Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ευρωβουλευτές και Προεδρικό

Ευρωβουλευτές και Προεδρικό

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΛ Ε Χ Θ Η Τ Ω με ένα λησμονημένο αλλ’ ίσως χρησιμότερο λεξιλόγιο: Δόθηκε μια σκληρή και σπουδαία μάχη. Η οποία, κερδήθηκε.

Σε μεγάλης σημασίας υψώματα, ονόματι Ευρωβουλή. Παρά τα καταιγιστικά πυρά ανασχέσεων και τα ναρκοπέδια των Τούρκων και των υποστηρικτών τους, η προέλαση των ημετέρων Ευρωβουλευτών δεν ανακόπηκε. Με συντονισμένη σθεναρή προέλαση, η οποία εξελίχθηκε σε θυελλώδη έφοδο με εφ’ όπλου λόγχη και με την ιαχή «Αέρα», επετεύχθη η κατάληψη των υψωμάτων, στήθηκε νικήτρια η κρατική σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πλέον προσφέρονται τα υψώματα ως βάση εκτόξευσης αποτελεσματικότερων πυρών υπέρ της κύριας προσπάθειας της πατρίδος. Κάπως έτσι:

Ο Μ Ο Γ Ν Ω Μ Ο Ι, αλληλοϋποστηριζόμενοι, πειθαρχημένα ανυποχώρητοι, οι Ευρωβουλευτές του ΔηΣυ, Ελένη Θεοχάρους, Λευτέρης Χριστοφόρου, του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου, Νεοκλής Συλικιώτης, της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης και του ΔηΚο Κώστας Μαυρίδης, πέτυχαν αυτήν τη σημαντική νίκη του Ψηφίσματος της Ευρωβουλής. Το οποίο, αφενός στριμώχνει, έτι περαιτέρω, τους Τούρκους κατακτητές και, αφετέρου, αποδυναμώνει τη δική τους ένοπλη, διά του στόλου και του «Μπαρμπαρός», προέλαση στις νότιες θάλασσες της Κύπρου, που έχει κύριο στρατηγικό στόχο την προληπτική «επί του εδάφους» (των υδάτων) διεμβόλιση κι εξουδετέρωση της αρξάμενης Τριμερούς Συνεργασίας Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδος…

Α Σ Φ Α Λ Ω Σ, από τη διεξαγωγή της σπουδαίας και νικηφόρας αυτής μάχης, οι ΕΞΙ Ευρωβουλευτές απέκτησαν μια επιπλέον χρήσιμη γνώση και πολύτιμη, για τις επόμενες μάχες, εμπειρία: Για όλους τους παράγοντες και συντελεστές διπλωματικής ισχύος των αντιπαρατασσομένων, ημετέρων και εναντίων δυνάμεων. Το αντιλαμβάνεται ΑΥΤΟ ο λαός. Ως απλός ακροατής των ραδιοφωνικών δηλώσεων ενός εκάστου των Ευρωβουλευτών. Αλλά, δυστυχώς, στο ανεπαρκέστατο πολίτευμά μας, ΔΕΝ αποφασίζει, σε κάθε κρίσιμη εξέλιξη του εθνικού αγώνα, ο λαός συγκροτούμενος σε Εκκλησία του Δήμου. Αποφασίζουν οι εκλελεγμένοι, διατεινόμενοι εντολοδόχοι και αντιπρόσωποί του, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απ’ αυτό προκύπτει και η σημερινή εισήγηση της στήλης. Πρακτικά εφαρμόσιμη σήμερα:

Α Μ Ε Σ Ω Σ ΝΑ προσκαλέσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (προλαβαίνει να το κάνει ΣΗΜΕΡΑ) στην προγραμματισμένη για μεθαύριο Τρίτη συνεδρίαση του «Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών» ΚΑΙ τους έξι Ευρωβουλευτές. Ώστε ο ίδιος, ΜΑΖΙ με τους κ.κ. Γιαννάκη Ομήρου, Γιώργο Περδίκη, Αβέρωφ Νεοφύτου, Δημήτρη Συλλούρη, Γιώργο Λιλλήκα, Άντρο Κυπριανού και Νικόλα Παπαδόπουλο, ν’ ακούσουν - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - όλους τους Ευρωβουλευτές, άπαντες ενώπιοι ενωπίοις, την ΓΝΩΣΗ κι ΕΜΠΕΙΡΙΑ που συναποκόμισαν και τη ΓΝΩΜΗ που διαμόρφωσαν μαχόμενοι στα υψώματα ονόματι Ευρωβουλή…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top