Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Χάρης Γεωργιάδης & Νίκος Αναστασιάδης και όρκοι λογοδοσίας

Χάρης Γεωργιάδης & Νίκος Αναστασιάδης και όρκοι λογοδοσίας

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Τώρα που η αλαζονεία, η έπαρση κι η μέθη της Εξουσίας του Συναγερμικού - λαλίστατου καθημερινώς κήνσορα περί πάντων, εκπροσώπου του ΔηΣυ προ της ανόδου στην Εξουσία το 2013 - Υπουργού Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, αντιμάχεται περιφρονητικώς τους ανεξάρτητους θεσμούς διαφύλαξης της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης, ήτοι τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή, χάριν μίας κομματικώς ευνοούμενης συνεργάτιδάς του, η οποία απέτυχε να εκλεγεί βουλευτίνα, είναι ίσως καιρός να θυμηθούν οι πολίτες του εκλογικού σώματος τους «όρκους» που έδωσε στην τελετή της Διαβεβαίωσής του ενώπιον της Βουλής, 28.2.2013, μόλις ανήλθε στην Εξουσία, ο έκτοτε ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης.
 
- Και τον «Κώδικα Δεοντολογίας» που ο ίδιος ανάγκασε όλους τους υπουργούς του να υπογράψουν, πανηγυρικώς και ποζάροντας δημοσίως Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2013, στην πρώτη - πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού του Συμβουλίου:
 
Τη λογοδοσία στον λαό, όλων όσων ασκούν εξουσία. Έτσι την είχε διαφημίσει δημοσίως προς τον λαό, μόλις ανήλθε στην Εξουσία ο κ. Αναστασιάδης. Την είχε προβάλει ως 2η από τέσσερεις προτεραιότητες επικείμενων τότε (υποτίθεται) νομοθετικών ρυθμίσεων, στον προγραμματικό λόγο που εκφώνησε στη Βουλή, μετά τη νενομισμένη διαβεβαίωση επί τη αναλήψει της προεδρίας ο κ. Αναστασιάδης την Πέμπτη, 28.2.2013: «Τη λογοδοσία πολιτειακών και άλλων αξιωματούχων του κράτους στους πολίτες, μέσα από τη θεσμοθέτηση των πολιτικών, αστικών και ποινικών ευθυνών τους».
 
- Την προέβαλε, επί πλέον, ως Πρώτο Κανόνα Λογοδοσίας, στην 1η συνεδρίαση του Υπουργικού του Συμβουλίου, Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2013, μετά την τελετή διορισμού των υπουργών, τους οποίους μάλιστα υποχρέωσε, ενώπιον των φακών των τηλεοράσεων, να υπογράψουν, είς έκαστος προσωπικά, τον εν λόγω «Κώδικα Δεοντολογίας» για λογοδοσία στον λαό.
 
Έκτοτε, επί τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες της εκπνέουσας προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη, τίποτε δεν θεσμοθετήθηκε, ουδέν έχει νομοθετηθεί για την περιλάλητη υπό του ιδίου «λογοδοσία». Εκείνον δε, τον εξίσου περιλάλητο «Κώδικα Δεοντολογίας», τον έχουν περισυλλέξει για τον Κοτσιάτη, τα σκυβαλλοφόρα των Αγίων Ομολογητών, μαζί με τα άλλα χαρτιά των… αποχωρητηρίων του εκεί Προεδρικού Μεγάρου.
 
Εννέα μήνες προτού απαλλαγεί τον προσεχή Φεβρουάριο 2018 ο λαός απ’ την Εξουσία τους, η δήθεν «λογοδοσία» για την οποία διαβεβαίωνε ο Αναστασιάδης το 2013, προβάλλει σε όλο το «μεγαλείο» της δημαγωγίας, της ψευτιάς και της εξαπάτησης, από τον αλαζονικό κατά πάντων και πασών οίστρο τού… σκληροπυρηνικού του ΔηΣυ Υπουργού των Οικονομικών κ. Γεωργιάδη Χάρη, χάριν Συναγερμικιάς ευνοούμενής του, κατέναντι του Γενικού Εισαγγελέως, κατέναντι του Γενικού Ελεγκτή, κατέναντι του Κράτους Δικαίου, κατέναντι των πολιτών, εκ των οποίων, φευ, 107.825 ψηφοφόροι, διέπραξαν το σφάλμα, την Κυριακή, 22 Μαΐου 2016, στις τότε βουλευτικές εκλογές, να ψηφίσουν τον ΔηΣυ…
 
 
Eρώτηση:
 
ΠΡΟΣ ΑΚΕΛ: Τεσσεράμισι χρόνια αφ’ ότου - ευτυχώς - έπαψε να είναι ΠτΔ ο πρώην Γ.Γρ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ κ. Δ. Χριστόφιας, γιατί δεν τα κατάφερε, έστω και ως ιδιώτης, να προσκληθεί στον Βόσπορο, να φάει ψάρι με τον κ. Ερντογάν και να του εξηγήσει πόσο μπορεί να ικανοποιήσει τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας και το win-win situation η «λύση» του Διζωνικού Συνεταιρισμού Δύο Ισοτίμου Καθεστώτος Συνιστώντων Στέιτς που είχε συνομολογήσει ο ίδιος Παρασκευή, 23η Μαΐου 2008, με τον σύντροφο και φίλο κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ; Γιατί δεν φρόντισε να το διευθετήσει, μέσω της γνωριμίας του με τους κ.κ. Τσιαβούσογλου και Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη από πέρσι, 23η Ιανουαρίου 2016, ο νυν Γ.Γρ. κ. Άντρος Κυπριανού;
 

Top