Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Το «Τρόπαιο» της δημαγωγίας

Το «Τρόπαιο» της δημαγωγίας

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΣ Τ Η  ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ (δηλαδή της εξαπάτησης του λαού) πολύμοχθη επιχείρηση των κυβερνώντων να εμφανίζουν το μαύρο άσπρο, ιδίως λόγω επικείμενων προεδρικών εκλογών, εντάσσεται και η προσπάθεια να εμφανίζουν την Πενταμερή Διάσκεψη των «Τριών Εγγυητριών και των Δύο Κοινοτήτων» υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. των ΗΕ το 2017 στη Γενεύη και στο Grans-Montana, ως ιστορικής σημασίας τρόπαιο της πολιτικής τους. Αυτοί, λένε και καυχώνται ότι, για πρώτη φορά πέτυχαν να φέρουν την Τουρκία στο τραπέζι για τη διαπραγμάτευση των «Εγγυήσεων» και των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

- ΚΑΙ τι ωφέλησε, άραγε, αυτό το «τρόπαιο» τα… ορθολογικά συμφέροντα της υποφέρουσας επί 43 χρόνια την τουρκική στρατιωτική κατοχή των μισών εδαφών της, Κυπριακής Δημοκρατίας; Είτε επί της διαδικασίας, είτε επί της ουσίας, είτε επί του παρόντος, είτε στην… παραπέρα προοπτική;

- ΚΑΙ ήταν άραγε από κάποια «παλαβομάρα», άραγε, που άπαντες - και οι έξι - προηγούμενοι ΠτΔ, Μακάριος, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδης, Τάσσος, Χριστόφιας και όλες οι κομματικές ηγεσίες, επί 43 χρόνια, εγκλωβισμένοι μεν στη διαχρονικά αποτυχημένη διαδικασία των λεγόμενων διακοινοτικών συνομιλιών, απέρριπταν, όμως, την απαίτηση των Τούρκων Κατακτητών για συγκρότηση Πενταμερούς Διάσκεψης;

Ο Τ Α Ν  ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ (στο Δείπνο 1ης Δεκ. 2016 των Αναστασιάδη - Ακιντζί - Έιντε) και σε αυτή την απαίτηση των Κατακτητών, κορόιδευαν τον λαό ότι πηγαίνοντας στην Πενταμερή, είτε θα εξανάγκαζαν την Τουρκία σε συμμόρφωση στο «μηδέν Εγγυήσεις - μηδέν στρατεύματα», είτε θα επιτύγχαναν ν’ αφήσουν εκτεθειμένη την Τουρκία στη Διεθνή Κοινότητα.

- ΚΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ούτε το ένα πέτυχαν, ούτε τ’ άλλο κατόρθωσαν, έστω και στον ελάχιστο βαθμό. Ή έστω και ως προσημείωση για το μέλλον.

- ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, στο κατηγορητήριο για το οποίο σημαντική μερίδα της Διεθνούς Κοινότητας (Γερμανία κι άλλες χώρες της ΕΕ) εγκαλεί καθημερινά την Άγκυρα, δεν περιλαμβάνεται ούτε ίχνος απ’ το 43χρονο Ποινικό Μητρώο της Τουρκίας ως Κατακτητή στην Κύπρο.

Π Ρ Ο Σ Π Ο Ι Ο Υ Ν Τ Α Ι , δε, δολίως και όχι αφελώς, πως δεν αντιλαμβάνονται το παγκοσμίως - διεθνοπολιτικά - προφανέστατο: Ότι αφ’ εαυτής η συγκρότηση της Πενταμερούς («των Τριών Εγγυητριών & των Δύο Κοινοτήτων», κατά την σαφέστατη αναφορά του Γ.Γρ. του ΟΗΕ), νομιμοποιεί, εν έτει 2017, ως ισχύουσα, ως συνεχίζουσα, ακόμη και σήμερα την «ιδιότητα» της Τουρκίας ως… «Εγγυήτριας Δύναμης»!

Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ε Ι  η στήλη στους αναγνώστες τη μελέτη του πιο πρόσφατου και σημαντικότερου περί της «Πενταμερούς» βιβλίου, 236 σελίδων, με τίτλο «Η Κύπρος στο στόχαστρο – Γιατί θέλουν την Κύπρο χωρίς Έλληνες», του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, εκδόσεις Ινφογνώμων, για το οποίο έγραψε ήδη η στήλη στις 10 Ιουλίου.

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top