Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Τουρκικό… προγεφύρωμα 45 εκατομμυρίων στην ΕΕ

Τουρκικό… προγεφύρωμα 45 εκατομμυρίων στην ΕΕ

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΣτη Βιενη δύο φορές, 1η το 1529 και 2η το 1683, ηττήθηκε η πολιορκία της πόλης από τα στρατεύματα των Σουλτάνων κι έκλεισε οριστικά η πόρτα της Ευρώπης στους Οθωμανούς.

Μετά από… 332 χρόνια ο Νεο-Οθωμανισμός των κ.κ. Ερντογάν - Νταβούτογλου, χωρίς προελαύνοντα κατά της Ευρώπης στρατεύματα, καυχιέται ότι διαθέτει εντός ΕΕ πληθυσμιακό προγεφύρωμα 45 εκατομμυρίων ανθρώπων πρόθυμων να υπηρετήσουν τα τουρκικά νεο-οθωμανικά σχέδια.

Ο στρατηγικός σχεδιαστής του ισλαμικού Νεο-Οθωμανισμού, νυν πρωθυπουργός της Τουρκίας, το είπε στο Νταβός με τα εξής λόγια: «Αφού εδώ στην Ευρώπη υπάρχουν 45 εκατομμύρια μουσουλμάνοι αδελφοί μας, οι οποίοι εκπροσωπούν την κουλτούρα και τη θρησκεία μας, μια μέρα οπωσδήποτε η Τουρκία θα ενταχθεί στην Ευρώπη. Δεν θα ικετεύσουμε ποτέ, δεν θα ζητιανεύσουμε, θα μπούμε με το κεφάλι ψηλά, περήφανα, στην ΕΕ»…

Ειναι προφανες ότι οι νεο-οθωμανοί ισλαμιστές της Άγκυρας έχουν… «διορίσει» εαυτούς - την Τουρκία, ως πολιτισμικο-θρησκευτικό ηγέτη των 45 εκατομμυρίων Ευρωπαίων μουσουλμάνων. Και στοχεύουν να τους καταστήσουν και να τους χρησιμοποιήσουν ως πολιτικό - στρατηγικό τους προγεφύρωμα.

Η μέθοδος διά της οποίας ο Νταβούτογλου προσδοκεί να ποδηγετήσει ως «προγεφύρωμα» τα 45 εκατομμύρια, είναι η Μέθοδος των Τζαμιών, ο ισλαμισμός (το πολιτικό Ισλάμ), για τον οποίο επίσης «διόρισε» την Τουρκία ως… Προστάτιδα Δύναμη.

Και είναι εξόχως αποκαλυπτικός ο χρόνος, ο τρόπος και τα λόγια με τα οποία το έθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας με Τούρκους κατοίκους της Ζυρίχης: «Το Ισλάμ είναι πραγματική θρησκεία της Ευρώπης [και] τα τζαμιά από την Ανατολή μέχρι την Ευρώπη θα προστατευθούν οπωσδήποτε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον εκείνων οι οποίοι απλώνουν χέρι πάνω τους».

- Ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Νταβούτογλου: Αμέσως μετά τη φρικτή επίθεση - μακελλειό των τζιχαντιστών ισλαμιστών σε εφημερίδα του Παρισιού, το οποίο προκάλεσε την εκτόξευση στα ύψη του φόβου των Ευρωπαίων απέναντι στον ισλαμισμό και, συνεπώς, τις ανασφάλειες των εν Ευρώπη μουσουλμάνων. Η ισλαμική Τουρκία σπεύδει να καταστεί ο προστάτης τους.

- Ο τρόπος δεν είναι στην πρόσοψη ο τουρκισμός, αλλ’ ο ισλαμισμός: Τα τζαμιά. Του πολιτικού Ισλάμ. Και ο τρόπος προστασίας που ο Νταβούτογλου έχει στις επεξεργασμένες συνταγές του προς κατάλληλη προσαρμογή, είναι το τουρκικό τρόπαιο προστασίας της τουρκικής μειονότητας της Κύπρου από την Τουρκία που ο ίδιος πρόβαλλε από τα επιστημονικά του συγγράμματα ως τουρκικό τρόπαιο και υπόδειγμα προς αντιγραφή. Αυτό, εμπλουτισμένο από την υπόγεια ενίσχυση κι επιδίωξη αξιοποίησης του τζιχαντισμού των αποκεφαλιστών σε Ιράκ και Συρία…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πώς, άραγε, θ’ αντιμετωπίσει τον τουρκικό επεκτατισμό και νεο-οθωμανισμό, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη και πρωτίστως - στην παρούσα συγκυρία - στο Καστελόριζο, ο νέος πρωθυπουργός του ελλα-δικού μας κράτους κ. Αλέξης Τσίπρας; Πέρασε απ’ το μυαλό του ότι, των προκάτοχων του η πολιτική κατευνασμού, πολλαπλασίασε την τουρκική βουλιμία;
Λάζ.Α.Μαύρος


Top