Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Δόλια εξαπάτηση & Εθνική Φρουρά

Δόλια εξαπάτηση & Εθνική Φρουρά

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΠ Λ Η Ρ Η Σ ΓΝΩΣΗ. Κεκτημένη γνώση πραγμάτων. Συνοδευόμενη και στηριζόμενη από πολλών ετών βιωθείσα καθ’ ύλην εμπειρία των πραγμάτων, των γεγονότων και των διαπραχθέντων. Τα οποία δύνανται ν’ αποδειχθούν, τοις πάσι, περίτρανα κι αποστομωτικά: Με πλήθος αμάχητα τεκμήρια. Διαδοχικών 5ετιών διακυβέρνησης. Όχι απλώς υποψία, ή κάποια από πολλές και διαφορετικές γνώμες, αλλά πλήρης γνώση. Η οποία οδηγεί σ’ ένα απεχθές αλλ’ αληθές συμπέρασμα:

Ο Λ Ε Σ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ οι διαδοχικές εξαγγελίες των διαδοχικών διακυβερνήσεων Χριστόφια - ΑΚΕΛ & Αναστασιάδη - ΔηΣυ, περί «αναδιάρθρωσης» κι «εκσυγχρονισμού» της Εθνικής Φρουράς κι όλες οι παρόμοιες μεγαλοστομίες και δημαγωγίες περί Αμυντικής Θωρακίσεως, υπήρξαν και είναι μόνο ένα πράγμα: Εξαπάτηση των πολιτών. Εξαπάτηση τού πάντοτ’ ευκολοπίστευτου και πάντα προδομένου λαού. Εξαπάτηση, σκόπιμη και δόλια. Ανέντιμη κι ανήθικη. Κυοφορούσα τον κίνδυνο -αν ό μη γένοιτο παραστεί ανάγκη- πρόκλησης νέας εθνικής καταστροφής.

Τ Η Ρ Ο Υ Μ Ε Ν Ω Ν των αναλογιών, αυτή η διαπραχθείσα και διαπραττόμενη εξαπάτηση, για τα απομεινάρια της Αμυντικής Θωράκισης και της εξουθενωμένης ΕΦ, εξισούται -σε πιθανότατο αποτέλεσμα- με τις διαταγές του χουντοκρατούμενου ΓΕΕΦ τής Παρασκευής 19ης Ιουλίου 1974. Της παραμονής της τουρκικής εισβολής. Οι οποίες, διαταγές:

(α) Απαγόρευσαν στο 251 Τάγμα Πεζικού της Κερύνειας να εφαρμόσει την Παρασκευή τα σχέδια άμυνας επί των ακτών της προδομένης πατρίδας.

(β) Απαγόρευσαν στις Μοίρες Πυροβολικού να βγουν από τα στρατόπεδά τους και να τάξουν τα κανόνια τους στα προκαθορισμένα γι’ απόκρουση αποβάσεως πυροβολεία.

(γ) Απαγόρευσαν στο μόνο τότε μηχανοκίνητο τάγμα, το 286ΜΤΠ, να σπεύσει νύκτα με τα BTR του, από το τότε ΓΣΠ της Λευκωσίας όπου επιτηρούσε το… πραξικόπημα, στις ακτές της Κερύνειας, όπου ήταν η πολεμική του αποστολή.

(δ) Απαγόρευσαν στο 281ΤΠ της Μύρτου -που κουβάλησαν στη… Λευκωσία, μετά που το είχαν στείλει στην Πάφο, μαζί με την 187 Μοίρα Πυροβολικού και την 184 Πυροβολαρχία να κυνηγούν τον… Μακάριο- να σπεύσει νύκτα της 19ης Ιουλίου στις προκαθορισμένες πολεμικές του αποστολές στην περιοχή της Κερύνειας.

(ε) Απαγόρευσαν, το ίδιο βράδι, στο 70 Τάγμα Μηχανικού, που πήγε Κερύνεια, να στρώσει το προβλεπόμενο απ’ τα σχέδια ναρκοπέδιο στην ακτή του Πέντε Μίλι, όπου το πρωί ανενόχλητες αποβιβάστηκαν οι μονάδες του Αττίλα.

(στ) Όπως, το ίδιο απαγόρευσαν στις Μοίρες Καταδρομών ν’ αναλάβουν αποστολή και τις διέταξαν νύκτα Παρασκευής: «Κύριοι πάτε για ύπνο»!

Τ Η Ν ΠΛΗΡΗ γνώση της νυν διαπραττόμενης εξαπάτησης κατέθεσε με το προχθεσινό του άρθρο 16.10.2014, «Η Ευθύνη της Ηγεσίας της ΕΦ», στη «Σ» σελ.27, ο πρώην (επί 4μηνο) Υπουργός Άμυνας και πρώην Υπαρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Φοίβος Κλόκκαρης.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 18.10.14

Να φυλάξουμε στ’ αρχεία μας ως κλασικό δείγμα τής καρκικογόνου κυτταρίτιδας του πολιτεύματος, τα χθεσινά πρωτοσέλιδα των κομματικών εφημερίδων ΔηΣυ-ΑΚΕΛ, «Αλήθειας» & «Χαραυγής», συμπρωταγωνιστριών επί 5ετίες στην εξουθένωση της Άμυνας της ΚΔ, που η 1η πανηγύριζε: «Ρωσικές ναυτικές ασκήσεις τη μέρα που έρχεται το Μπαρμπαρός - Ρωσία και Ισραήλ στο πλευρό της Κύπρου - Κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ στις 21 Οκτωβρίου», ενώ η 2η κλαψούριζε: «Άσχετη με την κυπριακή ΑΟΖ η άσκηση του ρωσικού ναυτικού»;
Λάζ. Α. Μαύρος


Top