Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Χρεοκοπία, Κυπριακό & «Ας Τρώγωμεν Πέτρες»

Χρεοκοπία, Κυπριακό & «Ας Τρώγωμεν Πέτρες»

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΜετά την εθνική τραγωδία της Καταστροφής του 1974, δύο υπήρξαν τα μέγιστα επιτεύγματα του Ελληνισμού: (α) Επί 41 χρόνια καταφέρνει να διασώζει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. (β) Επί 41 χρόνια απαλλάχθηκε από την εθνοκτόνο πανούκλα του Εμφύλιου Διχασμού και τους κινδύνους εμφυλίου πολέμου. Αμφότερα αποτέλεσαν το τείχος - Κράτος Απροσμάχητον - που δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της τουρκικής, από το 1956, στρατηγικής για «Επανάκτηση της Κύπρου».

Ούτε την ευόδωση των Σχεδίων των Υψηλών Ξένων, θωπευτών της Τουρκίας, για διάλυση της ΚΔ κι αντικατάστασή της από την τουρκική Διζωνική συγκυριαρχία εφ’ όλης της Κύπρου.

Σε αυτό το Κράτος Απροσμάχητον, ούτε η Τουρκία, ούτ’ οι Υψηλότεροι Ξένοι μπόρεσαν να βρουν και ν’ αξιοποιήσουν ξανά προς όφελός τους, οποιονδήποτε εμφύλιο διχασμό. Ή οιουσδήποτε «χρήσιμους ηλίθιους». Αντιθέτως: Είχαν απέναντί τους έναν λαό αποδεδειγμένα ικανό να παρακούει, την κρίσιμη στιγμή, ακόμη και στους ηγέτες που ο ίδιος εκλέγει, προκειμένου να διασώσει την ΚΔ ως Κράτος Απροσμάχητον. Λαός εύελπις, τολμών κι επιμένων στην κινητήρια δύναμη της Εθνικής του Αντίστασης: Το όραμα, τον στόχο και τον σκοπό Απελευθέρωσης των σκλαβωμένων από τους Τούρκους εδαφών του.

Εάν όμως δεν βρήκαν εμφυλίους και ηλίθιους, βρέθηκε ήδη μια άλλη μέθοδος. Ένας άλλος Δούρειος Ίππος. Ώστε να κατεδαφιστεί ζωτικής σημασίας μέρος του τείχους στο Κράτος Απροσμάχητον:

- Η οικονομική χρεοκοπία: Η μετατροπή του κράτους σε Δανείου Υποτελές. Η κατεδάφιση της κοινωνικής του συνοχής. Η κατάπτωση χιλιάδων του λαού - νοικοκυραίων, σ’ εξαθλιωμένους κι απελπισμένους.

- Η πολιτική χρεοκοπία: Η πολλαπλασιαζόμενη, με γεωμετρική πρόοδο, απαξίωση των πολιτικών ηγετών, όλων των πολιτικών θεσμών, του ίδιου του πολιτεύματος και του Κράτους, από την πλειοψηφία των πολιτών του. Τα παιδιά των οποίων μεταναστεύουν για να επιβιώσουν. Κατάσταση, οσημέραι, χειρότερη από την… Νέα Ιουστινιανή!

Τώρα η Τουρκία και οι Υψηλότεροι Ξένοι τρίβουν με χαρά τα χέρια. Διαβλέπουν ότι η εκ των ένδον κι εκ των έξω επιτευχθείσα ρωγμή στο Κράτος Απροσμάχητον του Ελληνισμού στην Κύπρο, τους επιτρέπει να μεθοδεύσουν με προσδοκίες τελικής επιτυχίας - διά του κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντα των ΗΕ - την εθελόδουλη υποταγή στην «Έκρηξη οικονομίας αν πετύχουμε λύση». Την οποία εξήγγειλε, με τη συνέντευξή του στον «Πολίτη», τη Μεγάλη Παρασκευή του Επιταφίου, 10η Απριλίου 2015, ο νυν ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης. Αλλά, βέβαια, θα εκπλαγεί κι ο ίδιος, πόσο μεγάλη πλειοψηφία είναι και θα είναι οι «Ας Τρώγωμεν Πέτρες»…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α.ΜΑΥΡΟΣ

Ερώτηση
Όταν θα πραγματοποιήσουν την Τριμερή Ελλάδος, Αιγύπτου, Κύπρου, προσεχώς στη Λευκωσία οι κ.κ. Τσίπρας - Αναστασιάδης, προωθώντας και τη συνεργασία με τον Ισραήλ, σκέφτηκαν μήπως τις «διακοινοτικές» διαδικασίες του κ. Άιντα, στις οποίες συνέπλευσαν, διά των οποίων η νυν Κυπριακή Δημοκρατία μεθοδεύεται ν’ αντικατασταθεί από τη Διζωνική Συγκυριαρχία της Τουρκίας, μέσω του τ/κ «ισότιμου συνιστώντος στέιτ»;
Λάζ. Α. Μαύρος


Top