Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Οι παραδοχές Αναστασιάδη

Οι παραδοχές Αναστασιάδη

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕ Π Ι Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε : Είναι πολύ σπουδαία η παραδοχή του προέδρου Αναστασιάδη, στο «Βήμα» της παρελθούσας Κυριακής, περί της Εσφαλμένης Πολιτικής, «βρείτε τη λύση και θα την προσαρμόσουμε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο». Κι είναι πολύ πιο σπουδαία η παραδοχή του ότι, η λύση «μπορεί να εγκλωβίσει την Ευρώπη, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ, στις διαθέσεις της Άγκυρας [και] το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στους εκβιασμούς από την Τουρκία» («Β» 3.8.14 σελ 13)…

Κ Α Ι , ΕΑΝ, λοιπόν, η λύση αποτελεί πράγματι κίνδυνο εγκλωβισμού κότζαμ Ευρώπης (ΕΕ) κι εκβιασμού ολόκληρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συλλογιστείτε - ξαναλέει η στήλη - πόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος:
(α) ΓΙΑ ΤΟΥΣ Έλληνες Κυπρίους που θα έχουν χάσει - ό μη γένοιτο - ως «Εκλιπούσα», την νυν Κυπριακή Δημοκρατία και θ’ αποτελούν το ελληνοκυπριακό Συνιστών Κράτος εντός του ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΟΥΜΕΝΟΥ ι-σ-ο-τ-ί-μ-ω-ς από τους Τούρκους, «μέσω των Τ/κ», Διζωνικού Συνεταιρισμού Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών.
(β) ΓΙΑ ΤΗΝ Αθήνα, σε Αιγαίο, Θράκη κ.α., όταν η Τουρκία «μέσω των Τ/κ» και του Διζωνικού Συνεταιρισμού, θα την εκβιάζει κρατώντας ως όμηρο τον όσο θα ‘χει απομείνει ελληνικό πληθυσμό της Κύπρου…

Δ Ε Ν ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ούτε και κανείς εκ των συνεργατών του ΠτΔ είχε την καλοσύνη να εξηγήσει πώς και γιατί τώρα ανέβλεψε, για 1η φορά, ο κ. Αναστασιάδης κι ομολόγησε τον κίνδυνο ο οποίος, πάντως, ήταν ορατός και γεγραμμένος από το 1ο κιόλας Σχέδιο Ανάν της 11ης Νοεμβρίου 2002.

Ε Ι Κ Α Ζ Ο Υ Μ Ε , ως πιθανή αιτία, το 105σέλιδο Έγγραφο Νταβούτογλου - Τσιαβούσιογλου προς ΕΕ της 23ης Ιουνίου 2014. Διά του οποίου, επισημότατα, «με ύφος χιλίων πασάδων» (όπως έγραψε ο «Φ» 25.6.14), ξεκίνησε τη Διπλωματική του Προέλασή ο Αττίλας στην ΕΕ. Επιδεικνύοντας, ως τρόπαιό του, το Κοινό Ανακοινωθέν Αναστασιάδη - Έρολγου της 11ης Φεβρ. 2014. Και απαιτώντας αναγόρευση σε… Πρωτογενές Δίκαιο! Πράγμα που στρίμωξε τη Λευκωσία στο «Βατερλώ της πολιτικής» της (όπως έγραψε η «Σ» 9.7.14). Έγγραφο, το οποίο, συν τοις άλλοις, επισημοποιεί προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ - με επιχειρήματα επίρριψης ευθυνών κι ενοχοποίησης της ίδιας της ΕΕ - και γιατί ο εκπρόσωπος των Τούρκων στις «διακοινοτικές» συνομιλίες, ούτε ν’ ακούσει δέχεται περί προσαρμογής της λύσης στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Φ Ρ Ο Ν Ο Υ Μ Ε ότι, η ορθολογική και ρεαλιστική επεξεργασία αυτών των ορθών παραδοχών του ΠτΔ, δύναται να τον φωτίσει για να ιδεί πως, λύση με τις πρόνοιες της 11ης Φεβρ. 2014, προεξοφλεί ΜΕΣΩ ΤΩΝ Τ/Κ τη διζωνική υποδούλωση των Ε/κ στην Τουρκία. Τη μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Και σε τουρκικό προγεφύρωμα εντός της ΕΕ. Για «εγκλωβισμό της Ευρώπης». Και για «εκβιασμούς του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Τουρκία»….
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ν’ αποχαιρετίσουμε κι εμείς τον εκλιπόντα Χριστόδουλο Πασιαρδή με ό,τι μας άφησε για πάντα αθάνατο, που συνοδεύει υπερήφανα την κάθε 1η Απριλίου, επέτειο της ΕΟΚΑ μας, εκείνους τους σπουδαίους στίχους που τραγούδησε ο Μιχάλης ο Βιολάρης μας στον δίσκο «Καιρών & Ηρώων Μνήμη», «απόγονοι του Διγενή και της Αροδαφνούσας, σταυραετοί της λευτεριάς της γαλανοματούσας»;
Λάζ.Α.Μαύρος


Top