Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Από τον Αττίλα-2 ως το Grans-Montana

Από τον Αττίλα-2 ως το Grans-Montana

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΕ Κ Ε Ι Ν Ε Σ  οι Πενταμερείς Ιταμές Διαπραγματεύσεις στη Γενεύη μετά την τουρκική εισβολή του 1ου Αττίλα της 20ης Ιουλίου 1974, οι οποίες «στέφθηκαν» με την έναρξη της πολεμικής προέλασης του 2ου Αττίλα, 14η Αυγούστου 1974 στην ήδη καθημαγμένη Κύπρο, είχαν μια εκπληκτική ομοιότητα με το ιταμό τελεσίγραφο της φασιστικής Ιταλίας προς την Ελλάδα γύρω στα μεσάνυκτα της 27ης προς την 28η Οκτωβρίου 1940:

- Τόσο τα ιταλικά στρατεύματα του Μουσολίνι στην Αλβανία, όσο και τα τουρκικά στρατεύματα του Ετζεβίτ στις ήδη καταληφθείσες περιοχές της επαρχίας Κερύνειας, είχαν ήδη αναμμένες τις μηχανές τους, με τη βεβαιότητα ότι ούτε ο Ιωάννης Μεταξάς στην Αθήνα 27 προς 28.10.1940, ούτε οι Γλαύκος Κληρίδης και Γεώργιος Μαύρος 13 προς 14.8.1974 στη Γενεύη, θα ήταν δυνατόν να αποδεχθούν τους όρους του πανομοιότυπου στην ουσία τελεσιγράφου παράδοσης του ελλαδικού κράτους στους Ιταλούς ο ένας, του κυπριακού κράτους στους Τούρκους οι άλλοι.

- Απ’ εκεί και πέρα παύουν εν πολλοίς οι… όποιες ομοιότητες:

- ΚΥΡΙΩΣ και προπάντων: Το πρωί της Τετάρτης 14η Αυγούστου 1974, δεν ηγέρθη πάνοπλο και αποφασιστικό το ελληνικό έθνος να τιμωρήσει στα πρόσω τους ιταμούς εισβολείς, όπως συνέβη τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 1974…

Τ Ο  ΤΡΙΗΜΕΡΟ 14 έως και 16 Αυγούστου 1974 ο Αττίλας-2 συμπλήρωσε ατιμώρητος την εθνική τραγωδία του Ελληνισμού στην Κύπρο, με την κατάληψη του 37% των βόρειων εδαφών της μεγαλονήσου, εξανδραποδίζοντας κι εκτοπίζοντας, με φρικτά εγκλήματα πολέμου κι εθνοκάθαρσης τον γηγενή πληθυσμό.

Δ Ε Ν  ΠΕΤΥΧΕ, όμως, η Τουρκία - Εισβολέας - Κατακτητής, τον άλλο, μακροχρόνιο τουρκικό στόχο της:

- Να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

- Και να της παραδοθεί η μόνη νόμιμη, διεθνώς αναγνωρισμένη, κρατική υπόσταση της Κύπρου:

- Νομίμως κυβερνώμενη αποκλειστικά απ’ τους Έλληνες Κυπρίους, μετά την πρώτη τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάλυσής της με τη διατεταγμένη από την Άγκυρα ένοπλη Τουρκανταρσία του 1963-1964.

-  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, κατά 82%, πλειονότητα του κυπριακού λαού, η κρατική υπόσταση της Κ.Δ. αποτελούσε έκτοτε το μοναδικό οχύρωμα διάσωσης της εθνικής και φυσικής επιβίωσής της, αφού ο Ελληνισμός δεν κατόρθωσε να ενσωματώσει και την Κύπρο στο ελλαδικό του κράτος, όπως πέτυχε λ.χ. με τα Επτάνησα 1864, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 1912, την Κρήτη 1913 και τα Δωδεκάνησα 1947…

Ο Σ Α  ΔΕΝ πέτυχε με τις πολεμικές της επιδρομές η Τουρκία, με την Τουρκανταρσία 1963-64 και με τον Αττίλα-1&2 το 1974, επιχειρεί να τα επιτύχει έκτοτε μέσω της διαδικασίας των λεγόμενων διακοινοτικών συνομιλιών, υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ. Και μέσω των αλλεπάλληλων διαδοχικών «σχεδίων λύσης», από το 1977 έως σήμερα 2017.

- Μέχρι και την Πενταμερή στο Grans-Montana από 28η Ιουνίου έως 7η Ιουλίου 2017, αυτή η διαχρονική προσπάθεια της Τουρκίας απέβη μάταιη:

- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ (όσες προθυμίες κι αν πιθανολογούσε κατά καιρούς) δεν βρήκε ακόμη η Τουρκία - Εισβολέας - Κατακτητής, για την κατάργηση της Κ.Δ. και για την παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου στην… ισότιμη τουρκική διζωνική συνεταιρική συγκυριαρχία.


Top