Απόψεις Λάζαρος Μαύρος ΠτΔ & «πνευματικά καθυστερημένοι»!!!

ΠτΔ & «πνευματικά καθυστερημένοι»!!!

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕκείνοι που θα πρέπει ίσως ν’ απασχολήσει περισσότερο την Κοινή Γνώμη από τη συνέντευξη του ΠτΔ στην εφημερίδα «Πολίτης» της Μεγάλης Παρασκευής, 10 Απρ. 2015, είναι η… απόφαση του κ. Ν. Αναστασιάδη να κατατάξει όσους διαφωνούν με δικές του βεβαιότητες, στους… «πνευματικά καθυστερημένους»! Εκείνους οι οποίοι «υστερούν πνευματικά», όπως κατ’ ακριβολογίαν είπε ο ίδιος. Και το αποδέχθηκαν χωρίς κανένα σχόλιο, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία ή κάποιαν αντίρρηση οι δημοσιογράφοι του «Π», οίτινες δημοσίευσαν κιόλας υπερήφανοι τη φωτογραφία τους ποζάροντας με τον ΠτΔ, πέριξ της προεδρικής τραπέζης. Ιδού το κείμενο:

Ερώτηση των δημοσιογράφων του «Π»: «Πιστεύετε ότι η λύση του Κυπριακού, αν και όταν επέλθει αυτή μέσα από τη διαπραγμάτευση, θα βοηθήσει οικονομικά την Κύπρο και θα είναι προς όφελος του μέσου πολίτη, είτε Ε/κ είτε Τ/κ; Και πώς;».

Αναστασιάδης: «Μόνον όσοι υστερούν πνευματικά δεν θα το αναγνώριζαν αυτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει μια έκρηξη όσον αφορά την οικονομική ανάκαμψη, από πλευράς επενδύσεων. Θα υπάρχει ένα καθεστώς σταθερότητας. Η γεωπολιτική μας θέση είναι τέτοια που είμαστε η γέφυρα, είτε το θέλουμε είτε όχι, μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ασίας. Συνεπώς οι προοπτικές, μέσα από την ομαλοποίηση των σχέσεων με τις γείτονες χώρες, ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, προβλέπουν μια νέα δυναμική στην οικονομία, δεν υπάρχει αμφιβολία»…. («Π» 10.4.2015 σελ.6).

Το πρώτο, βέβαια, για τον αποφασίσαντα την «πνευματική υστέρηση» των διαφωνούντων, ΠτΔ, είναι -με βάση τη δική του εισαγωγή, πλέον, των «πνευματικών κριτηρίων»- να κρίνει ο καθείς, απ’ τα προεδρικά πεπραγμένα: Απ’ όσα προεκλογικώς υποσχόταν, μετά βεβαιότητος αυτο-δεσμευόμενος, έναντι όσων μετεκλογικώς, εντελώς αντιθέτων, διέπραξε, πρωτίστως στην οικονομία: Κατά πόσον, λοιπόν, ο ίδιος χαίρει αναγνωρίσεως για τη δική του «πνευματική επάρκεια». Πόσα, άραγε, δείγματα «πνευματικής πληρότητας» θυμούνται οι πολίτες ότι έδωσε εμπράκτως, πρώτον στα θέματα της Οικονομίας, ο αναλαβών από 1η Μαρτίου 2013 την εξουσία κ. Νίκος Αναστασιάδης, αρχής γενομένης απ’ το Γιούρογκρουπ της 16ης Μαρτίου 2013, μέχρι σήμερα;

Το Δεύτερο ασφαλώς που θα πρέπει ν’ απασχολήσει, για του ΠτΔ την «πνευματική επάρκεια», είναι για το Κυπριακό. Ειδικότερα για το είδος της «λύσης». Προϊόν της «πνευματικής επάρκειας» ή της «πνευματικής υστέρησης» του συγκεκριμένου ΠτΔ -για τη «λύση»- αποτελεί το περιεχόμενο της Κοινής Διακήρυξής του με τον Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014: Ο «σκελετός της λύσης», όπως ο ίδιος το εκφώνησε κατ’ επανάληψιν στους, μη διερωτώμενους γι’ αυτό το είδος «λύσης», δημοσιογράφους του «Π».

Προεδρική, λοιπόν, «πνευματική εμβέλεια»: Με την τουρκική επί παντός ισότιμη συγκυριαρχία εφ’ όλης της Κύπρου (του Κοινού Ανακοινωθέντος 11.2.2014) και την «ομαλοποίηση των σχέσεων ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ με την Τουρκία», θα υπάρξει «έκρηξη οικονομικής ανάκαμψης», που μόνο… ηλίθιοι (συνώνυμο των όσων «υστερούν πνευματικά») δεν αναγνωρίζουν!!!

Λάζαρος Α. Μαύρος
 


Top