Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Τα Τρία Άλφα & ο κλαυσίγελως !

Τα Τρία Άλφα & ο κλαυσίγελως !

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Κ Λ Α Υ Σ Ι Γ Ε Λ Ω Σ : Κλάμα αφ’ ενός, για την κατάντια στην οποία οδήγησε και οδηγεί η πολιτική των εκλελεγμένων (φευ) από τον λαό. Κατάντια που διαψεύδει και τις ελπίδες εκείνων που τους εξέλεξαν. Εκείνων που έκαναν το λάθος να τους εμπιστευθούν. Γέλιο αφ’ ετέρου, για τις καθημερινές γελοιότητες της πολιτικής τους συμπεριφοράς. Ξεκαρδιστικό γέλιο, επιπλέον, για τη στάθμη των «επιχειρημάτων» και για τις «χωρίς την παραμικρή αμφιβολία» «βεβαιότητες» της καθημερινής τους δημαγωγίας στην αέναη κι αποδοτική (φευ, έως πρότινος) για τους ίδιους, επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών.
 
- ΤΑ «ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ» κυρίαρχα στην πολιτική μας κονίστρα, Α-Α-Α: (1) Αναστασιάδης (2) Αβέρωφ (3) Άντρος. Οι πιο… εκλεκτοί εκ των εκλεκτών… όλων ημών: Τού «έτσι κκελλέ έτσι ξιουράφιν θέλει» λαού. «Πάντοτ’ ευκολοπίστευτου και πάντα προδομένου» λαού: Η Κυβέρνησή «μας» & η Πλειοψηφία της Βουλής «μας». Με τους Τριάκοντα, της 7ης Απριλίου 2017, υπέρ του «Νόμου Ακιντζί»! Το δεσμείν και το λύειν επί παντός…
 
(1) Ο Ι Α-Α-Α ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι το είδος της «λύσης» που είναι οι ίδιοι προθύμως καταδεκτικοί να δεχθούν - με το εύρος καταδεκτικότητας που και οι 3Α επέδειξαν επί Σχεδίου Ανάν κι έκτοτε άχρι τούδε (βλέπε ιδίως «Κοινό Ανακοινωθέν» Χριστόφια-Ταλάτ 23ης Μαΐου 2008 και βλέπε ιδιαίτατα «Κοινή Διακήρυξη» Αναστασιάδη-Έρογλου 11ης Φεβρ. 2014) - η Τουρκία Κατακτητής δεν τους κάμνει τη χάρη να την ευνοήσει και να συγκατατεθεί…
 
- ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ κι αποδεδειγμένο: Ματαίως εκλιπαρούν την Υψηλή Πύλη γονυπετείς ικέτες της. Με τέτοιες γονυκλισίες η Άγκυρα είχε ανέκαθεν, έχει και τώρα την πάσαν βεβαιότητα ότι με τοιούτου ή παρόμοιου είδους Α-Α-Α, παρερχομένου του χρόνου, θα εισπράξει πολύ περισσότερα.
 
(2) Ο Ι Α-Α-Α ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ επίσης ότι το παραπλήσια χειρότερο είδος της «λύσης», που απαιτούν ανυποχώρητα οι Τούρκοι Κατακτητές, ακόμη και εάν οι ίδιοι οι Α-Α-Α ομοθύμως καϊλίσουν και το αποδεχθούν, ούτε καν το έν τέταρτο (1/4 = 25%) εκ των ψηφοφόρων που απέμειναν (φευ) να τους εκλέγουν, δεν πρόκειται να το εγκρίνουν. Και γνωρίζουν επίσης ότι συμποσούμενο είναι, σε ποσοστό, ισχνότερο από το 24% του Δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004.
 
Α Υ Τ Ο ΠΕΡΙΠΟΥ αποτελεί τη σύνοψη του πραγματικού αδιεξόδου των Α-Α-Α, κ.κ. Αναστασιάδη Νίκου ΠτΔ, Αβέρωφ Νεοφύτου προέδρου του νυν κυβερνώντος ΔηΣυ και Άντρου Κυπριανού Γ.Γρ. του προηγουμένως κυβερνήσαντος ΑΚΕΛ.
 
- ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, στην πραγματικότητα, για «το αδιέξοδό τους» όχι τόσο έναντι των Τούρκων, αλλά, πολύ περισσότερο, απέναντι στους πολίτες-ψηφοφόρους «τους». Ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Φεβρουαρίου. Με ένα τρόπο εκ των ιδίων αντιμετωπίσιμο: Με τη γνωστή τους ανέκαθεν μέθοδο «διεξόδου»:
 
Την περαιτέρω εντεινόμενη δημαγωγία παραπλάνησης του λαού. Αρδευόμενη διαρκώς από την ουδόλως πενιχρή γιγαντο-αποθήκη τής πάντα ανθηρής κομματικής βιομηχανίας ψεμάτων, ψευδών παραστάσεων και δολίων εξυπνάδων υπό το προσωπείο της «λύσης του Κυπριακού». Με την επίκληση της οποίας και χάριν δήθεν της οποίας «έκτισαν τις επίζηλες καριέρες τους»…
 
Θ Ε Λ Ο Υ Ν , λένε, νηφαλιότητα, σύνεση, ενδελεχή μελέτη και τέτοιους χειρισμούς ώστε, απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία, να μη χρεωθεί η δική μας πλευρά την ευθύνη του αδιεξόδου, ενώπιον του… υποτιθέμενου κριτή, της… «διεθνούς κοινότητας».
 
- ΤΗΝ ίδια στιγμή, όσα ο ένας κατά του άλλου εκτοξεύει, τα παραλαμβάνουν ηδονιζόμενοι οι Τούρκοι, για να καταλογίσουν την ευθύνη στην ελληνική πλευρά. Οι Τούρκοι δεν χρειάζονται να εφεύρουν από μόνοι τους οτιδήποτε. Τους προσφέρονται αφειδώς από τους… εκλεκτότερους των εκλεκτών μας.
 
- ΑΥΤΟΥΣ, καλέ, που δημαγωγούν ότι θα «κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία», όντες οι ίδιοι τόσο πολύ καμφθέντες, σκυμμένοι, γονυπετείς, ώστε να ισχύει πλήρως τ’ ανάποδο της συμβουλής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που έλεγε ότι «κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει, αν δεν είσαι σκυμμένος».
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Top