Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Το Κρανς Μοντάνα, τζιαί εζερώσασιν ‘που σιέριν…

Το Κρανς Μοντάνα, τζιαί εζερώσασιν ‘που σιέριν…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


 
Ο Τ Α Ν  ΣΤΗΝ ως μη όφειλε Πενταμερή του Κρανς Μοντάνα οι «δικοί μας» λένε ότι φοβούνται το… «πλέιμ-γκέιμ», δηλαδή την επίρριψη ευθυνών και, άρα, υπό το κράτος αυτού του φοβικού συνδρόμου διεξάγουν τον διαπραγματευτικό τους… «αγώνα», μπορεί ο καθείς να βεβαιωθεί ότι «εζερώσασιν ‘που σιέριν»! Ότι πήγαν για μαλλί και φεύγουν κουρεμένοι. Ότι η υποστάθμη των διαπραγματευτικών τους ικανοτήτων, φθάνει ως τα πρόθυρα αποφυγής της διαπραγματευτικής πανωλεθρίας. Και τρέμοντας από τον φόβο της επίρριψης ευθυνών, «αι ημέτεραι δυνάμεις αναδιπλούνται ομαλώς» όπως επί Αττίλα-2: Παραχωρώντας στους Τούρκους Κατακτητές - μέσω μάλιστα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ - επιπρόσθετα διαπραγματευτικά «τετελεσμένα εδάφη»…
 
Θ Υ Μ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε  ΟΤΙ πήγαν στο Κρανς Μοντάνα με δεδηλωμένο στόχο τους, αν η Τουρκία αποδειχθεί αδιάλλακτη, να την καταστήσουν «διεθνώς εκτεθειμένη». Και κατέληξαν στο ακριβώς αντίθετο: Να μην μείνουν οι ίδιοι εκτεθειμένοι και να μην τους επιρρίψουν τις ευθύνες, υποτασσόμενοι εν τέλει στις μεθοδεύσεις του «λομπίστα των τουρκικών συμφερόντων» αντιπροσώπου του Γ. Γρ. του ΟΗΕ κ. Έιντε.
 
Τ Ο Υ  ΛΟΙΠΟΥ οφείλει να ισχύει και το εξής ως επιβαλλόμενη λογοδοσία προς τον λαό, τον «πάντοτ’ ευκολοπίστευτο και πάντα προδομένο»:
 
 - 107.825 ψηφοφόροι (το 19,85% του εκλογικού σώματος των εγγραμμένων 543.186) ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου 2016 τον ΔηΣυ του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
- 90.204 ψηφοφόροι (το 16,6% του ίδιου εκλογικού σώματος) ψήφισαν την ίδια μέρα το ΑΚΕΛ του κ. Άντρου Κυπριανού.
 
Έκτοτε δεν έγιναν άλλες εκλογές για να μετρηθεί πόσοι απέμειναν ψηφοφόροι των δύο κομμάτων ΑΚΕΛ & ΔηΣυ.
 
Ο Σ Ο Ι ΟΜΩΣ απέμειναν του ΔηΣυ και του ΑΚΕΛ έχουν δικαίωμα (και καθήκον βεβαίως) να βρουν τρόπο να ερωτήσουν τους δικούς τους εκλελεγμένους, αυτούς που εμπιστεύθηκαν με τις ψήφους τους, αυτούς προς τους οποίους έδωσαν με δημοκρατικό τρόπο την ΕΝΤΟΛΗ, τι έκαναν στο Κρανς Μοντάνα (και τι είχαν ίσως σχεδιασμένο να κάνουν)
 
για να εκθέσουν διεθνώς την Τουρκία – Κατακτητή.Το είχαν υποσχεθεί δημοσίως μαζί με το Προεδρικό του κ. Αναστασιάδη τους:
 
Ν Α ΤΟ υπενθυμίσουμε, με αυτούσια τα λόγια του γ.γρ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού, στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του στην «Σημερινή της Κυριακής» 11ης Ιουνίου 2017, μιας και ήταν το πιο… ύψιστο, το κύριο, κοινό επιχείρημα και συνάμα ο διακηρυγμένος στόχος της συνοδοιπορίας Προεδρικού - ΑΚΕΛ - ΔηΣυ και όλων των επίσημων και μη εκφραστών στα ΜΜΕ της «γραμμής των Τριών Άλφα» (Αναστασιάδη - Άντρου - Αβέρωφ):
 
- ΕΙΧΕ πει, λοιπόν, ο γενικός γραμματεύς του ΑΚΕΛ 17 μέρες προ της ενάρξεως της Πενταμερούς στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας: «Ο στόχος ο δικός μας είναι να υποχρεώσουμε την Τουρκία να τοποθετηθεί στα μείζονα ζητήματα όπως είναι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Εκεί, είτε θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τις θέσεις της και να συμπεριφερθεί με τρόπο που να δημιουργεί προοπτική επίτευξης συμφωνίας, είτε θα μείνει εκτεθειμένη»…
 
Τ Ι ΕΠΡΑΞΑΝ λοιπόν ο Αναστασιάδης των ΔηΣυ & ΑΚΕΛ, ο Αβέρωφ του ΔηΣυ και ο Άντρος του ΑΚΕΛ για να… μ ε ί ν ε ι  ε κ τ ε θ ε ι μ έ ν η η Τουρκία;»
 
Δ Ι Κ Α Ι Ο Υ Ν Τ Α Ι απαντήσεων όσοι απέμειναν να ψηφίζουν ΔηΣυ και ΑΚΕΛ. Και δικαιούνται απαντήσεων όλοι οι πολίτες, ο δήθεν «κυρίαρχος λαός»: Γιατί απέτυχαν στον διακηρυγμένο στόχο τους να εκθέσουν την Τουρκία Κατακτητή και γιατί κατάντησαν να μην τους… επιρριφθούν οι ευθύνες;
 

Top