Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Πρόωρες εκλογές & το πιστό αντίγραφο

Πρόωρες εκλογές & το πιστό αντίγραφο

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕ Λ Ε Γ Α Ν οι δημοσκοπήσεις ότι η πλειοψηφία του ελλα-δικού μας λαού δεν ήθελε τώρα διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Όπερ σημαίνει ότι επέλεγαν τη συνέχιση της διακυβέρνησης των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο βαθμός εγκυρότητας της αυθεντικότητας αυτής της βούλησης της πλειοψηφίας ισούται, βέβαια, με τον βαθμό εγκυρότητας των δημοσκοπήσεων. Δεν έγινε κάποιο δημοψήφισμα για ν’ απαντήσει με την ψήφο του -αμάχητο τεκμήριο- το εκλογικό σώμα, αν θέλει ή δεν θέλει πρόωρες εκλογές.

Α Π ’ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, η εκλελεγμένη απ’ τον ίδιο λαό Βουλή των εν Ελλάδι Ελλήνων, σκοπίμως αρνούμενη να εκλέξει Πρόεδρο του κράτους γι’ αντικατάσταση του έχοντος ολοκληρώσει την προεδρική του θητεία κ. Κάρολου Παπούλια, εξέφρασε τη δική της βούληση, για τερματισμό της παρούσας διακυβέρνησης και διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Με πρωτοστάτη αυτής της προσπάθειας την άχρι τούδε αξιωματική αντιπολίτευση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), μ’ επικεφαλής τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Κι η Ελλάς οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, για ν’ αποφασίσει ο λαός την επόμενη κυβέρνηση.

Ε Κ Α Τ Ε Ρ Ω Θ Ε Ν εκτοξευόμενες οι κομματικές αντιμαχίες, κουβαλούν με τη διάλεκτο του 2014, το πιστό αντίγραφο του απ’ αρχής σαπισμένου πελατειακού πολιτικού συστήματος της Κομματοκρατίας. Απ’ την εποχή που το πρώτο ελλα-δικό μας κρατίδιο, όσο πρόκυψε μετά την Εθνική ημών Επανάσταση του 1821 και τους εν αυτή εμφυλίους πολέμους, τη δολοφονία του 1ου Κυβερνήτη Καποδίστρια κ.ο.κ., είχε τρία κόμματα: Το Αγγλικό, το Γαλλικό και το Ρωσικό… Ευτύχημα, μέγα, σήμερα, το ότι δεν βγήκαν (Θεός φυλάξοι) εκατέρωθεν ένοπλες ομάδες! Όλα τ’ άλλα δεν λείπουν…

Χ Θ Ε Σ , ΕΝΑΣ παλιός φίλος, ο κ. Ντίνος Ηλιάδης, φίλος απ’ την εποχή της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Κήρυκας» τής εν Κύπρω «Ένωσης Κέντρου» του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, μας υπενθύμισε ότι 29 Δεκεμβρίου 2006 χάσαμε τον σπουδαίο επί 32 χρόνια αρθρογράφο του αθηναϊκού «Βήματος» Μάριο Πλωρίτη. Κι ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα εντελώς «επικαιροποιημένο», όντως διαχρονικής σημασίας άρθρο του, που είχε δημοσιευτεί πριν από 10 χρόνια, το 2004, υπό τον τίτλο «Το σαράκι των Ελλήνων». Κρατάμε ως δείγμα ένα κομμάτι του:

«Δεν είναι τυχαίο που, στο πρώτο ελληνικό έπος, την Ιλιάδα, κυρίαρχη θεά αναδείχνεται η Έρις - μεταξύ Ελλήνων, βέβαια. Και η Έρις δεν είναι απλή φιλονικία, αντιγνωμία, αντιπαλότητα. Είναι η κακάσκημη κόρη της Νύχτας, που έχει παιδιά της τον Πόνο, τον Λιμό, τη Μάχη, τους Φόνους, τα Ψεύδη, τη Δυσνομία, την Άτη (συμφορά). Κι αν οι άλλοι ολύμπιοι θεοί πέθαναν, αυτή επιζεί και μας κατακυριεύει στους αιώνες... Αλλά δεν χρειάζεται ν' ανατρέχουμε στη μυθολογία ή την αρχαία Ιστορία. Τα πιο κοντινά το μαρτυρούν»… Όπως και τώρα!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μετά το χθεσινό άρθρο του κ. Σενέρ Λεβέντ για τους βιασμούς γυναικών της τουρκοκυπριακής μειονότητας από τους διοικητές της τουρκικής τρομοκρατικής ΤΜΤ, τη δεκαετία του ’60, θα μπει άραγε στον κόπο η αξιότιμη βουλευτίνα του ΑΚΕΛ κ. Σκεύη Κουκουμά να μελετήσει με προσοχή τους τόμους της «ΧΑΡΑΥΓΗΣ» του ΑΚΕΛ του 1964, για να επαληθεύσει τα λόγια του Λεβέντ με βάση τα δημοσιεύματα της εφημερίδας του κόμματός της;
Λάζ. Α. Μαύρος


Top