Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Οι προεδρικές εκλογές ως ευκαιρία «φτου ξανάπαρχης»

Οι προεδρικές εκλογές ως ευκαιρία «φτου ξανάπαρχης»

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΤ Ο  ΝΑΥΑΓΙΟ στο Grans-Montana έπρεπε ευθύς αμέσως να το διαδεχθεί η ριζική αλλαγή πορείας στο Κυπριακό. Και των εν εξουσία κυβερνώντων και των κομματικών ηγεσιών. Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Αυτό δεν έγινε. Επειδή προφανώς στερούνται ικανοτήτων, αξιοσύνης και προθυμίας. Ανέκαθεν. Τους λείπει η πολιτική βούληση. Παραμένουν εθελουσίως προσδεδεμένοι στον οριζόντιο βραχίονα, αέναης κυκλικής περιστροφής του ίδιου μαγγανοπήγαδου, το οποίο αρδεύει επί 43 χρόνια τη διχοτόμηση και τα φυτώρια εμπέδωσης των επιδιώξεων και προσδοκιών της τουρκικής πολιτικής.

Ο, Τ Ι  ΔΕΝ φάνηκαν άξιοι, πρόθυμοι και ικανοί να επιτύχουν, μετά το Ναυάγιο της 7ης Ιουλίου 2017 στο Grans-Montana, οι κ.κ. Αναστασιάδης, Άντρος & Αβέρωφ, της κυβέρνησης και των ηγεσιών ΑΚΕΛ & ΔηΣυ, δίδεται τον προσεχή Ιανουάριο η ευκαιρία στον λαό να το επιχειρήσει με τις ψήφους του στις προεδρικές εκλογές:

- ΕΚΔΙΩΚΟΝΤΑΣ από την εξουσία και τους τρεις. Και απαιτώντας από τον νέο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου τη νέα πολιτική στο Κυπριακό:

- ΤΗΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ και την απολάκτιση του συνόλου των διαχρονικών δεσμεύσεων υποταγής στις τουρκικές απαιτήσεις.

- ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ απελευθέρωσης των σκλαβωμένων από τον Αττίλα εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως πρώτο, αναγκαίο κι απαραίτητο όρο, για να υπάρξει ελεύθερο, δημοκρατικό, δίκαιο κι ευρωπαϊκό το κυπριακό κράτος.

Γ Ι Α  ΤΗΝ πλειοψηφία του κυπριακού λαού, όπως αυτή μετρήθηκε με το 76% απόρριψης της «λύσης» Ανάν, ήταν ευτύχημα το Ναυάγιο στο Grans-Montana. Επειδή:

- ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ προσώρας η «λύση» Αν-Ακ (Αναστασιάδη - Ακιντζί): Παράδοσης της κρατικής υπόστασης της Κύπρου, ως Ε.Κ.Ο. («Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας»), στη Διζωνική, Δικοινοτική, Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία, με τουρκική εκ περιτροπής προεδρία.

- ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ προσωρινά η παράδοση («μετεξέλιξη») ολόκληρης της Κύπρου, σε ελεγχόμενο απ’ την Τουρκία προτεκτοράτο, μέσω της ισότιμης τουρκοκυπριακής «συνιστώσας πολιτείας», νυν κατοχικού Ψευδοκράτους:

- ΜΟΙΡΑΙΑ προδιαγραφόμενη κατάληξη όλων ανεξαιρέτως των μετά την τουρκική εισβολή του Αττίλα Κατακτητή, διαδοχικών «σχεδίων λύσης» που επιχειρήθηκαν και μεθοδεύτηκαν, με βάση (και θεμελίωσή τους) την «προπατορική» υποχώρηση του ηττημένου το 1974 Ελληνισμού, απέναντι στις τουρκικές απαιτήσεις για «διακοινοτικές συνομιλίες αμοιβαίως αποδεκτής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι, βεβαίως, σπουδαίο επίτευγμα του κυπριακού Ελληνισμού το γεγονός ότι επί 43 χρόνια η Τουρκία, παρ’ ότι καταφανώς υπέρτερης ισχύος και διεθνούς θώπευσης, δεν πέτυχε - όσες φορές κι αν κόντεψε - να διαλύσει, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, την Κυπριακή Δημοκρατία και να την «μετεξελίξει» σε ελεγχόμενο από την ίδια προτεκτοράτο ονόματι «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» ή κάτι άλλο… ανάλογο!

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι, ωστόσο, διαχρονική ανεπάρκεια του κυπριακού Ελληνισμού το γεγονός ότι, οι μέχρι τώρα κομματικές του προσκολλήσεις και τα εκάστοτε κομματικά εκλογικά του ποσοστά, δεν του επέτρεψαν να ξεφύγει από την πολιτική διαιώνισης της διχοτόμησης, εμπέδωσης του κατοχικού καθεστώτος του Αττίλα και διαδοχικής υποταγής στις διαπραγματευτικές απαιτήσεις των Κατακτητών, των οργάνων τους και των συνεργών τους.

Π Ρ Ο Σ Φ Ε Ρ Ε Τ Α Ι  τώρα μια νέα εκλογική ευκαιρία, με πιθανότητες ανατροπής ίσως αυτής της κατάστασης. Ευκαιρία για να ανακοπεί η προδιαγεγραμμένη συνέχιση «απ’ εκεί που μείναμε με το πλαίσιο Γκουτέρες», όπως κιόλας διαβεβαιώνουν (απειλητικά τω όντι) οι προεδρικοί υποψήφιοι των ηγεσιών ΔηΣυ & ΑΚΕΛ κ.κ. Ν. Αναστασιάδης και Στ. Μαλάς. Διακεκηρυγμένη βούληση και πρόθεση των οποίων είναι να «ξεναυαγήσουν το Grans-Montana». Και να συνεχίζουν «απ’ εκεί που έμειναν» τις διαπραγματεύσεις συμβιβασμού με τις τουρκικές απαιτήσεις για τις «Εγγυήσεις» & τα στρατεύματά της.

Κ Α Ι  ΕΙΝΑΙ, πράγματι, ο μέγιστος κίνδυνος, εκείνο το περιεχόμενο της φράσης «απ’ εκεί που έμειναν». Περιέχει τις εφιαλτικές για την Κυπριακή Δημοκρατία και απειλητικές για τον Ελληνισμό προτάσεις (δήθεν «null and void», δηλαδή «άκυρες και μη υποβληθείσες») που προσέφερε στους Τούρκους στο Grans-Montana, 5η Ιουλίου 2017 ο κ. Αναστασιάδης. Και στις οποίες δηλώνει o ίδιος κατ’ επανάληψιν την εμμονή του, κάθε φορά που τον κατηγορεί ο Ακιντζί (και οι εν Κύπρω «Αναστασιαδ-ικότεροι» ΑΝΑΝ-ιστές λ.χ. «Πολίτης», ΕΔη κ.ά.) ως υπαίτιο του Ναυαγίου στο Grans-Montana…

Κ Α Τ’  ΑΚΡΙΒΕΙΑΝ και κατ’ αλήθειαν επιμετρούμενο το Grans-Montana αποτελεί το ολοκληρωτικό ναυάγιο και την πλήρη αποτυχία  της διαχρονικά ακολουθούμενης πολιτικής των 43 χρόνων τουρκικής κατοχής.

- ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ότι λάθος δρόμο βαδίζουμε τόσα χρόνια.

- ΚΙ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ το «φτου ξανάπαρχης».

- ΜΕ ΝΕΑ, ξεκολλημένα απ’ τις αγκυλώσεις και διαχρονικές δεσμεύσεις της ήττας, νικηφόρα μυαλά. Ικανά να σχεδιάσουν, να μεθοδεύσουν και να υλοποιήσουν πολιτική απελευθέρωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αξιοποιώντας τις ροές του αναδιαμορφούμενου στην περιοχή και διεθνώς, περιβάλλοντος αναδιάταξης των συσχετισμών ισχύος.


Top