Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Πόλα σέλα πατώσαμε

Πόλα σέλα πατώσαμε

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΤ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν είναι ότι ΚΑΙ εφέτος – ξανά και πάλιν – πάτωσαν στα Νέα Ελληνικά και σε άλλα μαθήματα των παγκύπριων εξετάσεων οι περισσότεροι από τους μισούς μαθητές και μαθήτριές μας. Το πρόβλημα είναι ότι… γνωρίζουμε το πρόβλημα! Κι επισημαίνουμε και συζητούμε κι εντοπίζουμε τα αίτια κι επινοούμε τις… λύσεις του, κάθε χρόνο!

Εδώ και χρόνια! Εδώ και πολλά χρόνια! Πάρα πολλά χρόνια! Αλλά αποδεικνυόμαστε ξανά και πάλιν – καπάλιν – χρονίως, μονίμως και διαρκώς κι αδιόρθωτα, ανίκανοι! Κι ανάξιοι! Κι ανεπαρκείς, να πράξουμε τα δέοντα. Και το πρώτο πληθυντικό δεν αναφέρεται βεβαίως στον καθ’ έκαστον πολίτη, αλλά στο μονίμως «κάτω από τη βάση» στάσιμο – ούτε καν ανεξεταστέο πια – κράτος «μας»:

Κ Ρ Α Τ Ο Σ ΤΗΣ πρωταίτιας, της μορφωτικά ανεπαρκέστατης Κομματοκρατίας – Ημετεροκρατίας – Αναξιοκρατίας – Αχρηστοκρατίας, όπου άρχουν, με το μεγαλύτερο μερτικό εξουσίας, ο ΔηΣυ, το ΑΚΕΛ κι οι εκάστοτε συνεργάτες τους καρεκλολάγνοι εκ των λοιπών κομμάτων…

Δ Ε Κ Α ΧΡΟΝΙΑ παραμένει άλυτο το πρόβλημα του… χαλουμιού, δήλωσε – χωρίς να ντρέπεται – την Κυριακή στην τηλεόραση «Σίγμα» ο αρμόδιος Υπουργός!

- ΜΕΤΑ από δέκα χρόνια οι νυν κυβερνώντες, λένε τις ίδιες πάντα αποδεδειγμένες αυταπάτες για τις «κυπρογενείς» υποχρεώσεις της υπό ένταξιν στην ΕΕ Τουρκίας.

- ΠΑΝΩ από δέκα χρόνια κουντούν το αφκόν με τη μανιβέλλα, αποδεικνυόμενοι ανάξιοι ν’ αξιοποιήσουν την θεόσταλτη ηλιοφάνεια στις περιλάλητες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

- ΠΑΝΩ από δέκα χρόνια φλομώνουν τον λαό με τις μπούρδες της συλλογικής τους σοφίας για το Γενικό Σχέδιο Υγείας, για την επίλυση του προβλήματος των Φυλακών, των προβλημάτων απονομής της Δικαιοσύνης, των προβλημάτων της πολιτικής αεροπορίας, των κάθε είδους κι επιμέρους προβλημάτων του κάθε τομέα διακυβέρνησης…

- ΠΑΝΩ από δέκα χρόνια, αφ’ ότου διέλυσαν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, λένε, χωρίς να πράττουν το ελάχιστο, τις ίδιες άθλιες ψευτιές κι εξαπατήσεις του λαού.

- ΠΑΝΩ από δέκα χρόνια κοροϊδεύουν τους πολίτες για δήθεν μείωση της στρατιωτικής θητείας.

- ΚΑΙ, προπάντων, πάνω από τριάντα χρόνια (κατ’ ακρίβειαν 37) εξαπατούν, κοροϊδεύουν, παραπλανούν εαυτούς και αλλήλους και τον (αναξιότερο εν τέλει κι απ’ τους ίδιους) λαό, για την δήθεν μόνη εφικτή λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο Λ Α ΑΥΤΑ τα χρόνια δείχνουν ότι: Με αυτούς που η πλειοψηφία μας εκλέγει, με αυτά τα κόμματα που η πλειοψηφία μας ψηφίζει, με αυτό το κράτος στα χέρια αυτής της Κομματοκρατίας, μόνο κατά τύχη υπάρχει η πιθανότης να περάσουμε (όσοι περάσουμε) σε οποιονδήποτε τομέα και σε οποιοδήποτε ζήτημα τη βάση των οιωνδήποτε «εξετάσεων».

ΕΡΩΤΗΣΗ
Όταν υπενθυμίσουμε ότι απ’ τα μέσα της δεκαετίας του ’80 τέθηκε – ως αντίδραση σε σειρά, τότε, φρικτών φόνων γυναικών – το ανέκαθεν απαίσιο πρόβλημα της πάσης φύσεως φαλλοκρατικής βίας κατά των γυναικών και ότι οι τότε νεαρές κοπέλες που διαδήλωναν γι’ αυτό, στην πλατεία Ελευθερίας, είναι πλέον γιαγιάδες, μπορείτε να φανταστείτε σε πόσες δεκαετίες η ψηφιζόμενη Κομματοκρατία μας θα δεήσει να υιοθετήσει (προφανώς εξ αλλοδαπής αναγκασμένη) κάποιες απρόθυμες λύσεις; Ούτε καν ως… κόλλυβα στα μνημόσυνα των δολοφονημένων γυναικών;


Top