Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Η Πενταμερής και η ξευτίλα…

Η Πενταμερής και η ξευτίλα…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΙ Δ Ο Υ  ΠΩΣ ο κ. Έσπεν Μπαρθ Έιντε σπεύδει πάραυτα ν’ αποτρέψει, ν’ ακυρώσει, ν’ αποδομήσει, να εξανεμίσει την υποτιθέμενη, την δήθεν πολιτική που, εξαπατώντας ως συνήθως τον «πάντοτ’ ευκολοπίστευτο και πάντα προδομένο» λαό οι κ.κ. Αναστασιάδης, Άντρος, Αβέρωφ, διακήρυσσαν στεντορείως δημαγωγούντες, χωρίς όμως κανένα σχέδιο υλοποίησής της, όταν 1η φορά μετά το 1974 αυτοί οι ίδιοι, Αναστασιάδης, Άντρος και Αβέρωφ υποτάχθηκαν και στην πάγια απαίτηση των Τούρκων Κατακτητών για Πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη και στο Κρανς Μοντάνα.

Η ΔΗΘΕΝ πολιτική τους ήταν ότι:

Εκεί στην Πενταμερή «για πρώτη φορά» η Τουρκία, είτε θα υποχρεωνόταν να συμμορφωθεί, είτε θα κατάφερναν να την αφήσουν διεθνώς εκτεθειμένη.

- Εκείνη δεν συμμορφώθηκε.

- Κι ετούτοι δεν την εξέθεσαν.

- Φύγανε με την ουρά στα σκέλια.

Σαν δαρμένα σκυλάκια. Γαυγίζοντας, όχι βεβαίως προς την Τουρκία. Αλλ’ αναμεταξύ τους. Προσεχών προεδρικών εκλογών ένεκεν…

Α Υ Τ Ο Ι  ΟΙ ίδιοι. Α&Α&Α. Που με τους Τριάκοντα εκ των Βουλευτών ΔηΣυ & ΑΚΕΛ είχαν ψηφίσει στη Βουλή 7η Απριλίου 2017 τον «Νόμο Ακιντζί». Την υποταγή και… νομοθετικά της Κυπριακής Δημοκρατίας στις απαιτήσεις των Τούρκων Κατακτητών και του Ψευδοκράτους τους, για το τι θα διδάσκονται κάθε 15η Ιανουαρίου τα παιδιά των ελληνικών σχολείων της Κύπρου για το Δημοψήφισμα των παππούδων, των γιαγιάδων και των προπάππων τους το 1950!!! Η ξευτίλα, της ξευτίλας, ω ξευτίλα!!!

Α Υ Τ Η Σ  ΤΗΣ ξευτίλας το επιδόρπιο, το επισφράγισμα, την πανηγυρική ανά την οικουμένη και στην περίφημη «διεθνή κοινότητα» προστασία της Τουρκίας Κατακτητή από κάθε απόπειρα «να εκτεθεί διεθνώς», εκφώνησε στα ΗΕ που κατέχουν και την «αιγίδα» του Κυπριακού, ο αρμοδιότερος του Γ.Γρ. του ΟΗΕ κ. Έιντε. Ώστε να μην θιγεί, να μην εκτεθεί, να μην κατηγορηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο η Τουρκία Κατακτητής:

Ι Δ Ο Υ  ΚΙ η είδηση από τη Ν. Υόρκη: «Προτροπή προς όλους τους εμπλεκόμενους να αποφύγουν το παιγνίδι της αλληλο-επίρριψης ευθυνών απηύθυνε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για το κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των ανεπίσημων διαβουλεύσεων του Σ.Α., όπου για περισσότερες από δύο ώρες ενημέρωσαν τα μέλη για τις εξελίξεις στο κυπριακό. “Δεν είναι τώρα καιρός για εμπλοκή σε παιγνίδι αλληλο-επίρριψης ευθυνών. Υπάρχει ήδη υπεραρκετό και φαίνεται ότι όλοι θεωρούν ότι οι πάντες εκτός αυτών έκαναν όλα τα λάθη κι αυτοί το σωστό. Όμως νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούμε πως υπήρξε μια συλλογική αποτυχία να επιτύχουμε μαζί συμφωνία στο Crans Montana”, είπε ο κ. Έιντε, απηχώντας την άποψη του ιδίου και της κ. Σπέχαρ, καθώς και του Γ.Γρ. και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας» (19.7.2017)….

- ΜΑ, ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ πει ότι πήγαν στην Πενταμερή, αν δεν συμμορφωθεί να την εκθέσουν την Τουρκία.

- Ε, ΑΠΟ ΤΩΡΑ θα μας λένε ότι θα την… συμμορφώσουν προσεχώς. Μετά τις… εκλογές σε Αυστρία και Γερμανία όπως εκφώνησε ήδη ο Αναστασιάδης του Άντρου και του Αβέρωφ και των Τριάκοντα. Θα την… συμμορφώσουν προσεχώς:

- ΑΦΟΥ της προσέφεραν κιόλας, πουπανοπροίτζιν, και την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία. Συμμορφούμενοι διαδοχικώς, επί 43 συναπτά έτη, σε μία μετά την άλλη, τις απαιτήσεις των Τούρκων Κατακτητών…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top