Σημερινή

Δευτέρα, 25/03/2019
RSS

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ με ειδήσεις,κους-κους, αναλύσεις και ό,τι ήθελε πρ

| Εκτύπωση | 12 Νοέμβριος 2017, 18:00 | Του Στέλιου Ξιουρή

Το μπλουζάκι και οι δύσβατες περιοχές με παραμύθι Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

· Αυτό το μπλουζάκι που έβαλε η AΛΦΑτζού είχε τόσες πολλές επιγραφές, που μάλλον με παραμύθι έμοιαζε. Αν ήταν κανένα μυθιστόρημα να το διαβάζαμε ευχαρίστως, αλλά αν είναι παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, θα μας δημιουργήσει προβλήματα στην ανάγνωση. Εκτός κι αν πρόκειται για θρίλερ, αφού οι περιοχές που καλύπτει (το μπλουζάκι) είναι δύσβατες… Πάντως το μπλουζάκι μπορεί να χαρακτηρισθεί και ευτυχισμένο λόγω χώρου αλλά και ονόματος χρήστη…

· Καλά, κασκόλ ήταν αυτό ή φόρεμα; Και μάλιστα να το βάζεις κατά τις επισκέψεις σου στο Προεδρικό Μέγαρο, μάλλον προκαλείς από περιέργεια έως και γέλωτες. Αναφερόμαστε στην υπερμεγέθη σάρπα που έβαλε το κορίτσι και ήταν πραγματικά ΜΕΓΑλο. Άγγιζε μέχρι τα πόδια της και ορισμένες φορές μπορεί και να σκούπιζε την αυλή του Προεδρικού. Κι αφού ήταν και κίτρινη, τότε μάλλον για να καλύψει τη φωλιά των καναρινιών της θα ήταν, αλλά έτυχε να τη βρει μπροστά της και να τη βάλει το βασανισμένο κοριτσάκι.

· Κάτι με τη ΡΙΚική αριθμητική ήταν το πρόβλημα της ΡΙΚούς. Τα λεγόμενά της για τον αριθμό των σπιτιών των προσφύγων διέφεραν από την καρτέλα που είδαμε στην οθόνη. Και φυσικά όταν μιλάμε για σπίτια προσφύγων που ενδιαφέρει κόσμο και όχι για λουκουμάδες, είμαστε περισσότερο προσεκτικοί.

· Επιστρατεύσατε θεούς και δαίμονες. Φίλους (αν έχετε τέτοιους) και εχθρούς. Κλαψουρίσατε και πήγατε στους θείους να σας προστατεύσουν. Όμως η ανυπαρξία σας είναι καταγραμμένη και φαίνεται, όσο κι αν προσπαθήσετε να την κρύψετε επιστρατεύοντας τη γνωστή και μοναδική μέθοδο που γνωρίζετε καλύτερα. Οσφυοκάμπτες είστε… πασίγνωστοι. Κι αν μαζεύετε γύρω σας μόνο χειροκροτητές, κάποτε κι αυτοί θα σας εγκαταλείψουν όταν φύγετε από τα αξιώματα. Και η γύμνια σας θα αποτελεί σημείο αναφοράς και γέλιου…

Η πεταχτούλα σύζυγος και ο τάρανδος των καναλιών

· Γίνονται κι αυτά στα κανάλια. Όπως ο πρωταγωνιστής της σειράς δέχθηκε να γίνει τάρανδος για χάρη της παραμονής του στην τηλεοπτική σειρά αλλά και να ξεχάσει την απιστία της συζύγου, έτσι και ντόπιος άνθρωπος των μίντια. Δέχθηκε η πεταχτούλα σύζυγος να του στολίσει το μέτωπο κι αυτός να πάρει από τον γκόμενό της βοήθεια για να παραμείνει στο κανάλι όπου εργάζεται. Τελικά και οι τάρανδοι είναι στάση ζωής.

· Ακούγοντας τα ρεπορτάζ της στο TVONE, στα οποία μιλάει περί διαφόρων γεγονότων, σου έρχεται στο μυαλό η ρήση… αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες. Ευκαιρίας δοθείσης, να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες ότι ο τίτλος ΜΙΣ ΚΟΤΑ των καναλιών δεν θα δοθεί φέτος, αφού ακυρώθηκε ο διαγωνισμός λόγω των κρυολογημένων ορνίθων.

· Προς επιστήμονες που ψάχνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών. Καλοί μου άνθρωποι, μπροστά σας υπάρχουν τα καλύτερα πειραματόζωα. Τόσα πουλιά τρώνε και δεν παθαίνουν τίποτε. Άρα αναπτύσσουν ανοσία έναντι της γρίπης των πουλιών.

· Αλλά και η παρουσιάστρια, κάτσε καλά. Σε ριάλιτι μετέτρεψε το σχετικό θέμα για το στρες των ανθρώπων. Και δεν συμπεριέλαβε τον εαυτό της στις αιτίες που το προκαλούν; Παρεμπιπτόντως, ξέρετε τι κοινό έχουν ο ποδοσφαιριστής Ρονάλντο και η παρουσιάστρια; Τρώνε και οι δυο τους γκόμενους... Και η παρουσιάστρια τούς τρώει για πρόγευμα ή και ορισμένους, όπως ο νεαρός συνάδελφός της, με τα πάμπερς.

Η Βίβιαν και η χαμένη σκύλα

· Το είπε με πόνο ψυχής και στα λόγια της ήταν ευδιάκριτη η πίκρα. Η ΒΙΒΙΑΝ ΚΑΝΑΡΗ σε ρεπορτάζ ανέφερε ότι «αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος». Γιατί; (Α, και μην παρασύρεστε από το τιτλάκι στο κείμενο, γιατί δεν αναφερόμαστε στο υποκοριστικό κάποιας αντιπάλου της…)

Α: Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ το έκανε, αφού ο συγκεκριμένος σκύλος έσωσε από θάνατο το αφεντικό του. Είχε τραυματιστεί σε δυστύχημα κάπου που δεν μπορούσε να βρει βοήθεια αλλά και δεν μπορούσε να μετακινηθεί, και το μικρό σκυλάκι τον βοήθησε να σωθεί, αφού ειδοποίησε ανθρώπους για να τον παραλάβουν.

Β: Η Βίβιαν έχει σκυλάκι, το οποίο και υπεραγαπά, οπόταν και η αναφορά της ήταν από προσωπική εμπειρία. Μάλιστα το έχει ολημερίς στο διαμέρισμα και τα βράδια που επιστρέφει στο σπίτι το παίρνει βόλτα για πιπί του. Και αυτό το αφιλότιμο να δείτε αγάπη που έχει τη Βίβιαν, θα κατασυγκινηθείτε.

Γ: Ούτε σκυλιά, ούτε γατιά έχει η Βίβιαν, ούτε και για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τα είπε όλα αυτά. Μόνο ο πόνος ψυχής και η πίκρα ήταν εμφανέστατη, γιατί οι άνθρωποι την πρόδωσαν και πλέον κατέφυγε στα σκυλιά να βρει την αγάπη που ζητούσε. Βλέπετε οι άνθρωποι δεν είναι πάντα τόσο πιστοί όσο τα σκυλάκια, οπόταν και η ΡΙΚατζού παρουσιάστρια υπέφερε και έπαθε. Μέχρι και την κοσμοθεωρία της άλλαξε μετά την πίκρα που της προσέφεραν οι κοντινοί της άνθρωποι. Κυρίως στον επαγγελματικό χώρο…

* Δεν υποφέρεται πλέον αυτή η κακογουστιά στα καλλιστεία του εκκλησιαστικού καναλιού. Μα δεν είναι δυνατόν, δηλαδή, να συνεχίζουν αυτό το έκτρωμα με τον ξεφτιλισμό των παραστρατημένων κοριτσιών και τους δήθεν κριτές να το παίζουν παντογνώστες. Έλεος, δηλαδή. Επειδή ο καναλάρχης Αρχιεπίσκοπος κοιμάται γρήγορα, κάποιος να τον πληροφορήσει για το κατάντημα του καναλιού του. Πού πας, ρε Ζερβέ, τα χρήματα από το παγκάρι;