Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Δύο, Τουρκίας πλεονεκτήματα

Δύο, Τουρκίας πλεονεκτήματα

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΔ Ε Ν ΕΙΝΑΙ η υπέρτερη στρατιωτική ισχύς και οι στόλοι της, από τις νότιες θάλασσες της Κύπρου και το Καστελόριζο ώς και το βόρειο Αιγαίο, το κύριο πλεονέκτημα της Τουρκίας στην παρούσα συγκυρία, την οποία η ίδια δημιούργησε με το Barbaros - επιδρομέα εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ.

Πιο σημαντικά και αποτελεσματικά πλεονεκτήματα της Τουρκίας είναι δύο ανέκαθεν αλληλοσυνδεδεμένα:

Π Ρ Ω Τ Ο Ν: Τα διαχρονικά Φοβικά Σύνδρομα των Αθηνών. Τα οποία παράγουν τους όρους υποτέλειας στην Άγκυρα. Τη μετατροπή της Ελλάδος σε χώρα - δορυφόρο της Τουρκίας. Και σημαιοφόρο των τουρκικών επιδιώξεων στην Ε.Ε. Η ταπείνωση που υπέστη η Ελλάς στα Ίμια το 1996, δεν οδήγησε στην ανατροπή των ευθυνομένων, στην απολάκτιση της πολιτικής των υποχωρήσεων, στον τερματισμό του Κατευνασμού και στην ανόρθωση μιας αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής Αποτροπής, ικανής να μη φοβάται την υπέρτερη στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, παρήγαγε περαιτέρω ταπεινώσεις: Από τη Συμφωνία της Μαδρίτης 1997 (Σημίτη - Ντεμιρέλ), στην ταπείνωση των S-300 το 1998, στην ταπείνωση της παράδοσης Οτσαλάν το 1999, στην απονομή της υποψηφιότητας για ένταξη στην Ε.Ε. στον Ετζεβίτ το 1999, στην κατάργηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου (ΔΕΑΧ) το 2001, στο Σχέδιο Ανάν 2002 - 2004.

ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ κυβερνώντες στην Άγκυρα δεν είναι πάντα σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του στόλου τους στο διεθνές επίπεδο. Είναι όμως 100% σίγουροι για την αποδοτικότητα των Φοβικών Συνδρόμων της Αθήνας. Κι αυτά, υποκινώντας με στόλους, προσθέτουν διαδοχικά νέα κεκτημένα. Επί των οποίων στηρίζουν τις επόμενες εξορμήσεις της τουρκικής βουλιμίας. Με μεθοδικότητα, υπομονή κι αταλάντευτη επιμονή.

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο Ν: Την ομηρία - αιχμαλωσία της Κύπρου. Όχι απλώς στην υπέρτερη στρατιωτική ισχύ του Αττίλα Κατακτητή των μισών εδαφών της, έναντι διαλυμένης από το 2001 Αποτροπής (ΔΕΑΧ), αλλά:

- ΑΙΧΜΑΛΩΤΗΣ, χειροπόδαρα δεμένης, της κυπριακής ηγεσίας, στις συμφέρουσες μόνο στην Τουρκία, ενταύθα και διεθνώς, διαδικασίες των λεγόμενων «διακοινοτικών» συνομιλιών. Στις οποίες κέρδισε η Τουρκία, ιδίως από το 2008 και το 2014, το σπουδαιότερο «χαρτί» τής ενταύθα, με Barbaros και φρεγάτες και τής διεθνώς αποτελεσματικής, διπλωματικής της προέλασης:

- ΤΗ «ΛΥΣΗ», ονόματι Διζωνικός Συνεταιρισμός Ισότιμης Τουρκικής Συνιδιοκτησίας και Συγκυριαρχίας κι επί πάσης ΑΟΖ. Διά του οποίου καθίσταται αυθημερόν ΕΚΛΙΠΟΥΣΑ η Κυπριακή Δημοκρατία. Και διά του οποίου η Τουρκία, ΜΕΣΩ των Τ/κ, καθίσταται ο ουσιαστικός ηγεμών της Ανατολικής Μεσογείου. Για να δρομολογήσει, ως ΝΙΚΗΤΗΣ, τις «εκκρεμότητες» σε Αιγαίο, Θράκη και με Αίγυπτο, Ισραήλ κι όλους τους λοιπούς. Γραμμένους λεπτομερώς από το 1999, στο «Στρατηγικό Βάθος» του θριαμβεύοντος κι εν Αθήναις κ. Νταβούτογλου.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top