Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Κρανς Μοντάνα & μπούμερανγκ

Κρανς Μοντάνα & μπούμερανγκ

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Μ Ι Α  ΙΣΩΣ θα έπρεπε να ήταν τώρα η πρώτιστη μεθόδευση, ο πρώτος και ο κύριος στόχος, στην Πενταμερή Διάσκεψη του Κρανς Μοντάνα της Γενεύης - 2 για το Κυπριακό, έστω κι αν αποτελεί επίτευγμα ξανά της τουρκικής πολιτικής η επικείμενη  στις 28 Ιουνίου πραγματοποίησή της:
- ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ επιτέλους στο διεθνές, μακροσκελές, κατά της Τουρκίας κατηγορητήριο και το ποινικό της μητρώο στην Κύπρο. Το βεβαρημένο με συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου, που διαπράττει σε βάρος της Κύπρου, από το 1974 το τουρκικό κράτος, ως Εισβολέας και Κατακτητής.
- ΕΚΕΙΝΟ το κατηγορητήριο, από το οποίο, οι υψηλοί διεθνώς προστάτες και θωπευτές της Τουρκίας, φρόντισαν από νωρίς να την απαλλάξουν και να την αφήσουν ατιμώρητη, μεθοδεύοντας δολίως τις «υπό την αιγίδα του Γ.Γρ. του ΟΗΕ», διαδικασίες των λεγόμενων διακοινοτικών συνομιλιών για διζωνική συνθηκολόγηση, στις οποίες πέτυχαν να παρασύρουν, να παγιδεύσουν και να εγκλωβίσουν έκτοτε τα Ηττημένα Μυαλά των ηγεσιών Κύπρου και Ελλάδος.
Α Υ Τ Η  ΘΑ ‘πρεπε να ήταν τώρα, υπό τις παρούσες, εντελώς διαφορετικές πλέον, περιστάσεις, με επιδέξια αξιοποίηση της τρέχουσας συγκυρίας, η προτεραιότητα των μεθοδεύσεων Λευκωσίας και Αθηνών, εάν είχαν άξιους πρόθυμους και ικανούς ηγέτες.
- ΤΩΡΑ που το νεο-σουλτανάτο του Ερντογάν κατόρθωσε ώστε να περιέλθει η Τουρκία στην δεινότερη κατάσταση σχέσεων, όχι απλώς με τους «μηδενικούς» (κατά τη δική της αντίληψη) γείτονές της, όχι μόνο με τον Ισραήλ και την Αίγυπτο, αλλά, προπάντων και κυρίως, με τους παλαιόθεν υψηλούς προστάτες και επιδαψιλευτές της στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Σ Τ Ο  ΚΡΑΝΣ Μοντάνα ετοιμάζεται να προσέλθει σε τέσσερεις μέρες, με αταλάντευτα από το 1956 επεκτατική κατά της Κύπρου στρατηγική, η πανταχόθεν ανυπόληπτη πλέον και παντοειδώς απεχθής Τουρκία. Με τρία θεωρούμενα, από την ίδια, στηρίγματα της πολιτικής της:
(α) Την βρετανική δολιότητα,
(β) τον «λομπίστα των τουρκικών συμφερόντων κ. Έιντε του ΟΗΕ και
(γ) τα πρόθυμα για περαιτέρω διζωνική υποταγή Ηττημένα Μυαλά Αναστασιάδη, Αβέρωφ-ΔηΣυ και Άντρου-ΑΚΕΛ των Τριάκοντα εν τη Βουλή της 7ης Απριλίου ψηφισάντων και τον "Νόμο Ακιντζί"...
Σ Τ Ο Χ Ο  ΕΧΕΙ η Τουρκία, να επιτύχει, επιτέλους, με ελληνική υπογραφή (Νίκου Αναστασιάδη), την αντικατάσταση της «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας, με την ισοτίμως συγκυριαρχούμενη από τα δικά της τουρκοκυπριακά όργανα Ε.Κ.Ο. («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία»).
- ΩΣΤΕ το κυπριακό κράτος - μέλος της ΕΕ να καταστεί το δικό της, το ελεγχόμενο από την ίδια, διζωνικό - δικοινοτικό της προτεκτοράτο, αποτελεσματικό, κράτος - τουρκικό προγεφύρωμα, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός των οργάνων και των θεσμών της ΕΕ.
- ΚΑΙ να καταστεί η ίδια, η Τουρκία, μέσω του Ισοτίμως Συγκυρίαρχου εφ’ όλης της Κύπρου τουρκοκυπριακού της συνιστώντος κράτους, ο αποφασιστικότερος ρυθμιστής πλέον των Τριμερών (α) Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ, (β) Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου και ουσιαστικός ηγεμών των ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου.
Π Ο Σ Ε Σ  ΑΡΑΓΕ ικανότητες διαθέτει ο κ. Αναστασιάδης και οι παραστάτες του κ.κ. Αβέρωφ-ΔηΣυ και Άντρος-ΑΚΕΛ, ώστε να μετατρέψει, στο Κρανς Μοντάνα, σε μπούμερανγκ κατά της Τουρκίας τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας;
Π Ο Σ Ε Σ  ΑΡΑΓΕ ικανότητες διαθέτει, για να στρέψει την προσοχή του διεθνούς παράγοντα, στο κυπριακό ποινικό μητρώο της Τουρκίας, ώστε αυτό να προστεθεί αποτελεσματικότερα στο διεθνές κατηγορητήριο που κατατρέχει τον κ. Ερντογάν, όπου κάτσει και σταθεί;
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Top