Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Το 1ο πρώτατο του Εθνικού Συμβουλίου

Το 1ο πρώτατο του Εθνικού Συμβουλίου

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕ Π Ι Τ Ρ Ε Π Ε Τ Α Ι , άραγε, να ελπίζει ακόμη κανείς ότι κάποιο θαύμα θα συμβεί επιτέλους; Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στους ηγέτες των κομμάτων, εθνοσυμβούλους, να προετοιμαστούν, με συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες προτάσεις, ανάλυσης μεθόδων και τρόπων διαμόρφωσης ΝΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ στο Κυπριακό, για τη συνεδρίαση της 14ης Ιουλίου του Εθνικού Συμβουλίου. Θετικό ακούγεται! Ακόμη κι αν όλα τα μέχρι τώρα πολυετή πεπραγμένα και των κομματικών ηγεσιών, εκάστης αφ’ εαυτής, και του Ε.Σ. ως συλλογικής συνισταμένης, δεν συνηγορούν στην… εκτροφή τέτοιας ελπίδας, δεν αποκλείεται στο βάθος του κρημνού όπου κατέπεσε το Κυπριακό, κάποιο θαύμα αίφνης να επιφοιτήσει.

Κ Α Ν Ο Ν Α Σ πρώτος. Απαράβατος. Αναλλοίωτος. Απ’ την εποχή του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη. Και του πατέρα του Πολιτικού Ρεαλισμού Θουκυδίδη, ώς σήμερα:
- Η Δ-Ι-Α-Γ-Ν-Ω-Σ-Η, με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, της ασθένειας. Και των αιτίων της. Συνεπώς προέχει, επιβάλλεται, αποτελεί προϋπόθεση για όλα τ’ άλλα και είναι το «εκ των ων ουκ άνευ» - το «sine qua non» λατινιστί - ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ οι μετέχοντες στο Ε.Σ. να καταθέσουν γραπτώς κι ενυπογράφως, ποια είναι του καθενός η δική του εκτίμηση, αντίληψη, θεωρία, οπτική για ένα πράγμα:


- Την τουρκική στρατηγική στο Κυπριακό.
- Τους μακροχρόνιους στόχους της Τουρκίας στην Κύπρο και τις εκάστοτε, ώς τώρα, μεθοδεύσεις της.
- Τι επιδιώκει η Τουρκία στο Κυπριακό; Τι θέλει στην Κύπρο; Και πώς σχεδιάζει να το επιτύχει;

Α Υ Τ Ο ΕΙΝΑΙ το πρωτεύον. Το πρώτατο, που πρέπει -πριν από κάθε άλλη εισήγηση αλλαγής ή μη αλλαγής πολιτικής στο Κυπριακό- γραπτώς κι ενυπογράφως να καταθέσουν στο Εθνικό Συμβούλιο:
- ο πρόεδρος του ΔηΣυ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου,
- ο πρόεδρος του ΕυρωΚο κ. Δημήτρης Συλλούρης,
- ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού,
- ο πρόεδρος του ΔηΚο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος,
- ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκης Ομήρου,
- ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργος Λιλλήκας,
- ο γραμματέας των Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης,
- ο τέως ΠτΔ κ. Δημήτρης Χριστόφιας,
- ο πρώην ΠτΔ κ. Γιώργος Βασιλείου και
- ο νυν ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ε Α Ν ΣΕ ΑΥΤΟ, στη διάγνωση της Τουρκίας επί του Κυπριακού, δεν επιτύχουν μία κοινή συναντίληψη, όλα τα υπόλοιπα είναι άχρηστα. Και απλώς συνεδριάζουν για να… «επιπλώνουν τις μιντιακές ανάγκες» εαυτών και αλλήλων. Κοροϊδεύοντας εαυτούς και αλλήλους. Προς διαρκή εξαπάτηση του λαού και των όσων τους απέμειναν ψηφοφόρων….

ΕΡΩΤΗΣΗ
Εάν λ.χ. ο αείμνηστος ΠτΔ Γλ. Κληρίδης τον Δεκέμβριο του 1998 κατάγγελλε ΑΝΟΙΚΤΑ στον ελλα-δικό μας λαό και σ’ ολόκληρο τον Ελληνισμό τους κυβερνώντες τότε κ.κ. Σημίτη, Πάγκαλο, Τσοχατζόπουλο για την ατιμωτική εξορία των S-300 και ενδεχομένως προκαλούσε την πτώση της κυβέρνησης Σημίτη, πόσα άραγε ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ, από έκτοτε, ή πόσα χειρότερα θα υπέφερε, το ελλα-δικό μας κράτος και ο Ελληνισμός;


Top