Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Μετά το… Βατερλώ ποια άλλη πολιτική;

Μετά το… Βατερλώ ποια άλλη πολιτική;

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕ Κ Α Τ Ο Ν ΤΟΙΣ εκατόν εύστοχος χθες ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Σημερινής», που τον επινόησε -και δικαιούται τα εύσημα- ο συνάδελφος Κωστάκης Αντωνίου: «Το Βατερλώ μιας πολιτικής»! Για το Κυπριακό. Την κατάντια όπου κατακρημνίστηκε το μέγιστο Εθνικό Θέμα του Ελληνισμού κι αμφοτέρων των κρατών του: Η εδραιωνόμενη επί 40 χρόνια, ανεμπόδιστα κι ατιμώρητα, τουρκική κατοχή στη διχοτομημένη από τον Αττίλα, ελληνική μεγαλόνησο.

Β Α Τ Ε Ρ Λ Ω = Το αποτέλεσμα, το προϊόν και το απότοκο τής, ΧΩΡΙΣ καμιά στρατηγική, πολιτικής Λευκωσίας και Αθηνών από το 1974 μέχρι το 2014.
- Βατερλώ το προϊόν της πολιτικής του «Διζωνικού συμβιβασμού».
- Της πολιτικής του κολλημένου, μόνιμου, φανατικού, ακραίου κι αθεράπευτου αυτεγκλωβισμού, επί 37 συναπτά έτη, στην παγίδα των «διακοινοτικών» συνομιλιών.
- Προϊόν της πολιτικής των ψευδαισθήσεων περί επαναπροσέγγισης με τους «αδελφούς» Τ/κ.
- Της πολιτικής της εθελούσιας και πεισματικής -και… δαιμονοποιούσας οιεσδήποτε αντιρρήσεις- αυταπάτης, περί δήθεν καλού και ευρωπαϊστή και… ισλαμο-δημοκράτη (!!!) υπέρ της… λύσης Ερντογάν!

Β Α Τ Ε Ρ Λ Ω της πολιτικής των Ηττημένων Μυαλών. Που επί 10ετίες εξαπατούν, χυδαίως αδίστακτα, τους πολίτες. Είτε για τη δήθεν συλλογική τους σοφία, είτε για τον δήθεν πατριωτικό τους ρεαλισμό. Είτε, ακόμη, για τις δήθεν ικανότητές τους για… οτιδήποτε!!! Είν’, αυτό το Βατερλώ, το γνήσιο τέκνο τής υποκειμενικής ανεπάρκειας, της αναξιότητας, της ανικανότητας, της ασχετοσύνης και της καταστροφικής δημαγωγίας, που -οϊμέ κι αλίμονο- εκλέγει, παγιδευμένος πελάτης της πρωταίτιας Κομματοκρατίας, ο «πάντοτ’ ευκολοπίστευτος και πάντα προδομένος» λαός. Κολλημένος κι ο ίδιος στην καρκινογόνο κυτταρίτιδα της αθλίας ημών ρεππάπλικ, «Το Κόμμαν Τζιαι Τ’ Αμμάθκια Σας» = «Στραβάραν μες στ’ αμμάθκια μας»…

Α Υ Τ Ο ΤΟ Βατερλώ, μετά την καταστροφική λαίλαπα της 5ετίας Χριστόφια - ΑΚΕΛ που χάρισε, δώρισε, προσέφερε -από την Ανοπαία Ατραπό στα νώτα του Ελληνισμού- στον Αττίλα Κατακτητή, τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς Ισότιμου Καθεστώτος», παρά την εκδίωξη του Χριστόφια απ’ τον λαό, υποτροπίασε σε χειρότερο βαθμό με την υπογραφή τής χειρότερης (έως τούδε) προεδρίας Αναστασιάδη - ΔηΣυ, των «Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών» 11ης Φεβρ. 2014, ισότιμης τουρκικής συγκυριαρχίας εφ’ όλης της Κύπρου και κατήντησε το Κυπριακό στο εξής δίλημμα:

- ΕΙΤΕ πλήρης έλεγχος της Κύπρου από την Τουρκία,
- ΕΙΤΕ νομιμοποίηση της κατοχικής διχοτόμησης.

Ε Ι Ν Α Ι ΑΡΑΓΕ δυνατόν, μέχρι τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της 14ης Ιουλίου, οι οδηγήσαντες το Κυπριακό στο Βατερλώ να συνειδητοποιήσουν σε ΟΛΕΣ του τις διαστάσεις, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ, το γεγονός ότι:

Η μέχρι τώρα πολιτική τους έπαιξε στο Κυπριακό -ακουσίως και εν χρησίμω ηλιθιότητι, κατά το επιεικέστερον- τον ρόλο που έπαιξε το 480 π.Χρ. στη Μάχη των Θερμοπυλών, «Επιάλτης ο Ευρυδήμου, ανήρ Μηλιεύς» (στην Ηροδότου Ιστορίη VII-214), ο έκτοτε πρώτος γνωστός διαχρονικά, επί 25 αιώνες Ε φ ι ά λ τ η ς…


Top