Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Εδράτζιασαν οι… καριέρες της Διζωνικής

Εδράτζιασαν οι… καριέρες της Διζωνικής

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΠ Ο Σ Ο Ι ΠΟΛΛΟΙ επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, έστησαν ζηλευτά αμειβόμενες πολιτικές καριέρες, (α) με τη Διζωνική και (β) την Επαναπροσέγγιση; Εφάαν τζι’ εδρατζιάσασιν. Ως επικεφαλής και ως εκλεκτοί της ολιγαρχικής κομματικής ηγετοκρατίας. Που τους προωθούσε, εκλέξιμους, στα ψηφοδέλτιά της. Που τους διόριζε, όπου μπορούσε, στο λεηλατημένο από την κομματοκρατία κράτος. Με τα συγκοινωνούντα κρατικά - κομματικά ταμεία. Είναι, οι Διζωνικοί και οι Επαναπροσεγγιστές. Επί δεκαετίες οι κυρίαρχοι κι απανταχού βολεμένοι. Οι μονίμως… προτιμώμενοι στο προεδρικό διοριζόμενοι σύμβουλοι. Στα υπουργεία, στη Βουλή, στον κρατικό και ημικρατικό τομέα.

Οι βδέλλες απομύζησης του δημόσιου χρήματος. Οι ρουφήχτρες του δημόσιου κορβανά. Οι λιμουζινάτοι με κυρίαρχο λέγειν και… κυριαρχικότερο λαβείν, στην επί (κι εναντίον) της κοινωνίας εξουσία. Με πλήθος παρακκεντέδες υποτακτικούς, σωφέρηδες, αστυνομικές προσωπικές φρουρές, επιστημονικούς συνεργάτες, γλοιώδεις κονδυλοφόρους και λοιπούς μι-μι-ε-τζήδες, έως αφισοκολλητές και παντός είδους υποτακτικούς, στους κομματικούς (από τους φορολογούμενους πληρωμένους) μηχανισμούς των κομματικών πελατειών και στις κρατικές υπηρεσίες.

Ε Ι Ν Α Ι ΕΝΑ είδος πολιτικής συμμορίας. Ένα είδος διακομματικής ομοχειρίας. Με προεξάρχοντες και περισσότερους στον ΔηΣυ και στο ΑΚΕΛ και σε ΟΛΑ σχεδόν τα κόμματα. Πλειοψηφούντες μονίμως στο Εθνικό Συμβούλιο, στη Βουλή, στην εντεταλμένη διά των ΜΜΕ προβολή των μηχανισμών «επικοινωνιακής» εξαπάτησης των πολιτών. Είναι οι φατρίες ιδεολογικής και πολιτικής καθυπόταξης στις Διζωνικές απαιτήσεις των κατακτητών. Πρωτεργάτες της διαχρονικής χρεοκοπίας του Κυπριακού. Της χρεοκοπίας της πολιτικής. Της χρεοκοπίας ΚΑΙ της οικονομίας. Αλληλένδετα κι αλληλοσυναρτώμενα κι αλληλοεπικαθοριζόμενα τα προϊόντα και τ’ αποτελέσματα τής, πάσης φύσεως και παντός τομέα, πολιτικής τους…

Ο Δ Η Γ Η Σ Α Ν το Κυπριακό, με τη Διζωνική τους και την Επαναπροσέγγισή τους, στα δόντια των νεοσουλτάνων ισλαμιστών κατακτητών. Απροστάτευτο θήραμα της επεκτατικής νέο-οθωμανικής πολιτικής. Χωρίς να «ενοχλεί πλέον κανέναν», όπως καμώνονται πως δακρυρροούν οι ίδιοι. Ή ποζάρουν πως διαμαρτύρονται, τάχαμου, που θριαμβευτές οι εντεταλμένοι των Κατακτητών «αδελφοί Τ/κ» τυγχάνουν κρατικής υποδοχής στο Λονδίνο, στην Ουάσιγκτον κ.α.

Μ Ε ΟΣΟΥΣ έκαναν τις καριέρες τους κι εδράτζιασαν, με τη Διζωνική και την Επαναπροσέγγιση, δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα ο τόπος να δει άσπρη μέρα στο Κυπριακό. Στο σημείο όπου κατάντησαν το εθνικό θέμα - προ του Διζωνικού Συνεταιρισμού Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών, με εφ’ όλης της Κύπρου ισότιμη τουρκική συγκυριαρχία - παίζεται αν θα συνεχίσει να διασώζεται η, «προγραμματισμένη» για… Εκλιπούσα, Κυπριακή Δημοκρατία!


ΕΡΩΤΗΣΗ
Αφού τους υπέγραψε, 11 Φεβρ. 2014, στην 4η παράγραφο του Κοινού Ανακοινωθέντος Αναστασιάδη - Έρογλου, ότι θα είναι «ισότιμου καθεστώτος τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία - Turkish Cypriot Constituent State Of Equal Status - K?br?sl? T?rk Kurucu Devlet - τ/κ ιδρυτικό κράτος, γιατί τώρα τρέχει και διαμαρτύρεται (δήθεν) στους Βρετανούς και στους Αμερικανούς επειδή θα υποδεχθούν τον αντιπρόσωπο αυτής της πολιτείας - state - ιδρυτικού κράτους, που και η 3η παράγραφος ορίζει ότι από μέρους του, ως Τ/κ, θα προέρχεται ΕΞΙΣΟΥ η μία και μόνη κυριαρχία, διεθνής προσωπικότητα και ιθαγένεια;


Top