Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Άντε λοιπόν και «μη Κύπριους» κυβερνώντες !!!

Άντε λοιπόν και «μη Κύπριους» κυβερνώντες !!!

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑπ' τα πιο εκπληκτικά, του παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος τής αθλίας ημών ρεππάπλικ! Απ’ τις πιο ηχηρές παραδοχές της σαπίλας ένθα οδήγησε τη χώρα η Κομματοκρατία!

Τρανή ομολογία απ’ τα ίδια τα χείλη της χρεοκοπημένης Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας! Των επικεφαλής της πολιτικής ελίτ του τόπου! Απ’ τα χείλη του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας και υπαρχηγού του κυβερνώντος κόμματος. Διαβάστε και θαυμάστε προσεκτικά, τι είπε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Πολίτης» (σελ.16), όταν, αποφαινόμενος πως πρέπει να παραιτηθεί η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, ρωτήθηκε «ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι μια άλλη επιλογή θα είναι καλύτερη;»

Ιδού η απάντηση: «Θεωρώ πως, αν δεν το απαγόρευε το Σύνταγμα, θα έπρεπε να διοριστεί κάποιος μη Κύπριος εγνωσμένου κύρους και προσόντων στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Ένας ξένος δεν θα έχει εξαρτήσεις που θα δημιουργούν προβλήματα»…

Ειναι όντως η 1η φορά, απ’ το 1982, αφ’ ότου εισήλθαμε στη δημοσιογραφία που ένας εκ των κυβερνώντων (και δεν ξέρουμε με πόσους άλλους τα μίλησε πριν τα πει δημοσίως) υιοθετεί πλέον, έστω και σπερματικά, τη «λογική» κατάργησης της αυτοκυβέρνησης του τόπου. Και ανάθεσης της εξουσίας σε «μη Κύπριους… εγνωσμένου κύρους και προσόντων». Με την ίδια ακριβώς «λογική» θα ‘ναι ίσως και το επόμενο βήμα: Έναν «μη Κύπριο» για ΠτΔ! Κι ένα Υπουργικό Συμβούλιο από «μη Κύπριους, εγνωσμένου κύρους», οι οποίοι «δεν θα έχουν εξαρτήσεις που θα δημιουργούν προβλήματα»! Σε επέκταση, ίσως κι έναν «μη Κύπριο» Γενικό Εισαγγελέα! Και «μη Κύπριους» δικαστές! Κι εξίσου εγνωσμένου κύρους και προσόντων «μη Κύπριους» βουλευτές!!!

Θαυμαστής του Ερντογάν, καθώς φαινόταν κι απ’ την αρθρογραφία του, ο εν λόγω επικεφαλής των κυβερνητικών βουλευτών, κ. Ν. Τορναρίτης, δεν αποκλείεται να ψάχνει κιόλας στην Άγκυρα, ή με τη συνδρομή και της Άγκυρας, τους «μη Κύπριους εγνωσμένων προσόντων»! Ιδίως, διότι, δηλώνει σίγουρος, καθώς επίσης είπε, ότι, όπου και να ‘σαι «η Τουρκία θα πάρει το Barbaros και θα φύγει και θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες […] για να καταλήξουμε το συντομότερο σε σωστή λύση του Κυπριακού»!!!

Μοιάζει και ολίγον… φυσιολογικό απότοκο: Αφού εδώ - αντίθετα απ’ τους ανίκανους σε Κυβέρνηση και Βουλή - για τα πάντα σχεδόν αποφασίζουν οι "εγνωσμένου κύρους και προσόντων μη Κύπριοι" της Τρόικας, γιατί η ήδη... δοκιμασμένη Τροϊκοκρατία να μην επεκταθεί πόλα σέλα σε Ξενοκρατία; Μην εκπλαγείτε ν’ ακούσετε σ' επόμενη συνέντευξη και την ιδέα να επιστραφεί η Κύπρος στη Βρετανία. Σε εγνωσμένου κύρους και προσόντων Colony of Cyprus!!!

Έλα γιέ  μου, τζιέρασ’ τους! Οι ούτω πως ομολογούντες την αναξιότητά τους να κυβερνούν…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πόσα ακόμη θα πρέπει να υποστούμε για ν’ αντιληφθούμε ότι, το καθήκον εκδημοκρατισμού του πολιτεύματος προϋποθέτει πολίτες έτοιμους και ικανούς να… δημο-κρατούν κραταιώς, όλο και περισσότερο, όλο και καθημερινότερα, όλο κι ενεργητικότερα, διεκδικώντας την αποτελεσματική θεσμικά λειτουργία της λαϊκής κυριαρχίας, της εξουσίας του λαού των πολιτών (κι όχι του «λαού» των κομμάτων), ώστε να διώχνουν απ’ την εξουσία, πριν λήξει η θητεία τους, όλους τους άχρηστους και ανίκανους;
Λάζ.Α.Μαύρος


Top