Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Τα νούσιμα για τις περί G-3 ανοησίες

Τα νούσιμα για τις περί G-3 ανοησίες

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑ Π Α Ν Τ Η Σ Η επιστημονικής σοβαρότητας, προς όλες εκείνες τις ανοησίες (κατά το επιεικέστερο) περί αφαιρέσεως του κατ’ οίκον φυλασσομένου σ’ ετοιμότητα οπλισμού (G-3 κ.α.) των εφέδρων τής όσης απέμεινε αμυντικής θωράκισης του τόπου έναντι του πανέτοιμου και υπέρτερου Αττίλα, που άμυαλα, πανικόβλητα ή και κακόβουλα «μεσουράνησαν» τον παρελθόντα Ιούνιο, αποτελεί η μελέτη του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία δημοσιεύτηκε χθες με τους εξής τίτλους:

- «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» σελ.16 : «Έξαρση στη γυναικοκτονία».
- «ΧΑΡΑΥΓΗ» σελ.12 : «Οι πλείστες δολοφονίες γυναικών θα μπορούσαν να αποφευχθούν».
- «ΠΟΛΙΤΗΣ» σελ. 30: «Θα θρηνήσουμε κι άλλες μάνες».
- «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» σελ.3: «Αφοπλίστε τους υποψήφιους θύτες».

Σ Ο Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α , η οποία, βέβαια, δεν υιοθετεί των ολιγοφρενιών το δόγμα «πονάει δόντι, κόβω κεφάλι»! Ή, «απαγορεύω τη χρήση οχημάτων για ν’ αποφύγω τα θανατηφόρα τροχαία»! Αλλά, υποβάλλει στους πρωτεύθυνους κυβερνώντες αυτού του κράτους, ενδελεχώς μελετημένες κι εντελώς συγκεκριμένες εισηγήσεις περί του πρακτέου, για την αποτελεσματική πρόληψη των θανατηφόρων κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας - γυναικοκτονίας, μ’ όποιο όργανο κι αν αυτή ασκείται, απ’ τα κουζινομάχαιρα και τα κυνηγετικά ώς τα στρατιωτικά τυφέκια. Επειδή η μελέτη των διαπραχθέντων από 2001 - 2014 εντόπισε ότι: «Πριν απ’ τους φόνους προηγείται η συστηματική κακοποίηση του θύματος απ’ τον δράστη μπροστά στα παιδιά για αρκετό χρόνο. Ο δράστης προειδοποιεί επανειλημμένως ότι θα σκοτώσει, αλλά ΔΕΝ λαμβάνονται μέτρα»!!!

Δ Ι Α ΤΑΥΤΑ, η πανεπιστημιακή μελέτη προτείνει τη σύσταση Μόνιμης Ομάδας Έκτακτης Ανάγκης που να επιλαμβάνεται των περιστατικών βίας στην οικογένεια. Την διά νόμου επιβολή στενής κι αποτελεσματικής συνεργασίας των διαφόρων υπηρεσιών, για άμεση ανταλλαγή ενημερώσεων, για κάθε περίπτωση, προς επίτευξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων. Εξουσίες στα Οικογενειακά Δικαστήρια να διατάζουν την έγκαιρη κι αποτελεσματική προστασία των θυμάτων. Την έγκαιρη κατάσχεση κυνηγετικών και στρατιωτικών τυφεκίων από ΟΣΑ πρόσωπα εμπλέκονται σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας κ.ο.κ.

Ε Π Ε Ι Δ Η , λοιπόν, μέρος των προειρημένων ολιγοφρενιών, ενέσκηψε κυβερνητικώς κι ασφυκτικώς, με ανοητότερους μάλιστα υποτροπιασμούς, επί του Υπουργείου της όσης απέμεινε Άμυνας, καλόν είναι και πρέπον, οι νηφαλιότεροι εκεί μέσα ιθύνοντες, να μελετήσουν, με τη δέουσα σοβαρότητα, τη μελέτη αυτή του Πανεπιστημίου.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Τα διζωνικώς αγκυλωμένα μυαλά του χθεσινού άρθρου της «Χαραυγής», που εκλιπαρούσαν «να διαφυλάξουμε τη ΔΔΟ και το κεκτημένο», όπου «κεκτημένο» εννοεί όχι κάποιο… «ευρωπαϊκό κεκτημένο», αλλά το «κεκτημένο των διαπραγματεύσεων Χριστόφια - Ταλάτ» κ.ο.κ., δεν μπορούν άραγε ποτέ ν’ αντιληφθούν ότι το συγκεκριμένο «κεκτημένο» «κεκτήθηκε» και το κατέχουν ΥΠΕΡ της μόνιμης Διζωνικής Διχοτόμησης οι Τούρκοι και που γι’ αυτό τον λόγο εκείνος που το διέπραξε, ονόματι Χριστόφιας, διαλαλούσε κιόλας ότι ήταν οι προς τους Τούρκους «γενναίες προσφορές» του;


Top