Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ωρίμασε η λύση για τον Ερντογάν

Ωρίμασε η λύση για τον Ερντογάν

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑαφαλώς και ωρίμασε, για τους κ.κ. Ερντογάν - Νταβούτογλου, ο καιρός για λύση του Κυπριακού, λύση τέτοιου είδους και περιεχομένου που να εξυπηρετεί τα Νεο-οθωμανικά στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας. Είναι τέτοιο το «μομέντουμ» και η συγκυρία, για την εκ μέρους της Τουρκίας επίσπευση της εκμετάλλευσης της οικονομικής χρεοκοπίας, της αποδυνάμωσης και της εξουθένωσης αμφοτέρων των κρατών του Ελληνισμού, ελλαδικού και κυπριακού, ώστε να εισπράξει η Άγκυρα τα παγίως επιδιωκόμενα και ν’ αποτρέψει εκείνα που στην εξέλιξη μπορεί ν’ αποβούν βλαπτικά για τα συμφέροντά της.

Ασφαλώς και μετράνε για την Άγκυρα οι σαφείς ενδείξεις της κάμψης των αντιστάσεων του Ελληνισμού που η ίδια τις εισπράττει, από τους αποκαμωμένους εκείνους Έλληνες Κυπρίους, νόμιμους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στις κατεχόμενες περιοχές, που σπεύδουν στην Επιτροπή του Αττίλα να ξεπουλήσουν τις πατρογονικές τους εκτάσεις γης και τις εστίες τους στην Τουρκία. Αντιλαμβάνεται η Άγκυρα ότι, σ’ αυτό ακριβώς αντανακλάται και η προθυμία, η διάθεση, η ετοιμότητα των ηγετικών ελίτ στην Κυπριακή Δημοκρατία, κομματικών ηγετών κι επιχειρηματιών, ΚΕΒΕ, ΟΕΒ κ.ο.κ. να εναποθέτουν στην Τουρκία και στη λύση της στο Κυπριακό, την πάσαν ελπίδα για ανάκαμψη κι επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ασφαλώς εκτιμά η Άγκυρα ότι ωρίμασε ο καιρός να εισπράξει στην Κύπρο, και διά της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, εκείνο που οραματιζόταν στο Νεο-οθωμανικό «Στρατηγικό του Βάθος» ο Νταβούτογλου, ονομαστικά, για την Τουρκία ως «παλαιστή βαρέων βαρών» έναντι των Ελλήνων «ελαφρών βαρών».

Προπάντων να σπεύσει, με το είδος της λύσης, να αποτρέψει την όποια, στρατηγικής σημασίας, αξιοποίηση απ’ τους Έλληνες, των «θεόσταλτων» Κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ και των δυσάρεστων για την Τουρκία πιθανών συμμαχιών της Κύπρου, της Ελλάδος, του Ισραήλ και άλλων παγκόσμιας ισχύος δυνάμεων, ενδιαφερομένων για τον ενεργειακό πλούτο. Ν’ αποτρέψει την ενδυνάμωση του Ελληνισμού, που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει λύση του Κυπριακού που ν’ ακυρώνει τα τουρκικά στρατηγικά σχέδια στην περιοχή.

Ασφαλώςκαι αισθάνεται η Τουρκία ότι ωρίμασε ο καιρός για λύση, όταν η ίδια διαπιστώνει, και οι συμμαχικότεροι της πρέσβεις και Ύπατοι Αρμοστές τη διαβεβαιώνουν, για την προθυμία των ηγετών των μεγαλύτερων εν Κύπρω κομμάτων ΔηΣυ-ΑΚΕΛ για συμμετοχή ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ στην εκμετάλλευση του Φυσικού Αερίου. Θα είναι για τον Ερντογάν η μοναδική επιτυχία, απέναντι στο σύνολο των αποτυχιών της πολιτικής του στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο, στο Κουρδικό κι αλλού…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Έχετε, άραγε, διαβάσει χθες προσεκτικά, το περιεχόμενο της Συμφωνίας που υπέγραψαν, υπό το βλέμμα του ιστάμενου υπερηφάνως πλάι στη βρετανική εν Λονδίνω σημαία ΠτΔ κ. Αναστασιάδη, 15η Ιανουαρίου 2014, οι υπ. Εξ. κ.κ. Γουίλιαμ Χέιγκ και Ιω. Γλ. Κασουλίδης, ονόματι «Διευθέτηση μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας αναφορικά με τη ρύθμιση της ανάπτυξης στις Κυρίαρχες Περιοχές των Βάσεων», όπου, απ’ το προοίμιο μέχρι και το ακροτελεύτιο των 15 άρθρων της, κκοτσιανιάζει, τσιμεντώνει μπετόν αρμέ στο διηνεκές, την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ των Εγγλέζων επί των «Κυρίαρχων Περιοχών των Βάσεων» (Κ.Π.Β.) Κάππα Πι Βήτα, μέχρι τα grand-grandchildren των our children and grandchildren;


Top