Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Το τελευταίο μίλι τους… για νομιμοποίηση του Πέντε Μίλι

Το τελευταίο μίλι τους… για νομιμοποίηση του Πέντε Μίλι

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Ε Ν Α  ΟΛΟΚΛΗΡΟ σκηνικό έχει στηθεί με νομιζόμενη μαεστρία. Επιχειρεί να πείσει εαυτούς και αλλήλους ότι επίκειται το… τέλος! Ότι όντως απέμεινε το… τελευταίο μίλι! Δεν χρησιμοποιεί καν στις δηλώσεις το… χιλιόμετρο. Προτίμησε το… μίλι! Χωρίς καν να υποψιάζεται, η εν λόγω μαεστρία, ότι η προτίμησή της απλώς ξύνει την πιο επώδυνη μνήμη του Πέντε Μίλι… Το οποίο είναι πάντα παρόν. Σαν μαχαίρι που στριφογυρίζει σαδιστικά κι ανελέητα, σαράντα τρία χρόνια, στην αιμάσσουσα πληγή, από εκείνο το πρωινό του Σαββάτου της αποφράδος 20ης Ιουλίου 1974…
Ν Ο Μ Ι Ζ Ε Ι , η νομιζόμενη μαεστρία, ότι τα προϊόντα της σύνολης πολιτικής των Ηττημένων Μυαλών που ηγεμονεύουν επί 43 χρόνια έχουν ήδη διαθέσει το «άπαν των δυνάμεών» τους. Κι ότι έμεινε το… τελευταίο μίλι, για να παραδώσουν επιτέλους ολόκληρη την Κύπρο στο Πέντε Μίλι της 20ης Ιουλίου 1974: Να νομιμοποιήσουν διά των ελληνικών υπογραφών τα αποτελέσματα, τα προϊόντα και τα «τετελεσμένα» της τουρκικής εισβολής - κατοχής:
- ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ της κρατικής υπόστασης της Κύπρου στη διζωνική τουρκική συγκυριαρχία.
- ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την διζωνική Ε.Κ.Ο. («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία»), υπό τον έλεγχο της Τουρκίας:
- ΜΕΣΩ των «ισοτίμως συνεταίρων και συνιδιοκτητών» του προαλειφόμενου να καταστεί «Συνιδρυτικό Συνιστών Κράτος» κατοχικού Ψευδοκράτους της Τουρκίας στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ελληνικά εδάφη της Κύπρου.
Τ Ο  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ξανά στη… Γενεύη, μεταξύ Αττίλα-1 και Αττίλα-2, Αύγουστο 1974, με τον Κάλαχαν της Βρετανίας, τον Γκιουνές και τον Ντενκτάς της Τουρκίας (και τον… Κίσινγκερ των ΗΠΑ στο τηλέφωνο), σε βάρος του Γλαύκου Κληρίδη της ήδη καθημαγμένης Κύπρου.
- ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ, μετά, με τον Μακάριο το 1977, με τον Κυπριανού το 1979, τον Βασιλείου από το 1988, ξανά με τον Κληρίδη ως το 2003, ύστερα με τον Τάσσο, κατόπιν με τον Χριστόφια κι απ’ το 2013 το επιχειρούν ως «το τελευταίο μίλι» τους, με τον Αναστασιάδη…
Α Υ Τ Ο  ΕΙΝΑΙ, στην ουσιωδέστερη ουσία του, το προετοιμαζόμενο, από την εν λόγω μαεστρία, Κρανς Μοντάνα στα… περίχωρα της Γενεύης, της 28ης Ιουνίου 2017: Το… τελευταίο μίλι για να υπογράψουν οι Έλληνες (η Λευκωσία και η Αθήνα) τη νομιμοποίηση και τα προϊόντα του Πέντε Μίλι της 20ης Ιουλίου 1974.
Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Ζ Ε Ι  σήμερα το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο των ανέκαθεν Ηττημένων Μυαλών (με το «ορθό» ή μη «περιεχόμενο»), υπό την προεδρία του από το 2004 πιο… Αναν-ιστή ΠτΔ. Προθυμότερου από 11.2.2014 για παράδοση της κρατικής υπόστασης στην Ε.Κ.Ο. της τουρκικής συγκυριαρχίας. Για να επαναλάβουν οι συνεδριάζοντες τα μηδενικής αποτελεσματικότητας (επί παντός) λογύδριά τους.
Α Λ Λ ’  ΟΜΩΣ ο λαός, η πλειοψηφία του λαού, και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔηΣυ, του ΑΚΕΛ, του ΔηΚο, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας, της Αλληλεγγύης, των Οικολόγων και η πλειοψηφία της πλειοψηφούσας πάντων Αποχής, μαζί με τους, όσους απέμειναν, αντικατοχικούς Τουρκοκύπριους, επιμένουν στην ανατροπή του Πέντε Μίλι:
- ΣΤΗ διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
- ΣΤΗΝ απόκρουση και απόρριψη κάθε είδους - έστω και του ελάχιστου - ελέγχου της Τουρκίας επί της Κύπρου.
Σ Υ Ν Ε Π Ω Σ, το Κρανς Μοντάνα της 28ης Ιουνίου 2017 θα πρέπει με μαεστρία να σχεδιαστεί ώστε να αποτελέσει, επιτέλους, το… πρώτο μίλι του… παραμελημένου επί 43 χρόνια αντικατοχικού αγώνα. Σχεδιασμένου συνειδητά για να ψήσει το ψάρι στα χείλη της Τουρκίας. Και όλων των… μαέστρων της.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Top