Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Πατριωτικού Ρεαλισμού (1)

Πατριωτικού Ρεαλισμού (1)

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑλλ΄εδώ και 10ετίες, άλλη, εντελώς διαφορετική, θα ΄πρεπε να ΄ναι η πολιτική στο Κυπριακό. Πολιτική πρώτ’ απ’ όλα βασισμένη στην αυστηρά ρεαλιστική εκτίμηση της πραγματικότητας. Μακριά από ψευδαισθήσεις. Οριστικά διαζευγμένη απ’ τις αυταπάτες. Ρεαλισμός ήταν και είναι, πρώτ’ απ’ όλα, να μελετήσεις σε βάθος, ν’ αντιληφθείς σφαιρικά, να κατανοήσεις με επάρκεια τον εχθρό και την εναντίον σου στρατηγική του. Ώστε να σχεδιάσεις πώς θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το εξ αρχής πρόδηλο, φανερό και διαρκώς αληθέστατο ότι:

Δεν ήταν ποτέ δυνατόν, ήταν πάντοτε ανεδαφικός και γι’ αυτό ανέφικτος ρομαντισμός, ν’ αναμένεις ότι μέσα από τη συγκεκριμένη 36χρονη διαδικασία των λεγόμενων «διακοινοτικών» συνομιλιών, με σταθερά αναλλοίωτο το δυσμενές σε βάρος σου ανισοζύγιο ισχύος, θα μπορούσε να προκύψει οποιαδήποτε λύση η οποία θα καλυτέρευε την κατάσταση του Ελληνισμού στην Κύπρο και θα συρρίκνωνε τα κατοχικά κεκτημένα της Τουρκίας στο Κυπριακό. Κι αν αυτό δυσκολευόσουν να το πιστέψεις το 1977, ή να το αντιληφθείς το 1983, δεν έχεις πλέον ελαφρυντικά και άλλοθι, εννέα χρόνια μετά το 2004: Με πικρή πείρα 39 χρόνων κατοχής και πλήρη γνώση τής ήδη 57χρονης τουρκικής στρατηγικής (1956 - 2013) από Νιχάτ Ερίμ έως Νταβούτογλου μέχρι σήμερα.

Ρεαλισμός σημαίνει πρωτίστως να αντιληφθείς τι είναι πραγματικά η Τουρκία κι όχι τι θα ΄θελες ή τι εύχεσαι κι ονειρεύεσαι εσύ να είναι ο Τουρκικός Παράγων: Το τουρκικό κράτος, το κατοχικό του καθεστώς στην Κύπρο, η τ/κ του μειονότητα με τις εκάστοτε ηγεσίες της, η εξ εποίκων πλειονότητα του πληθυσμού του ψευδοκράτους και προ πάντων και πάνω απ’ όλα: Ποια είναι η σταθερή Στρα-τη-γι-κή και η εκάστοτε ακολουθούμενη από τους Τούρκους τα-κτι-κή, εναντίον σου.

Ρεαλισμός σημαίνει ότι, από πολλά ήδη χρόνια, θα έπρεπε να είχες αντιληφθεί, με βεβαιότητα πλησιέστερη στο 100%, ότι:
- Οποιαδήποτε λύση στην οποία θα στέρξει να συμφωνήσει η Τουρκία, θα είναι λύση διττού περιεχομένου: (α) Κατοχύρωσης και νομιμοποίησης των κεκτημένων της στα κατεχόμενα και: (β) Επέκτασης του τουρκικού ελέγχου σ’ ολόκληρο το νησί. Λύση που θα καθιστά την Τουρκία, διά μέσου της νομιμοποίησης τού εδώ Ψευδοκράτους της, του «Συνιστώντος Στέιτ» της, ως Συνιδιοκτήτρια και Συγκυρίαρχη ολόκληρης της Κύπρου. Λύση που θ’ αφαιρέσει οριστικά απ’ τα χέρια των Ελλήνων το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα το αντικαταστήσει με «Συνεταιρικό Κράτος» ισοτίμως συγκυρίαρχων των Τούρκων.

Φιλόπατρις, λοιπόν, ρεαλισμός, τι άλλο μπορεί να σημαίνει εκτός από τον σχεδιασμό μιας ρεαλιστικής ελληνικής ΣΤΡΑ-ΤΗ-ΓΙ-ΚΗΣ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση, μεθοδική απόκρουση κι επιδέξια ανατροπή της τουρκικής στρατηγικής;

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μα είναι δυνατόν να ελπίζει κανείς ότι έχουμε… ελπίδες σωφροσύνης και σωτηρίας, όταν η ηγεσία τού όσου απέμεινε ΑΚΕΛ επιμένει στα «κεκτημένα Χριστόφια - Ταλάτ», μη αντιλαμβανόμενη ακόμα τη φοβερή παγίδα του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς», όπου αστόχαστα μας βαράθρωσε ο τότε Γ.Γρ. της Κεντρικής της Επιτροπής και ΠτΔ, προσφέροντάς τον στην Τουρκία την Παρασκευή 23η Μαΐου 2008 μ’ εκείνο το Joint Statement (Κοινή Δήλωση) του με τον «φίλο και σύντροφό» του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που εκφώνησε ο κ. Ζεριχούν των Ηνωμένων Εθνών;


Top