Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Από το 2017 στο 2018: Αέναη Εθνική Αντίσταση

Από το 2017 στο 2018: Αέναη Εθνική Αντίσταση

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΚ Α Θ Ω Σ  ΕΝΟΣ ακόμη έτους, του 2017, ετοιμάζεται ο αποχαιρετισμός κι η ταυτόχρονη εορταστική υποδοχή του 2018, φυσιολογική η εναπόθεση των ελπίδων στο νέο έτος. Για ό,τι καλύτερο στο συλλογικό μέλλον. Φυσιολογική κι η αποτίμηση του ετήσιου διαχρονικά λογαριασμού των μέχρι τούδε Κερδο-Ζημιών:

- Από πού ξεκίνησαν και προς τα πού προσανατόλισαν την πορεία και τις συλλογικές επιδιώξεις οι προπάπποι, οι παππούδες κι οι γονιοί;

- Πόσα πέτυχαν, άραγε, πού και πόσο και γιατί απέτυχαν;

- Ποιο ακριβώς είναι  το σημερινό συλλογικό κατάντημα, αφ’ ενός;

- Ή, εξ αντιθέτου, τι οχυρό απέμεινε, ικανό έως τώρα να διασώζει τον συλλογικό βίο, την φυσική κι εθνική παρουσία κι επιβίωση του Ελληνισμού στην πατρογονική Κύπρο;

Ε Κ Π Ν Ε Ε Ι  πλέον και το 2017. Χωρίς να έχει εκπνεύσει ακόμη και να καταστεί «Εκλιπούσα» - όπως επιδιώκει η Τουρκία Κατακτητής - η κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την οποία υπερασπίζεται διαχρονικά, με εκατόμβες ηρωικών θυσιών, από το 1963-64 και το 1974, και με την ψήφο του το 2004, ο Ελληνισμός:

- Ως ύστατο οχυρό της ύπαρξης και της επιβίωσης του.

- Και ως βατήρα εξόρμησης των απελευθερωτικών του επιδιώξεων.

- Ως το πολυτιμότερο κεκτημένο του:

- Άξιο να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.

- Υπέρ του οποίου υπηρετούν ενσυνείδητα την ένοπλη στρατιωτική θητεία τους οι διαδοχικές γενιές κληρωτών, εφέδρων, εθνοφυλάκων στην Εθνική Φρουρά και στην ΕΛΔΥΚ.

- Και υπέρ του οποίου πιστεύουν (με απανωτές φευ διαψεύσεις και ματαιώσεις) ότι εκλέγουν οι Έλληνες Κύπριοι τις διαδοχικές κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια τους.

Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ  ΕΙΝΑΙ ότι: Και στη διάρκεια του 2017 οι Τούρκοι Κατακτητές απέτυχαν να επιβάλουν τη «λύση» τους. Εκείνην της οποίας ο κύριος κορμός και «σκελετός» ήταν και είναι η παράδοση (SURRENDER) της κρατικής υπόστασης της Κύπρου στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία:

- ΕΚΕΙΝΗΝ που παραλίγο να τσεπώσουν 5 Ιουλίου 2017 στο Grans-Montana.

- ΕΚΕΙΝΗΝ που παραλίγο να τσεπώσουν με το «Σχέδιο Ανάν» το 2004. Και την προαπαιτούσαν με τις «Βολιδοσκοπήσεις Βάλτχαϊμ». Με το «Αμερικανο-Βρετανο-Καναδικό Σχέδιο». Με τους «Δείκτες Κουεγιάρ». Με τη «Δέσμη Ιδεών Γκάλι»…

- ΕΚΕΙΝΗΝ, ακριβώς, που με τον αιμοσταγή Αττίλα-1, απαίτησαν με το «Σχέδιο Γκιουνές» στη Γενεύη τον Αύγουστο του 1974 προτού εκτοξεύσουν 14-16.8.1974 τον ακόμη πιο αιμοβόρο Αττίλα-2…

Θ Ε Λ Ε Ι  ΣΑΦΩΣ, αυτή η υπενθύμιση, ν’ αναδείξει αυτό που η στήλη αντιλαμβάνεται, απ’ τους προγόνους, τους προπάππους, τους παππούδες, τους γονιούς και για τους απογόνους ως πρωτεύον και πρώτιστο και μονολεκτικό: Την Αντίσταση.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ που πέρασαν, τα χρόνια που θα έρθουν, ένα έχουν σημαντικότερο:

- Την αέναη Αντίσταση της Κύπρου ενάντια στην Τουρκία.

- Την αποτελεσματικότερη Εθνική Αντίσταση του Ελληνισμού απέναντι στους Τούρκους Κατακτητές και τις μεθοδεύσεις τους.

- Την ενδυνάμωση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κρατικής υπόστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας και όλων των εσωτερικών και εξωτερικών Συντελεστών Ελληνικής Ισχύος κατέναντι της Τουρκίας.

Π Ρ Ο Β Λ Ε Ψ Ε Ι Σ των ημερών, ελπίδες, ευχολόγια, προσδοκίες, εκτιμήσεις, «αναγνώσεις», «αφηγήματα», «προφητείες» και όλα τα συναφή, επί τη υποδοχή του 2018, - που είναι συνάμα και… προεκλογικές της ανέκαθεν εκατέρωθεν αρχομανίας - ένα και μόνο ερώτημα, το ζωτικότερο και κρισιμότερο αναδεικνύουν:

Π Ο Σ Ο  ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ και αποτελεσματικότερος στην αέναη Εθνική Αντίστασή του, ΔΥΝΑΤΑΙ να είναι απέναντι στην Τουρκία ο Ελληνισμός; Η Κυπριακή μας Δημοκρατία και το Ελλα-δικό μας κράτος;

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top