Απόψεις Λάζαρος Μαύρος 1η λίστα για Πούτιν κ. Πρόεδρε Κύπρου

1η λίστα για Πούτιν κ. Πρόεδρε Κύπρου

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΜ Ε ΤΟΝ πιο σημαντικό κατάλογο στην αριστερή μέσα τσέπη του σακακιού σου, να πας στη Μόσχα, πρόεδρε Αναστασιάδη. Κι αν ευκαιρεί νωρίτερα ο πρόεδρος Πούτιν, μην το ξωμακρύσετε ως τον Γενάρη. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο. Ο σπουδαιότατος κατάλογος είν’ από χρόνια γνωστός. Κι επικαιροποιείται, μόλις το ζητήσετε απ’ τους εδώ καθ’ ύλην αρμόδιους υφισταμένους σας στο πι και φι:

- ΠΡΩΤΟ, αντιαεροπορικούς πύραυλους S-400, για να εγκατασταθούν στη θέση των S-300 που στείλαμε στην Κρήτη μας.

- ΔΕΥΤΕΡΟ, μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι Su-35, για τη συγκρότηση επαρκούς αυτόχθονος κυπριακής Πολεμικής Αεροπορίας.

- ΤΡΙΤΟ, ρωσικά υποβρύχια Kilo, κορβέτες τύπου «20380» και περιπολικά ανοικτής θαλάσσης, για τη συγκρότηση αυτόχθονος Πολεμικού Ναυτικού της ΕΦ.

Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Υ Ν οι αρμόδιοι, πολύ καλύτερα απ’ την ανειδίκευτη στήλη, ποιοι είναι οι καταλληλότεροι τύποι για τα ζητούμενα. Όπως γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τα ήδη υπάρχοντα (απ' το 1996 και μετέπειτα, επί κυβερνήσεων του δικού σας Κληρίδη-ΔηΣυ) στις ένοπλες δυνάμεις της ΚΔ ρωσικά μας άρματα Τ-80U, τεθωρακισμένα ΒΜΡ-3, μαχητικά ελικόπτερα ΜΙ-35, αντιαεροπορικά ΤΟΡ-Μ1 κ.ο.κ. έως και τα Καλάσνικοφ ΑΚ-74 διαμετρήματος 5,45Χ39χλστ., έστω κι αν δεν έκοψε τότε ο νους τους ή το ξέχασαν, να παραγγείλουν και τα σπουδαία ρωσικά τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή Ντρακούνοφ (SVD) 7,62Χ54χ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Η Κ Ε χθες στις εφημερίδες ότι θα πάτε στον Βλαδίμηρο Πούτιν για «πακέτο συμφωνιών - για άμυνα, οικονομία - παιδεία - δικαιοσύνη» («Φ» & «Σ»). Όλα ενδιαφέρουν τον λαό. Πρωτίστως όμως το πρώτο. Που αποτελεί τον εκ των ων ουκ άνευ, sine qua non, Συντελεστή Εθνικής Ισχύος, ώστε:

Η ΚΔ, όχι μόνο ν’ αυξήσει την ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ στρατιωτική της ισχύ έναντι των Τούρκων κατακτητών, όχι μόνο να ενισχύσει αποτελεσματικά το νοτιανατολικότερο άκρο του ΚΟΙΝΟΥ ενιαίου μετώπου Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος, όχι μόνο να διασφαλίσει ΕΜΠΡΑΚΤΑ την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της, αλλά και να εκλαμβάνεται, επιτέλους, αξιόπιστος κι υπολογίσιμος μετέχων στις συνεργασίες Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου, Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ και για τις όποιες άλλες προσδοκώμενες συμμαχίες συμφερόντων, στην αναβαθμισμένης γεωπολιτικής & γεωστρατηγικής & γεωοικονομικής σημασίας, περιοχή μας. Όπου, όλες οι πέριξ χώρες, που ανησυχούν για τη νέο-οθωμανική επιδρομικότητα της Τουρκίας των ισλαμιστών του Ερντογάν με τα χιτλερικά οράματα του «ζωτικού χώρου» "Lebensraum" του «Στρατηγικού Βάθους» του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, πλάι στη διπλωματία τους, ενστερνίζονται ΚΑΙ το αειθαλές ρωμαϊκό si vis pacem, para bellum = αν επιθυμείς την ειρήνη προπαρασκευάζου για πόλεμο…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 1.11.14

Παρεμπιπτόντως, ξέρουν μήπως οι ειδικοί, πώς άραγε μπορούν να καταπολεμηθούν και να εξαλειφθούν όλες εκείνες οι πρόστυχες και προσβλητικές, για τις Ρωσίδες και για όλους μας, διαφημίσεις που ενεδρεύουν εισβάλλουσες αποκρουστικά στο διαδίκτυο, σε όποια ιστοσελίδα αναζητήσεις ενθάδε ειδήσεις, με τα «Date hot Russians - Russian women are determined to meet “western men” - these beautiful girls will pursue you - it’s free - joint now»; Έλεος, πλέον!
Λάζ.Α.Μαύρος


Top