Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Δημοσιογραφικός αυτο-εξευτελισμός

Δημοσιογραφικός αυτο-εξευτελισμός

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕ Ι Ν Α Ι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σε πόσο απύθμενο βάθος αυτοεξευτελισμού και σε ποιο δυσθεώρητο ύψος γελοιοποίησης μπορεί να καταντήσει η εθελοδουλία ορισμένων Κυπρίων δημοσιογράφων. Επίδοξων διαμορφωτών, διά της αρθρογραφίας τους, της Κοινής Γνώμης. Και προσδοκούντων, συνάμα, να επηρεάσουν τους πολιτικούς στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Αδίστακτα ικανοί ν’ αλλάξουν ακόμα και την επί αιώνες παγκόσμια παραδεκτή κι αναντίρρητη ιστορία της νίκης των ολίγων κι ανίσχυρων Ελλήνων, επί των πολλών και πανίσχυρων Περσών, του 5ου αιώνα προ Χριστού. Προκειμένου να διαπομπεύσουν τις όποιες σήμερα προσπάθειες διάσωσης των απομειναρίων της Αμυντικής Θωράκισης του τόπου, που αποτελούν οι ένοπλοι με G-3 κι… επικρουστήρες, Έφεδροι κι Εθνοφύλακες της ΕΦ…

Ο Λ Ο Ι ΟΙ στοιχειωδώς μορφωμένοι επί της Ιστορίας άνθρωποι, σ’ όλον τον κόσμο, γνωρίζουν τις περίλαμπρες νίκες των Αθηναίων και των Πλαταιέων επί των Περσών του Δαρείου στον Μαραθώνα το 490π.Χ. και όλων των Ελλήνων, πρωτοστατούντων των Αθηναίων και των Λακεδαιμονίων, επί των Περσών του Ξέρξη, στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480π.Χ. και στις Πλαταιές το 479 κι ύστερα στη Μυκάλη απέναντι απ’ τη Σάμο...

Ο Λ Ο Ι ΞΕΡΟΥΝ ότι ο πολύ μικρότερος στόλος των Ελλήνων, με τη στρατηγική πονηριά του Θεμιστοκλή των Αθηνών, παρέσυρε τον υπέρογκο σε δύναμη στόλο των Περσών στα στενά της Σαλαμίνας και του προκάλεσε την πανωλεθρία.

- Με 1.207 τριήρεις και 3.000 πεντηκοντόρους ήταν ο στόλος του Ξέρξη που εκστράτευσε εισβολέας - κατακτητής εναντίον της Ελλάδας, όπως υπολόγισε λεπτομερώς στο 7ο βιβλίο του ο ακριβολόγος Πατέρας της Ιστορίας Ηρόδοτος (VII-184). Διακόσια πλοία του Ξέρξη βυθίστηκαν περιπλέοντας την Εύβοια στη θαλασσοταραχή που τους βρήκε στα Κοίλα (Ηρόδοτου VIII-13). Τα υπόλοιπα, αναμετρήθηκαν στη Σαλαμίνα με τα τρεις φορές λιγότερά τους ελληνικά:

- 380 τα υπολόγισε ο Ηρόδοτος, εκ των οποίων τα 180 αθηναϊκά, 42 της Αίγινας, 16 των Σπαρτιατών, 40 κορινθιακά κ.ο.κ.

Α Λ Λ Α ΠΡΟΧΘΕΣ Κυριακή, αρθρογράφος της 8ης σελίδας της κυπριακής έκδοσης της «Καθημερινής», σκαρφίστηκε κι έγραψε ότι οι Αθηναίοι είχαν… υπεροπλία έναντι των Περσών, επειδή δήθεν είχαν… κάτοπτρα με τα οποία «οι Αθηναίοι έκαψαν τον στόλο των Περσών»!!!!!! Κάπου άκουσε για τον Συρακούσιο Αρχιμήδη με τα κάτοπτρά του, δεν μπήκε καν στον κόπο να εισέλθει μερικά δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο, να το επαληθεύσει και το αράδιασε!!! Ως πρωτοφανή κοτσάνα - επιχείρημα… έγκυρης αρθρογραφίας!!! Όπως αράδιασε κατόπιν και τα… σοβιετικά «κατιούσα» και «καλύτερα άρματα μάχης», ως ΤΗΝ… αιτία της ήττας του Χίτλερ απ’ τους Σοβιετικούς!!!

Για να μας πει προφανώς, εναντίον την ΕΦ, όσα κι ο περσόδουλος αδελφός του πεσόντος το 499π.Χ. στις πεζομαχίες κατά των Περσών στην Κύπρο Ονήσιλου, Γόργος, γιος του Χέρση, βασιλεύς της κύπριδος Σαλαμίνος, ο οποίος υπηρέτησε αυτοπροσώπως στον στόλο του Ξέρξη κατά της Ελλάδος με 150 κυπριακά καράβια, τα πληρώματα των οποίων, στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, 29 Σεπτεμβρίου 480π.Χ., επιδεικνύοντας προφανώς εσκεμμένη δειλία, συνεισέφεραν στην ήττα των Περσών, όπως τους κατηγόρησε άλλωστε κι ο αρχιστράτηγος του Ξέρξη ο Μαρδόνιος με την πρωτοναυμάχο του την Αρτεμισία… (Ηροδότου VIII-68). Κυπριακή δημοσιογραφία, χαίρε….


Top