Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Συντριπτική πλειοψηφία πιστών στη Φουστανέλλα

Συντριπτική πλειοψηφία πιστών στη Φουστανέλλα

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΜ Ε Τ Α ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ του Εθνικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, 24ης Απριλίου 2017, δεκάτης τρίτης επετείου του 76% παλλαϊκού ΟΧΙ ενάντια στο Σχέδιο Ανάν, στις Αναν-ικότερες και Αναστασιαδ-ικότερες εγχώριες εφημερίδες επανήλθε ο χλευασμός της… Φουστανέλλας! Επίκριση και κατηγορητήριο ότι, «με τη ρητορική της Φουστανέλλας» ο τοξοβολούμενος από τις Αναστασιαδ-ικότερες εφημερίδες Αναστασιάδης, σχεδιάζοντας την επανεκλογή του στις εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου, εγκαταλείπει τη «λύση» με τον Ακιντζί, για να κερδίσει τους ψηφοφόρους.

Α Υ Τ Η ΚΑΙ μόνη η κατηγορία και ο χλευασμός, συνιστά, για μυριοστή φορά, την παραδοχή τους και την ομολογία τους ότι: Η πλειοψηφία του λαού (και, προπάντων, του εκλογικού σώματος) στην Κύπρο, παραμένει πιστή στη Φουστανέλλα. Αμετακίνητα εμπνεόμενη από το ηρωικότερο σύμβολο αγωνιστικότητας κι απελευθέρωσης του νεότερου Ελληνισμού. Οι χλευάζοντες και οι χλευάζουσες τη Φουστανέλλα, εμμέσως αλλά σαφέστατα και ρητώς ομολογούν, κατατρύχονται κι απελπίζονται από το γεγονός ότι:

- Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ Ελληνισμός, το νυν εκλογικό σώμα, οι ψηφοφόροι και των προσεχών προεδρικών εκλογών, διατηρούν ως ύψιστη συμβολική αξία τη Φουστανέλλα. Και, συνεπώς, όπως το Σάββατο 24 Απριλίου 2004 στο Δημοψήφισμα του 76% των αυτοπρόσωπως και ιδιόχειρως ΟΧΙ των πολιτών στη «λύση» Ανάν, έτσι και τον Φεβρουάριο του 2018, η Φουστανέλλα απορρίπτει, δεν δέχεται και καταψηφίζει τη «λύση Αν.Ακ.» (Αναστασιάδη - Ακιντζί) και όσους δοκιμάσουν να αλιεύσουν ψήφους υπέρ τέτοιας εγγλεζογενούς και τουρκογενούς «λύσης»…

Σ Τ Α ΜΥΑΛΑ και στις ψυχές των όπου γης Ελληνίδων και Ελλήνων, από την Παλιγγενεσία του 1821 έως σήμερα, η Φουστανέλλα παραμένει το σύμβολο των ηρωικότερων Αντιστασιακών και Απελευθερωτικών Αγώνων του έθνους. Το ένδυμα κι η στολή της ένοπλης Κλεφτουριάς κατά τη διάρκεια της μακραίωνης Τουρκοκρατίας. Το ένδυμα των «ευ» ζωσμένων τ’ άρματα Ευζώνων Αγωνιστών της Επανάστασής μας του Εικοσιένα. Του Μακεδονικού αγώνα. Των Βαλκανικών Απελευθερωτικών Πολέμων 1912-13, μέχρι και του Έπους του Σαράντα. «Η λερή Φουστανέλλα που λευτέρωσε την Ελλάδα, σύμβολο του φρονήματος ‘εγώ ραγιάς δεν γίνομαι, Τούρκο δεν προσκυνάω’, σύμβολο της λευτεριάς, της ανδρείας και της περηφάνιας των παλληκαριών που τη φορούσαν με καμάρι», καθώς γράφει στο πολύτιμο και πολυτελές βιβλίο του «Οι Εύζωνοι», ο Γιάννης Μυλωνάς, εκδόσεις Ι. Φλώρος.

- ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ στο 39ο Σύνταγμα των οποίων, το 1940, κατατάγηκαν εθελοντές πολεμιστές, δεκάδες Κύπριοι φοιτητές των Αθηνών και πολέμησαν τις φασιστικές δυνάμεις των Ιταλών εισβολέων στη Βόρειο Ήπειρο, προσφέροντας και τη ζωή τους (Λουκής Λιασίδης, Βαρνάβας Σερίφης, Ροδίων και Μιλτιάδης Προκοπίου Γεωργιάδη κ.ά.) για τη λευτεριά, την τιμή και τη δόξα του έθνους.

- ΓΙΑ ΟΛ’ ΑΥΤΑ η Φουστανέλλα, με τις 400 πτυχές της - όσα και τα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς - με τη φέρμελη, με το κόκκινο φάριο και τα τσαρούχια, παραμένει και σήμερα η στολή των Ευζώνων της τιμητικής φρουράς στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου και της προεδρικής φρουράς στην πρωτεύουσα του ελλα-δικού μας κράτους.

Ε Ι Ν Α Ι ΕΞΙΣΟΥ αποδεικτικό της απελπισίας των προθύμων να υποτάσσονται στις απαιτήσεις Ακιντζί - Τούρκων Κατακτητών, με αποκορύφωμα τον «Νόμο Ακιντζί» που ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής 7η Απριλίου 2017 οι Τριάκοντα των κ.κ. Αβέρωφ & Άντρου - ΔηΣυ & ΑΚΕΛ ότι:

- ΓΙΑ «πολιτική… Φουστανέλλας», κατηγορούν και χλευάζουν και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκο Κοτζιά. Επειδή, από την «5μερή» της Γενεύης 12 Ιανουαρίου 2017, ανέκοψε τις μεθοδεύσεις και τα σχέδια των Τούρκων, των Εγγλέζων, της κυρίας Νούλαντ των ΗΠΑ και του κ. Έιντε για τη «λύση» παράδοσης της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Τούρκους.

- ΚΑΙ ΓΙΑ «πολιτική… Φουστανέλλας» χλευάζουν και κατηγορούν, οι ίδιοι, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της μητέρας Ελλάδας Πάνο Καμμένο, για την αντίστασή του απέναντι στους Τούρκους του Ερντογάν.

- ΕΧΟΥΝ φτάσει σε τέτοιο κατάντημα ώστε: Εμμέσως πλην σαφώς, αλλά γραπτώς, να… εύχονται περίπου όπως το προσεχές καλοκαίρι η τουρκική επιθετικότητα του Ερντογάν… εξευτελίσει τον Κοτζιά και τον Καμμένο! Το έγραψε χθες και η μέχρι πρότινος Αναστασιαδ-ικότερη εφημερίδα «Πολίτης» στην 6η της σελίδα: «Θα δούμε όλοι τι θα λέει ο κ. Κοτζιάς, εάν το καλοκαίρι προκληθεί καμιά κρίση με την Τουρκία. Κι αν θα αναλάβει με τον συνάδελφό του τον Καμμένο να μας σώσουν». Με την υπογραφή του δημοσιογράφου κ. Γ. Κασκάνη. Του οποίου το τελευταίο βιβλίο είχε την προβληθείσα από τα ΜΜΕ τιμή να παρουσιάσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης…

Ε Τ Σ Ι , ΛΟΙΠΟΝ, η ουσία των επιχειρήσεων συμβιβασμού και υποταγής στις απαιτήσεις των Τούρκων, εναντίον της πλειοψηφίας του Ελληνισμού (76% μετρήθηκε 24.4.2004) συνεχίζει να επικεντρώνεται, συμβολικά και ρητορικά και αρθρογραφικά και κομματικά (ΔηΣυ & ΑΚΕΛ) εναντίον της περήφανης Φουστανέλλας: Της διαχρονικής απ’ το 1821 τιμής, δόξας και αξιοπρέπειάς μας…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top