους εννοεί, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Τους αριστερούς. Θέλετε και παπά να σας το πει;». Ο Μακαριότατος συνέχισε λέγοντας, ωστόσο, ότι «εγώ τους αγαπώ και είμαι έτοιμος για συνεργασία. Μάλιστα, πήγα και στα γραφεία τους, δεν έχω καμιά αλλεργία».

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε και το παράπονό του για τον Τύπο, αφού θεωρεί ότι το μεγαλύτερο μερίδιο στις επικρίσεις στο πρόσωπό του, προέρχεται από τα ΜΜΕ. «Οι πλείστοι των δημοσιογράφων λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρεται για τα οικονομικά και για το Κυπριακό. Κάποιος μεταδίδει μια πληροφορία και αμέσως γεμίζουν τα Facebook και οι ιστοσελίδες». Με το συμπάθκιον, Προκαθήμενε, αλλά με τη λογική σου, αφού σε επικρίνουν μόνον οι Αριστεροί και οι δημοσιογράφοι, τότε οι Αριστεροί και οι δημοσιογράφοι είμαστε το 92%, αφού μόνο 8% πήρες στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις ότι οι δημοσιογράφοι λέμε πως ασχολείσαι μόνο με τα οικονομικά και το Κυπριακό, προσωπικά διαφωνώ. Ασχολείσαι και με τη διαχείριση της Παναγίας του Τράχωνα, με τις συνεντεύξεις του Φαίδωνα Φαίδωνος και με τους ΛΟΑΤΙ, για τους οποίους είσαι πρόθυμος να κάνεις σχολεία για να γίνουν straight. Πάντως μιας και είσαι και επιχειρηματίας, μια καλή εισήγηση θα ήταν στα σχολεία που θα κάνεις τα παιδιά αντί χυμό να πίνουν ΚΕΟ, την οποία ελέγχεις, για να γίνουν άντρες.

Ο σπουρτόλοος Σιζόπουλος
Μπορεί ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία Νικόλας Παπαδόπουλος να αποφεύγει να τοποθετηθεί είτε υπέρ είτε κατά της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος αποφάσισε να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Χωρίς Περιστροφές». Κληθείς να σχολιάσει αν θα συζητηθεί διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στις διαπραγματεύσεις και αν ο ίδιος συμφωνεί με αυτό το πλαίσιο λύσης, ο ίδιος είπε πως η ΕΔΕΚ το ξεκαθάρισε: «Εμείς θεωρούμε πως η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας».

Κληθείς να σχολιάσει αν συμφωνεί και ο υποψήφιος πρόεδρος που στηρίζει μαζί του, ο ίδιος κάλεσε να δουν τη Νέα Στρατηγική. «Ώστε, δηλαδή, συμφωνεί;», ανέφερε ο Γιάννης Καρεκλάς, με τον κ. Σιζόπουλο να απαντά βεβαίως. Με τη φόρα που πήρε ο Σιζόπουλος, θα μας πει και το μυστικό της Βικτώριας (Victoria’s Secret), ποιος είναι ο άγνωστος στρατιώτης, πόσο κάνει το φτωχός πλην τίμιος, ενώ είναι άξιος να εξαφανίσει σε σόου του τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Η απολογία του Δίπλαρου
Ως «ψευδή, αναληθή, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη, αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα», χαρακτήρισε ενώπιον δικαστηρίου ο Ευθύμιος Δίπλαρος τη δήλωσή του σε τηλεοπτικό κανάλι, κατά την οποία υποστήριξε ότι οι θυγατέρες του Δημήτρη Χριστόφια έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα των καταθέσεων. Μετά την Απολογία του Σωκράτη, είδαμε και την Απολογία του Δίπλαρου. Έμεινε να απολογηθεί και για το ότι πίνει γάλα τριαντάφυλλο.

Επιστολή Νίκαρου για χαλλούμι
Επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για κατοχύρωση του κυπριακού χαλλουμιού, θα στείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Στη διαβεβαίωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Προεδρικό με τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Ποιμνιοτρόφων. Εν πιο εύκολο να λυθεί το Κυπριακό παρά να κατοχυρώσουμε το χαλλούμι, το οποίο έχει πάνω που 30 χρόνια που προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε.

Διαγραφές οφειλών σωματείων
Την αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος κάνει λόγο για κρατική ενίσχυση και μεθόδευση παράκαμψης της νομοθεσίας, προκαλεί η πρόθεση της Κυβέρνησης να αποπληρώσει τις οφειλές των ποδοσφαιρικών σωματείων προς το τμήμα φορολογίας και το τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων. Να γίνω κι εγώ τότε Socratis FC, πέρκιμον μου σβήσουν τα χρέη μου.

Οι δικαιολογίες του Βέργα
Ο Βέργας, για τις μίζες που έπιασε, είπε στο Δικαστήριο πως «όταν σε έναν οργανισμό δεν νιώθεις τον οποιοδήποτε κίνδυνο ελέγχου, τότε μπαίνεις στον πειρασμό». Εν όπως την κουβέντα «την βίασα επειδή φορούσε μίνι φούστα και με προκαλούσε». Μα, μόνο τα γιαούρτια έχουν τσίππα σε τούτον τον τόπο;

Τα τσιεκκούθκια του Νίκαρου
Χριστουγεννιάτικα δώρα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ύψους €39 εκ. ενέκρινε κατά τη συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο. Mε τη φόρα που πήρε ο Νίκαρος, τον Γενάρη θα ξοφλήσει ακόμη και τα χρέη της Ομόνοιας.

Το πρόστιμο της ΕΠΑ
Η ΕΠΑ επέβαλε πρόστιμο €21 εκατ. σε 4 εταιρείες πετρελαιοειδών, για καρτέλ στη λιανική τιμή των καυσίμων την περίοδο 2004-2006, δηλαδή 11 χρόνια αργότερα. Λογικά μέχρι να βγει απόφαση για τις σημερινές τιμές των καυσίμων, η ΕΠΑ θα μετονομαστεί σε ΑΕΚ Λάρνακας.