Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Άκουσε, λοιπόν, Αντώνη Σαμαρά

Άκουσε, λοιπόν, Αντώνη Σαμαρά

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑ Λ Λ’, ΟΜΩΣ, κύριε Πρωθυπουργέ του ελλα-δικού μας (και δικού μας) κράτους, φίλτατε Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα μας ΔΕΝ μπορεί να είναι «η Ελλάδα της υπερηφάνειας, η Ελλάδα της ισχύος, η Ελλάδα του κύρους», που σε ακούσαμε να εκφωνείς την Πέμπτη στη Θράκη, όπου παρακολούθησες την τελική φάση της 4ήμερης διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2014» των ελλα-δικών μας Ενόπλων Δυνάμεων,

Ε Α Ν η Ελλάδα μας και η Κύπρος μας συνεχίζουν να στερούνται, επί 14ο έτος, τις ασκήσεις «Νικηφόρος - Τοξότης» των ελλα-δικών και κυπριακών μας Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο.
- Η Ελλάδα μας και η Κύπρος μας, ούτε υπερηφάνεια, ούτε ισχύ, ούτε κύρος μπορούν να διαθέτουν, ούτε και να τα προβάλλουν ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, προς φίλους, εταίρους κι εχθρούς, χωρίς τη συνεχή λειτουργία και την ανάπτυξη του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου.

Η ΕΛΛΑΣ, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν μπορεί να είναι όσα εσύ καυχιέσαι, εάν συνεχίσει να είναι απούσα η ελλα-δική μας Πολεμική Αεροπορία και το ελλα-δικό μας Πολεμικό Ναυτικό από την Κύπρο, από το τρίγωνο Κρήτη - Καστελόριζο - Κύπρος, από την κυπριακή ΑΟΖ και την ύψιστης σημασίας γεωστρατηγική αξία της, που άλλοι, επί αιώνες, όπως και τώρα αξιοποιούν δι’ ίδιον στρατηγικόν όφελος…

Α Κ Ο Υ Σ Τ Ε ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ, κύριε Σαμαρά μας: Περί «ισχυρής Ελλάδας» δημαγωγούσε κι ο Πρωθυπουργός μας, Κώστας Σημίτης. Είχε παραλάβει μιαν Ελλάδα της οποίας τα F-16, τα Α-7 Κορσέρ και τα C-130, μαζί με τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, βρισκόντουσαν διαρκώς στην Κύπρο. ΚΑΙ στην Ανατολική Μεσόγειο. Υλοποιώντας το «Δόγμα» που αρχιτεκτόνησε κι ανέπτυσσε επί Α. Παπανδρέου ο Υπ.Εθ.Αμ. Γεράσιμος Αρσένης. Ο Σημίτης με τους Γιωργάκη και Τσοχατζόπουλο λιποτάκτησαν: Το κατάργησαν και το νέκρωσαν το 2001. Ο ίδιος Σημίτης, που επέβαλε και την εξορία της κυπριακής αντιαεροπορικής άμυνας των ρωσικών πυραύλων S-300 στην… Κρήτη. Τηρουμένων των αναλογιών, ο Σημίτης «αντέγραψε» την Χούντα της 21ης Απριλίου 1967, η οποία, τον Νοέμβριο του ‘67, απέσυρε αμαχητί από την Κύπρο την ελλα-δική μας Μεραρχία των 8.478 ανδρών, την οποία είχε στείλει το 1964 στο νησί ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου. Και κατέστη έκτοτε η Κύπρος έρμαιο του Αττίλα 1974, η δε Ελλάς εξευτελισμένη κι ατιμασμένη έκτοτε… Πόσο «ισχυρή» κατά τ’ άλλα (όλα τ’ άλλα, προεξάρχουσας της οικονομίας) κατόρθωσαν να κάνουν την Ελλάδα μας οι λιποτακτήσαντες και ριψάσπιδες από το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, Σημίτης, Τσοχατζόπουλος και Γιωργάκης το ξέρετε πολύ καλύτερα απ’ όλους μας.

Μ Ο Ν Ο Ν ΤΟΤΕ θα μπορέσεις να εκφωνήσεις πειστικά κι αξιόπιστα, προς τους Έλληνες και τον κόσμο, την Ελλάδα της Υπερηφάνειας, της Ισχύος και του Κύρους, ΕΑΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ εδώ στην Κύπρο κατορθώσεις να παρακολουθήσεις, αυτοπροσώπως, μιαν τελικά φάση της ΤΑΜΣ «Νικηφόρος - Τοξότης» των ελλα-δικών και κυπριακών μας δυνάμεων, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, της ελλα-δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού. Μέχρι τότε θα ισχύουν, δυστυχώς, φίλτατε Αντώνη Σαμαρά, τα «Ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», του εθνικού μας θρήνου, που έγραψε ο Νίκος Γκάτσος και συνέθεσε, στο «Μάνα μου Ελλάς», ο Σταύρος Ξαρχάκος μας….
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top