Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Επί οκτώ μήνες κοιλιοπονούσε

Επί οκτώ μήνες κοιλιοπονούσε

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο



Ε Σ Τ Ω ΚΙ αργοπορημένα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης πήρε την παρελθούσα Τρίτη 7 Οκτωβρίου την ορθή απόφαση διακοπής των «διακοινοτικών» συνομιλιών, που ο ίδιος είχε εξαγγείλει πριν οκτώ μήνες: Κυριακή 23 Φεβρ. 2014 η 1η σελίδα της «Καθημερινής» πρόβαλε τη φωτογραφία του ΠτΔ, τη συνέντευξη και τη δήλωσή του: «Παραβίαση ΑΟΖ ίσον τέλος διαλόγου»! Σήμερα, όμως, μετά από μόλις πέντε μέρες, φαίνεται ότι λανθασμένα οι πολίτες έσπευσαν να χαρούν την παρελθούσα Τρίτη που άκουσαν ότι στο Προεδρικό ΟΛΟΙ οι κομματικοί αρχηγοί ενέκριναν την απόφαση του ΠτΔ:

Α Π Ο ΤΗΝ επαύριον κιόλας οι ηγεσίες του κυβερνώντος ΔηΣυ υπό τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και του κυβερνήσαντος ΑΚΕΛ υπό τον κ. Άντρο Κυπριανού, επιτηρουμένου διαρκώς από τον κ. Δ. Χριστόφια, επιδίδονται σε σύντονη υπόσκαψη, εξουθένωση κι ευτελισμό της απόφασης «αναστολής», «αναβολής», «διακοπής», «αποχής» ή όπως αλλιώς την ονοματίζουν, επειδή τρέμουν μην ακούσουν τη φράση «τέλος διαλόγου»…

Α Λ Λ ’ ΟΜΩΣ ο κ. Αναστασιάδης είχε στη διάθεσή του οκτώ ολόκληρους μήνες να προετοιμάσει και την ηγεσία του δικού του ΔηΣυ και τους υποστηρικτές της γραμμής του στο Κυπριακό, ηγέτες του ΑΚΕΛ, για το ενδεχόμενο να υλοποιήσει την εξαγγελία που έκανε τον παρελθόντα Φεβρουάριο:

- ΕΙΧΕ στα χέρια του τις ακατάπαυτες επιδρομικές παραβιάσεις που πραγματοποιούσε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με εντολές απ’ ευθείας απ’ το πρωθυπουργικό γραφείο του Ερντογάν, το τουρκικό σκάφος «Barbaros», συνοδευόμενο από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στην κυπριακή ΑΟΖ.

- ΕΙΧΕ στα χέρια του γραπτή και σαφέστατη -κι έπρεπε ο ίδιος να τη διανείμει αυθημερόν στους ηγέτες του ΔηΣυ και του ΑΚΕΛ- την επισημότατη δήλωση των επιδρομικών κατά της ΑΟΖ προθέσεων της Άγκυρας, την οποία οι Τούρκοι υπουργοί Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νταβούτογλου και Τσιαβούσογλου, κατέθεσαν διά… χειρών Βαγγέλη Βενιζέλου, με το 105σέλιδο έγγραφο της Τουρκίας προς την ΕΕ, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

- ΕΙΧΕ στα χέρια του, επιπλέον, πασιφανείς διεθνώς τις συσσωρευόμενες αποδείξεις ότι: Την Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρ. 2014 που οι Αμερικανοί επέβαλαν κι ο ίδιος έκανε το μέγα λάθος να τη συνυπογράψει με τον Έρογλου, σαν τρόπαιό τους και ως γραπτό πολιτικό «κεκτημένο» τους, για να καταστήσουν οσονούπω, αφ’ ενός ΕΚΛΙΠΟΥΣΑ την Κυπριακή Δημοκρατία και υπό τον στρατηγικό τους έλεγχο, αφ’ ετέρου, ολόκληρη την Κύπρο, μαζί και την ΑΟΖ, περιφέρουν οι Τούρκοι στην ΕΕ, στον ΟΗΕ και στην ανά τον κόσμο διπλωματική τους προέλαση.

- ΕΙΧΕ απτή στα χέρια του και μπροστά στα μάτια του, την κατάρρευση και των δικών του ψευδαισθήσεων περί του «καλού Ερντογάν» που, μόλις ανήλθε στο προεδρικό αξίωμα, έσπευσε «αττιλότερος» του Αττίλα στα σκλαβωμένα απ’ τους Τούρκους ελληνικά εδάφη της Κύπρου.

Ε Ι Χ Ε ΚΑΙ τον χρόνο, είχε κι όλα τα στοιχεία. Δεν έδειξε όμως, οκτώ μήνες, ότι είχε και τις ικανότητες. Στον ένατο μήνα, θα τις αποκτήσει αίφνης, άραγε;
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top