Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Υποταγή Βουλής στους Τούρκους

Υποταγή Βουλής στους Τούρκους

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑύριο από τη Βουλή, με νυν πρόεδρό της τον κ. Δημήτρη Συλλούρη, περιμένει ο «πρόεδρος» του τουρκικού κατοχικού ψευδοκράτους κ. Μουσταφά Ακιντζί, την πρώτη πανηγυρική κι έμπρακτη, επέκταση της τουρκικής κυριαρχίας και επί της νομοθετικής εξουσίας τής «Διοίκησης των Κκούπρους-Ρουμλάρ, του Νότου»:

- ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ και τη συμμόρφωση της ελληνικής κατά 82% πλειονότητας της νήσου, στις απαιτήσεις και στις εντολές τής εντεταλμένης από την Τουρκία - Κατακτητή, τουρκικής 18% μειονότητας.

- ΕΙΝΑΙ, πριν από τη «λύση», η δοκιμή στην πράξη: Του προπλάσματος της «λύσης». Του Διζωνικού Συνεταιρισμού, Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας. Πώς δηλαδή θα λειτουργεί η «λύση» επιβολής της εκάστοτε τουρκικής βούλησης. Επί των υποταγμένων Ελλήνων. Σε ολόκληρη την Κύπρο. Μέχρι και για τα ολίγιστα λεπτά σε κάθε ελληνικό σχολείο, κάθε 15η Ιανουαρίου…

Δ Ι Α Τ Ε Τ Α Γ Μ Ε Ν Ο Ι απ’ τις αυτοπροσώπως δραμούσες στα τουρκοκρατούμενα εδάφη, υποταγμένες στον κ. Ακιντζί, ηγεσίες των ΔηΣυ & ΑΚΕΛ: Οι 18 και 16 βουλευτές αντιστοίχως. Καλούνται να ψηφίσουν ένα μόνο πράγμα:

- ΥΠΟΤΑΓΗ στην τουρκική απόφαση.

- ΕΝΤΕΛΩΣ ελάχιστη κι αμελητέα σημασία έχει, για ποιο συγκεκριμένο «ζήτημα» θα ψηφίσουν.

- ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ, το κυρίαρχο, η σπουδαιότερη σημασία της «δοκιμής του προπλάσματος» είναι μία: Θα υποταχθεί, ή όχι, στην απαίτηση του Αττίλα η (νοτιο) κυπριακή Βουλή των 56, με την πλειοψηφία των 34, εκ του ΔηΣυ οι 18 κι εξ ΑΚΕΛ οι 16;

- ΑΥΡΙΟ η απάντηση θα δοθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Κι επειδή είναι πιθανόν οι ιστορικοί του μέλλοντος να αναζητήσουν και στα δημοσιεύματα των εφημερίδων τα λεπτομερή στοιχεία της αυριανής απόφασης, χρήσιμο είναι να δημοσιευτεί, πριν ψηφίσουν, ο κατάλογος των διατεταγμένων απ’ τα τσογλάνια του Αττίλα 18+16 να ψηφίσουν την υποταγή:

Τ Ο Υ ΔηΣυ : 1. Νεοφύτου Αβέρωφ, 2. Κυριακίδου Στέλλα, 3. Τορναρίτης Νίκος, 4. Κασίνης Σόλων, 5. Δημητρίου Δημήτρης, 6. Νουρής Νίκος, Λευκωσίας. 7. Δίπλαρος Ευθύμιος, 8. Σταύρου Ελένη, 9. Κυπριανού Ανδρέας, Λεμεσού. 10. Χατζηγιάννης Κυριάκος, 11. Κάρουλας Γεώργιος, 12. Κουλλά Ονούφριος, 13. Γεωργίου Γεώργιος, Αμμοχώστου. 14. Δημητρίου Αννίτα, 15. Ζαχαρίου Ζαχαρίας, Λάρνακας. 16. Κωνσταντίνου Κώστας, Πάφου. 17. Μαυρίδης Μάριος, 18. Αριστείδου Μαριέλλα, Κερύνειας.

Τ Ο Υ ΑΚΕΛ : 1. Κυπριανού Άντρος, 2. Χαραλαμπίδου Ειρήνη, 3. Στεφάνου Στέφανος, 4. Δαμιανού Άριστος, 5. Λουκαΐδης Γιώργος, Λευκωσίας. 6. Καυκαλιάς Ανδρέας, 7. Κώστα Κώστας, 8. Αδάμου Αδάμος, 9. Γεωργίου Γεώργιος, Λεμεσού. 10. Κούτρα Κουκουμά Σκεύη, 11. Τζιοβάνης Χριστάκης, 12. Κέττηρος Σάββα Νίκος, Αμμοχώστου. 13. Γεωργίου Γεώργιος, 14. Σάββα Ευανθία, Λάρνακας, 15. Φακοντής Ανδρέας, Πάφου. 16. Μαύρου Ελένη Κερύνειας.

Τ Ο Υ Σ ΕΝ ΛΟΓΩ βουλευτές ΔηΣυ & ΑΚΕΛ εξέλεξαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 οι 107.825 τότε ψηφοφόροι του ΔηΣυ κι οι τότε 90.204 του ΑΚΕΛ, μαζί συναριθμούμενοι στο μειοψηφικό 36,45% του Εκλογικού Σώματος των 543.186 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Π Α Ρ Ε Μ Π Ι Π Τ Ο Ν Τ Ω Σ : Επέτειος σήμερα, 6 Απριλίου 1941: Τα χιτλερικά στρατεύματα της ναζιστικής Γερμανίας εισέβαλαν στη μητέρα Ελλάδα. Της οποίας ο στρατός κι ο λαός επί πέντε μήνες, από 28ης Οκτ. 1940, αμυνόταν νικηφόρα εναντίον των υπέρτερων δυνάμεων της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι.

Στις 20 Απριλίου 1941, στο Βοτονόσι του Μετσόβου, ο αντιστράτηγος Γ. Τσολάκογλου, διοικητής του Γ' Σ.Σ., παρά τις εντολές της κυβέρνησης και τις διαταγές του αρχιστρατήγου Αλ. Παπάγου για αντίσταση μέχρις εσχάτων, υπέγραψε την συνθηκολόγηση με τον εισβολέα Γερμανό στρατηγό Γιόζεφ Ντήτριχ, διοικητή της τεθωρακισμένης μεραρχίας «SS Σωματοφυλακή Αδόφλου Χίτλερ».

Ο Τσολάκογλου κατέστη ο 1ος Κατοχικός Πρωθυπουργός, 30.4.1941-2.12.1942, στην υπό γερμανο-ιταλο-βουλγαρική κατοχή Ελλάδα μας. Μετά την απελευθέρωση, δικάστηκε από Φεβρουάριο έως Μάιο 1945 και καταδικάστηκε σε θάνατο, η δε ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Παραμένει έκτοτε στην ελληνική συλλογική μνήμη το όνομα Τσολάκογλου. Εσαεί…
 


Top