Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Μιχάλης Δούντας Και Νεκρός Ενίκα

Μιχάλης Δούντας Και Νεκρός Ενίκα

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Δ Ω Δ Ε Κ Α  ΧΡΟΝΙΑ μετά τον θάνατό του (2 Δεκεμβρίου 2006) ο αείμνηστος Πρέσβυς της Ελλάδος Μιχάλης Δούντας εξακολουθεί να… νικά! Και η Απορριπτική, κατά το ένα μέρος Πολιτική, της οποίας οι αμετανόητοι ενάντιοι εξακολουθούν να τον αναγνωρίζουν και να τον μνημονεύουν ως «Πατριάρχη του Απορριπτισμού», εξακολουθεί να υλοποιείται. Απ’ όλους τους μετά το 2006 έως σήμερα 2018, τρεις διαδοχικούς προέδρους Τάσσο, Χριστόφια και Αναστασιάδη, παρ’ ότι οι δύο τελευταίοι δημοσίως και ανέκαθεν «έβγαζαν σπυράκια» ακόμη και στο άκουσμα του ονόματος Δούντα.
 
 
- «Κατά το ένα μέρος» η Πολιτική Δούντα: Χριστόφιας & Αναστασιάδης 2008 - 2018 ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ τις τουρκικές απαιτήσεις για τη «λύση", υλοποίησαν την «μισή συνταγή Δούντα» για… παρέλκυση και διαιώνισαν για μία δεκαετία την απεχθή Διχοτόμηση που επέβαλαν από το 1974 με τις λόγχες του Αττίλα οι Τούρκοι…
Τ Η Σ  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗΣ υπέρ του Σχεδίου Ανάν (και αδιακόπως θρηνωδούσας από το 2004 επί 14 χρόνια για το τότε 76% λαϊκής απόρριψής του στο Δημοψήφισμα) εφημερίδας «Αλήθεια», ο αρχαιότερος καθημερινός αρθρογράφος,  ξαναθυμήθηκε σήμερα 25 Σεπτ. 2018 να ξιφουλκήσει, και πάλιν, ονομαστικά εναντίον του μακαρίτη Δούντα.
 
- Το κάνουν συχνά και άλλοι εκ των εθελο-υποταγμένων στην τουρκική απαίτηση για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αρθρογράφοι, δυστυχέστατοι γιατί ακόμη και στο Grans-Montana, δεν υπέκυψε ο Αναστασιάδης.
 
- Δεν ξεχνούν ν’ απαξιώσουν ονομαστικά τον… Δούντα και να επικρίνουν όσους, οι ίδιοι τους καταλογίζουν ότι, ακολουθούν τον… Απορριπτισμό του Δούντα.
- Όπως σήμερα ο καθημερινός επί δεκαετίες αρθρογράφος της …Αναν-ιάδος «ΑΛΗΘΕΙΑ» που γράφει ότι «οι αρθρογράφοι του Φιλελευθέρου και των άλλων απορριπτικών ΜΜΕ παραμένουν πάντοτε, διαχρονικά, πιστοί σε αυτά που υποστήριξε ο μέγας θεωρητικός του απορριπτισμού Μιχάλης Δούντας» («Αλ» 25.9.2018 σελ.4).
 
Α Υ Τ Ο  από μόνο του αποτελεί, βεβαίως, την μεταθανάτια διαρκή καταξίωση και διαχρονική αναγνώριση - και δη απ’ τους εχθρευομένους -  της συμβολής του αείμνηστου πρέσβυ Μιχάλη Δούντα στην μέχρι σήμερα ΔΙΑΣΩΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την έως τώρα απόκρουση και απόρριψη μετατροπής της σε τουρκικό προτεκτοράτο.
 
Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι  την εξ εχθροφρονούντων ομολογία και αναγνώριση της διαχρονικής εμβέλειας και σημασίας των όσων έλεγε, όσων έγραφε και όσων έπραττε όσο ζούσε μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2006 ο Μιχάλης Δούντας.
 
Ε Κ Τ Ο Τ Ε  και τώρα «μυδραλιοβολούν» τον Δούντα ως… «διχοτομιστή»!
 
Επειδή με ενάργεια και παρρησία κι οξυδέρκεια και τόλμη εξηγούσε ότι, η οποιαδήποτε «λύση» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, των «διακοινοτικών» συνομιλιών, όχι μόνο δεν θα συνιστούσε βελτίωση υπέρ των Ελλήνων, αλλά και θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ακόμη και από την διχοτόμηση.
 
Και, έναντι του δυσμενούς για τον Ελληνισμό ανισοζυγίου δυνάμεων, συνιστούσε ο Δούντας, ως τακτική, την «Αγωνιστική Παρέλκυση».
 
Οι κατήγοροί του, μεταξύ των οποίων και από δεκαετίες καθημερινός αρθρογράφος της «Αλήθειας», στην αρθρογραφία τους φρόντιζαν και φροντίζουν να τον «θάβουν» για το δεύτερο μισό, την «παρέλκυση», αποσιωπώντας το πρώτο μισό, την «αγωνιστική».
 
- Σπεύδουν, δε, ν’ απομονώσουν ότι τους βολεύει από το άκρως πολύτιμο βιβλίο του Δούντα που εκδόθηκε το 2006 με τον τίτλο «Είναι ανεξάρτητη η Ελλάς; - Συγκρουσιακή συνύπαρξη η σχέση Ελλάδος - Τουρκίας», εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ,
 
- κρύβοντας τα υπόλοιπα και τα πλέον ουσιώδη:
 
Ε Τ Σ Ι  ΚΑΙ σήμερα, ο επί πολλές δεκαετίες «εμπειρότατος» στις διαστρεβλώσεις αρθρογράφος της «Αλήθειας», στο άρθρο του απομονώνει μία φράση του Δούντα και την προβάλλει με κόκκινα μάλιστα γράμματα ότι, «να αφεθεί το Κυπριακό να εκφυλιστεί ώστε να καταλήξουμε σε χρονίζουσα διχοτόμηση».
 
Μία φράση από ένα, πολλών άλλων εισηγήσεων «υπηρεσιακό σημείωμα» που είχε αποστείλει 30.1.1985 στον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου ο πρέσβυς Δούντας, όταν τότε συνασπίσθηκαν στην Κύπρο ΔηΣυ και ΑΚΕΛ υπέρ της «λύσης των Δεικτών Κουεγιάρ» και απαιτούσαν την παραίτηση του «απορριπτικού» προέδρου Σπύρου Κυπριανού (σελ.22 του βιβλίου Δούντα)...
 
Στις 595 σελίδες όμως του ίδιου βιβλίου του Δούντα, ο ίδιος αρθρογράφος και κάθε αναγνώστης, δύναται να διαβάσει και να επιβεβαιώσει την πλήρη, ουσιώδη και πραγματική σκέψη και γραφή του αείμνηστου Μιχάλη Δούντα που μυριάδες φορές ακουγόταν να την εξηγεί αναλυτικά διά ζώσης και από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην Κύπρο και στην Ελλάδα:
 
- Περιέλαβε λοιπόν ο Δούντας στο βιβλίο του, σελ. 166 - 169 και το άρθρο του της 10ης Αυγούστου 1991 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Τα Νέα» υπό τον τίτλο «Αντίλογος στους “ρεαλιστές” - Γιατί δεν πρέπει να δεχθούμε “ταχεία λύση στο Κυπριακό έστω και κακή”» και τα εξής:
 
« Επικαλούνται σειρά στερεότυπων επιχειρημάτων, ότι, “η καθαρή διχοτόμηση = η καλύτερη λύση”. Καλύτερη από την τεκταινόμενη ασφαλώς. Αλλά, επειδή η Τουρκία δεν θα δεχθεί ανεξαρτητοποίηση των Ελλήνων, θα έχουμε ματαίως υπονομεύσει το πολύτιμο έρεισμα της κυριαρχίας και αντιπροσωπευτικότητας της κυπριακής κυβέρνησης. Άλλωστε ένας λαός δεν ξεπουλάει την πατρίδα του γιατί απλώς τον κούρασαν δεκαεπτά χρόνια αβεβαιότητας. Δεν έχει δικαίωμα να κουρασθεί »…
Κ Α Ι  ΒΕΒΑΙΑ από το 1991 που γράφτηκε το άρθρο, μέχρι σήμερα επί 27 χρόνια, επί δύο προεδρίες Κληρίδη, μία Τάσσου, μία Χριστόφια και δεύτερη Αναστασιάδη, ο λαός απέδειξε ότι δεν έχει κουρασθεί. Το δε αποτέλεσμα της πολιτικής Κληρίδη, Τάσσου, Χριστόφια, Αναστασιάδη ήταν ακριβώς η «παρέλκυση» του Μιχάλη Δούντα. Ξέχασαν μόνο το… «αγωνιστική»!!!
 
 

Top