Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Μοιραίοι & Ψοφοδεείς Ανέκαθεν... Ραγιάδες

Μοιραίοι & Ψοφοδεείς Ανέκαθεν... Ραγιάδες

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΣ Τ Ι Σ 23 Ιουνίου 2014 η Τουρκία, «με ύφος χιλίων πασάδων», γραπτώς και επισημότατα, με 105σέλιδο έγγραφό της προς την ΕΕ, τους έδωσε την ευκαιρία «να την αρπάξουν που το ‘φτιν τζιαί να της δώκουν μέσ’ τα ριζόφκια ώσπου να φκάλει πόνημαν»! Ένα έγγραφο περίτεχνης ιταμότητας για… τουρκοποίηση των συμπεριφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σουλτανικής απαξίωσης της υποχρέωσης εξευρωπαϊσμού των συμπεριφορών της Τουρκίας. Και φτυσίματος - κατάμουτρα - του σεβασμού που κάθε υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα οφείλει προς τις αρχές τις αξίες και το Κοινοτικό Κεκτημένο, επί των οποίων οικοδομήθηκε και διατείνεται ότι λειτουργεί η ΕΕ. Η οποία, ανάμεσα στα 28 κράτη μέλη της, έχει και δύο των Ελλήνων: Ελληνική Δημοκρατία η μια, Κυπριακή Δημοκρατία η άλλη…

Α Λ Λ ’ ΑΥΤΟΙ; Ώ, αυτοί! Μοιραίοι και ψοφοδεείς! Ανέκαθεν ραγιάδες. Του μηδέποτε, ίσως πλέον, «ξύπνα καημένε μου ραγιά»! Δημαγωγοί, δημαγωγέστατοι τών… αγαστών και αρίστων σχέσεων ενός αμετάβλητου κοινού ραγιαδισμού της Κομματοκρατίας Αθηνών τε και Λευκωσίας:

- Οι κυβερνώντες και οι πολιτεύοντες με τα Ηττημένα Μυαλά. Επειδή ηττηθήκαμε το 1974 κι «επειδή αυτό δεν αλλάζει» καθώς έπεισαν εξάπαντος εαυτούς και αλλήλους με υψωμένες λευκές σημαίες συνθηκολόγησης, όπως και για τις βρετανικές βάσεις στο διηνεκές, οι ίδιοι, άχρι «our children and grandchildren».
- Οι… «τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν», κατά πως τους μεμφόταν ο Έρμωνος Ερμοκράτης στο Δ-61 του Θουκυδίδη.
- Οι… Νέβιλ Τσάμπερλεν και Εντουάρ Νταλαντιέ των «γενναίων προσφορών» Κατευνασμού προς Χίτλερ, όπως τους βδελυσσόταν ο Ουίνστων Τσώρτσιλ.
- Οι… μηδενικών προβλημάτων για την Άγκυρα, ανάξιοι για… παλαιστές βαρέων βαρών, όπως τους περιγράφει στο «Στρατηγικό Βάθος» του ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
- Οι… συνήθεις ριψάσπιδες, σε κάθε διπλωματική προέλαση και σε κάθε casus belli των Τούρκων, σε κάθε Ίμια, S-300, Στροβίλια και Barbaros του Αττίλα, διά παντός διαγράψαντες απ’ το λεξιλόγιό τους και τα «ίτε παίδες» και τα «μολών λαβέ».

Τ Ω Ρ Α , λέει, προσκλήθηκαν να προσκομίσουν εν Εθνικώ Συμβουλίω ιδέες και προτάσεις για… μια «νέα στρατηγική»! Τι είδους «νέα», αφού ουδέποτε είχαν οποιαδήποτε μία, έστω και «παλιά», παντελώς ξένοι προς το ρήμα στρατηγώ. Ήδη, εκ των προτέρων, κλαυθμηρίζουν ότι η… διεθνής κοινότης θα τους επιρρίψει ευθύνες αν διανοηθούν έστω ν’ απεγκλωβιστούν απ’ τις καταστροφικές παγίδες των Joint Statement Χριστόφια-Ταλάτ 23.5.2008 και Αναστασιάδη-Έρογλου 11.2.2014 όπου κατήντησαν τον Ελληνισμό…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Όταν ο και φιλέλλην αντιπρόεδρος της υπερδύναμης των ΗΠΑ κ. Τζόζεφ Μπάιντεν ομιλεί για την αγανάκτηση της παραμονής επί 40 χρόνια τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο και εκθειάζει την τουρκικών απαιτήσεων Διζωνική λύση με «πολιτική ισότητα» του 82% με το 18%, ποιών άραγε εν Λευκωσία και εν Αθήναις η πολιτική ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ το Κυπριακό ΚΑΙ στη Διζωνική ΚΑΙ στην εξίσωση 82%=18%;
Λάζ.Α.Μαύρος


Top