Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ουδέν άλογον ότι ξυμφέρον…

Ουδέν άλογον ότι ξυμφέρον…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΧ Ω Ρ Α ΜΕΝ διαχρονικά θαυμαζόμενη απ’ τους περισσότερους οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ιστορικά δε, αφ’ υψηλού υψηλοτέρα συνένοχη, ως η υπερδύναμη, για τα χειρότερα δεινά και τις τραγωδίες που υπέστη και υφίσταται ο λαός της λιλιπούτειας αυτής νήσου. Ναι μεν υπερηφανεύεται γιατί λατρεύει την ελευθερία και τη δημοκρατία της, συνέβαλε όμως συμφεροντολογικά στην κατακρεούργηση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης, αφ’ ότου την αξίωσε και τη διεκδίκησε ο κατά πλειοψηφία 82% ελληνικός λαός της Κύπρου.

Επειδή πιο ψηλά από το ψηλότερο στον κόσμο αμερικανικό Άγαλμα της Ελευθερίας, τα στυγνά αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα ζύγιζαν και ζυγίζουν συμφερότερη στην περιοχή την Τουρκία. Ευλογώντας τη βάρβαρη, με αμερικανικά όπλα διαπραχθείσα, τουρκική στρατιωτική εισβολή του 1974 και την έκτοτε διαπραττόμενη, με αμερικανικά όπλα, 40χρονη ήδη, κατοχή των μισών εδαφών της Κύπρου.

Η Γ Ε Τ Ι Δ Α υπερδύναμη στον πλανήτη, συνέβαλε και συνέδραμε και υποβοήθησε και προστάτευσε καθοριστικά, επί τέσσερεις δεκαετίες, την ατιμώρητη εμπέδωση κι ανεμπόδιστη διαιώνιση της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, απ’ τη μια. Και όλα τα, αλλεπάλληλα, βρετανικής τεχνογνωσίας Σχέδια Διζωνικής Διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και νομιμοποίησης της τουρκικής συγκυριαρχίας, επί ολοκλήρου της νήσου, αφ’ ετέρου. Επειδή, πάνω και πέρα απ’ τους βαρύγδουπους περί ελευθερίας και δημοκρατίας αμερικανικούς όρκους, στο ζύγι των στυγνών συμφερόντων βαρύτερη και σπουδαιότερη έκριναν και κρίνουν την Τουρκία.

Ε Τ Σ Ι ΗΤΑΝ ανέκαθεν για τους έχοντες τη δύναμη ν’ ασκούν ιμπεριαλιστική ηγεμονία [«αρχήν»] και να ορέγονται τα πλείονα. Τα είχε πει ξεκάθαρα ως πρέσβυς των… «Αμερικανών» της ημετέρας αρχαιότητας, στους ταλαίπωρους Καμαριναίους της Σικελίας, κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ο Αθηναίος Εύφημος. Και τα διέσωσε στο Ζ-85 της Ξυγγραφής του ο μέγιστος αειθαλής Θουκυδίδης: «Ανδρί δε τυράννω ή πόλει αρχήν εχούση ουδέν άλογον ότι ξυμφέρον = για έναν τύραννο ή για μια πολιτεία που ασκεί ηγεμονία, τίποτε δεν είναι παράλογο αν είναι συμφέρον»…

Υ Π Ο Δ Ε Χ Ε Τ Α Ι σήμερα, η (και αμερικανόπληκτη) Κύπρος, τον 2ο μετά το 1962, Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζόζεφ Μπάιντεν. Οι εφημερίδες έγραψαν χθες πως «η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο νεαρότερος αλλά ισχυρός (λόγω… κοιτασμάτων) στρατηγικός της εταίρος»! Αλλ’ ενώ στα σκλαβωμένα απ’ τους Τούρκους εδάφη της νήσου, οι επιλαρχίες του Αττίλα διαθέτουν τα αμερικανικά άρματα μάχης Μ-48 Α5Τ2, στην Κυπριακή Δημοκρατία οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν ούτ’ ένα αμερικανικό τυφέκιο Μ-16 Α2 να κατέχουν οι Ο.Υ.Κ. της Εθνικής Φρουράς. Και στα προς πάντας οπλοπωλεία της Νέας Υόρκης και των άλλων πόλεων, ούτε… θήκη πιστολιού δεν επιτρέπεται να σου πουλήσουν αν έχεις διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας….

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αφού είναι προσκεκλημένος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, γιατί άραγε να μην συνοδεύσει τον κ. Μπάιντεν, με το σημαιάκι της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προεδρική του λιμουζίνα και με τη συνοδεία της κυπριακής αστυνομίας, στα κατεχόμενα υπό του Αττίλα εδάφη ο κ. Αναστασιάδης; Γιατί να μην είναι παρών στην επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο… γραφείο του «ηγέτη της τ/κ κοινότητας» κ. Έρογλου, ο Πρόεδρος όλων των… κοινοτήτων της Κύπρου;


Top