Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Απ’ τα θεόσταλτα στον διεμβολισμό

Απ’ τα θεόσταλτα στον διεμβολισμό

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο Π Ρ Ω Τ Ι Σ Τ Ο ήταν και παραμένει, τα θεόσταλτα υποθαλάσσια Κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στην ΑΟΖ ν’ αξιοποιηθούν για την ενδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως οχυρού αντίστασης του Ελληνισμού απέναντι στους Τούρκους κατακτητές. Και ως ισχυρότερης βάσης, για αγώνες διεκδίκησης της απελευθέρωσης των σκλαβωμένων από τον Αττίλα εδαφών της ΚΔ.

Θ Ε Ο Σ Τ Α Λ Τ Α , δηλαδή, υπέρ ημών: Στην αντιπαράθεση, στη διαρκή κι απρόβλεπτου μέλλοντος αναμέτρηση με τους Τούρκους. Αλλά, βέβαια, από διαχρονικώς βαλτωμένους στις περί Τουρκίας και «καλού Ερντογάν» ψευδαισθήσεις, αυταπάτες και ασχετοσύνες, κυβερνώντες, πρώην και νυν, ήταν μοιραίως αναμενόμενες κι οι γνωστές, «βαρυσήμαντες» ανοησίες, που παρήγαγαν πλήθος υποπροϊόντων πολιτικής «εξυπνάδας» για… win-win situation, για «κοιτάσματα - κίνητρο προς την Τουρκία ώστε να συγκατανεύσει σε λύση», «για να της πουλούμε πιο φτηνό αέριο», «για να συμμετέχει κι η Τουρκία στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων» κλπ, κλπ… Ένας ολόκληρος… κήπος «μυρωδάτων» δηλώσεων απ’ όλα τα «λουλούδια» που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον… ευτυχέστατο τόπο!

Θ Ε Ο Σ Τ Α Λ Τ Η είπαμε και τη ρήξη στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ. Επειδή κρίναμε ότι αποδυναμώνει τους Τούρκους κατακτητές. Κι επειδή, εάν αξιοποιηθεί σωστά, δύναται να ενδυναμώσει την ΚΔ ως προκεχωρημένο οχυρό αντίστασης του Ελληνισμού απέναντι στον νεο-οθωμανικό επεκτατισμό και ηγεμονισμό. Για τον ίδιο λόγο, θεόσταλτη και η ρήξη Τουρκίας - Συρίας. Πολύ πιο θεόσταλτη κι η ρήξη Τουρκίας - Αιγύπτου. Περισσότερο θεόσταλτη, η εντεινόμενη κουρδική υπονόμευση της Τουρκίας….

Ο Σ Α ΛΟΙΠΟΝ είναι τα θεόσταλτα για τον Ελληνισμό και γι’ αμφότερα τα κράτη μας, Ελλάδα και Κύπρο, αποτελούν, αντιστρόφως, κατάρα για την Τουρκία. Έτσι τα βλέπουν οι ίδιοι και, βεβαίως, έτσι επιχειρούν να τ’ αντιμετωπίσουν οι Νεο-Οθωμανοί Ισλαμιστές του Ερντογάν. Αυτός είν’ ο τρόπος σκέψης τους. Αυτή ΄ναι η στρατηγική αντίληψη των πραγμάτων που είχαν και έχουν. Με τον ΚΑΙ γραπτώς στρατηγιστή της, τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ήδη στην πρωθυπουργία. Όστις βλέπει τα νεο-οθωμανικά οράματα του «Στρατηγικού Βάθους» του να βυθίζονται όντως σε μεγάλο… βάθος!

Ε Τ Σ Ι ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ οι Νεο-Οθωμανοί, πιθανότερο είναι να ρίξουν το βάρος τους για ν’ αξιοποιήσουν και πάλι τις γνώριμές τους πολιτικές ανοησίες των «λουλουδιών» μας, με τα γνωστά Φοβικά Σύνδρομα και τις «εξυπνάδες» των win-win situation, σε Αθήνα και Λευκωσία. Όπου, προφανώς, εντοπίζει η Άγκυρα τον πιο αδύναμο κρίκο. Για να διεμβολίσει και ν’ ακυρώσει ό,τι η ίδια φοβάται ως κλοιό εναντίον της, από Ελλάδα - Κύπρο - Αίγυπτο - Ισραήλ - Κουρδιστάν - Συρία…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Κάθε Δεκαεννιά του Νοέμβρη, 56 τώρα Νοέμβρηδες, θυμόμαστε άραγε πώς μέσα στα βασανιστήρια των ανακριτών του κι απέναντι στην προσφορά χιλιάδων αργυρίων από την Αυτού Εξοχότητα τον Κυβερνήτη Στρατάρχη Σερ Τζον Χάρντινγκ, κρατούμενος των Εγγλέζων, ο εκ των κορυφαίων της ΕΟΚΑ ταπεινός Κυριάκος Μάτσης, με ΟΚΤΩ μόνο λέξεις, τους πέταξε στα μούτρα αποστομωτική 2.436 ετών ελληνική ιστορία: «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής»; Και την υπέγραψε ο ίδιος με τη ζωή του, «αν θα βγω, θα βγω πυροβολώντας», στο θυσιαστήριό του, Κρησφύγετο του Δικώμου, 19 Νοεμβρίου 1958;
Λάζ. Α. Μαύρος


Top