Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Θα 'πρεπε να βοηθήσει τον Μπάιντεν η Κύπρος

Θα 'πρεπε να βοηθήσει τον Μπάιντεν η Κύπρος

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο Μ Η Π Ω Σ ΘΑ μπορούσε η λιλιπούτεια Κύπρος, εγκαίρως να βοηθήσει τον καλό της φίλο και στρατηγικό εταίρο, αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζόζεφ Μπάιντεν, ώστε να μην εξευτελιστεί, αναγκασμένος να ζητήσει συγγνώμη από τον ισλαμιστή Νέο-Σουλτάνο Ερντογάν, για όσες αλήθειες περί Τζιχαντιστών είπε νωρίτερα ο Μπάιντεν; Θα μπορούσε, ισχυρίζεται η στήλη: Εάν διέθετε ανδρείους κι επαρκώς μορφωμένους κυβερνώντες πολιτικούς ηγέτες. Προπάντων ανδρείους. Διότι τη μορφωτική επάρκεια θα μπορούσαν να την αναζητήσουν σε συμβούλους που θα επέλεγαν (αν υπήρχε) η έναντι των Τούρκων ανδρεία τους:

Ε Α Ν ΞΕΨΑΧΝΙΖΑΝ εγκαίρως και εγκύρως, με ειδικά εντεταλμένους επιστήμονες, τα βιβλία ισλαμικής στρατηγικής «γραμμής», τα οποία συνέγραψε, απ’ όταν δεν ήταν ακόμη εξουσία, ο νυν πρωθυπουργός της Τουρκίας, ισλαμιστής καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου. Στρατηγικός μέντορας και του Ερντογάν. Θα μπορούσαν να ενημερώσουν, με τουρκικά «τεκμήρια», τη διεθνή κοινότητα πολύ πριν υποστεί όσα τώρα υφίσταται, απ’ τους αιμοβόρους, αποκεφαλιστές, Τζιχαντιστές, ισλαμιστές, ομόδοξους, ομόφρονες κι επιστήθιους των κυβερνώντων στην Τουρκία ισλαμιστών.

Γ Ρ Α Μ Μ Ε Ν Α ευκρινέστατα, διά χειρός Νταβούτογλου. Στα βιβλία του «Το Στρατηγικό βάθος» και «Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες - Η επίδραση της ισλαμικής και δυτικής κοσμοθεωρίας στην πολιτική θεωρία». Αμφότερα μεταφράστηκαν κι εκδόθηκαν στα ελληνικά, πριν τέσσερα και τρία χρόνια αντιστοίχως. Και θα… μπορούσαν οι έκτοτε Πρόεδροι της Κύπρου, κ.κ. Χριστόφιας και Αναστασιάδης, κάθε Σεπτέμβρη, αγορεύοντας στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, να πληροφορήσουν τον κόσμο, από τι είδους ισλαμιστές, επεκτατιστές, νέο-Οθωμανούς νέο-Χαλιφάτους της Τουρκίας, κινδυνεύει η περιοχή. Να τους τα μεταφράσουν και να τους τα διανείμουν στις γλώσσες τους, που δεν τα έχουν εισέτι…

Ε Χ Ο Ν Τ Α Σ πάντα κατά νουν και τα εξής σπουδαία, από τη φρικτότερη εμπειρία της παγκόσμιας ανθρωποσφαγής: Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, «Πατέρας της Νίκης» στον Β΄ Παγκ. Πόλεμο κατά του Ναζισμού και Φασισμού, έγραψε: «Όταν ο Χίτλερ ανήλθε στην εξουσία το 1933, οι ιθύνοντες στρατιωτικοί και πολιτικοί των συμμαχικών δυνάμεων ΕΠΡΕΠΕ να μελετήσουν προσεκτικά το βιβλίο του "Mein Kampf". Όλα βρίσκονταν εκεί μέσα. Αυτό ήταν το νέο Κοράνιο της πίστης και του πολέμου, πομπώδες, πολύλογο, άμορφο αλλά βαρυσήμαντο στο μήνυμά του».

Και στον πρόλογο μίας από τις πρόσφατες εκδόσεις του «Mein Kampf» στα ελληνικά, ο Κλεάνθης Γρίβας σημείωνε: «Εάν οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οι λαοί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, είχαν κάνει τον κόπο να διαβάσουν το "Mein Kampf" τα πρώτα χρόνια της έκδοσής του, 1925-1932, θα είχαν βρει σ’ αυτό όλες τις λεπτομέρειες της τραγωδίας που χρειάστηκε να βιώσουμε στη σκοτεινή περίοδο 1933-1945»….

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί, άραγε, μετά την προχθεσινή συνάντηση τής υπό τον κ. Άντρο Κυπριανού ηγεσίας του ΑΚΕΛ, με την υπό τον ψευδοπρωθυπουργό του παράνομου κατοχικού καθεστώτος κ. Οζκάν Γιορκαντζίογλου ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), που η κομματική «Χαραυγή» δημοσίευσε χθες με τίτλο «εφικτή η λύση μέσω των διαπραγματεύσεων», παρέλειψε εντελώς το ΑΚΕΛ να ανακοινώσει ότι οι εν λόγω συνομιλητές του, αξιωματούχοι του καθεστώτος του Αττίλα, ΔΕΝ εναντιώθηκαν ούτε κατ’ ίχνος στην κλιμακούμενη επιδρομή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ; Γιατί;


Top