Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Πολύχρονες περί Ερντογάν Ψευδαισθήσεις ημετέρων...

Πολύχρονες περί Ερντογάν Ψευδαισθήσεις ημετέρων...

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΚ Α Τ Ε Δ Α Φ Ι Σ Τ Η Κ Ε προφανώς μία ακόμη πολύχρονη ψευδαίσθηση των παρ’ ημίν ανεπαρκώς πολιτευόντων, ανεπίδεκτων μαθήσεως και διαδοχικώς κυβερνησάντων και κυβερνώντων την τελευταία 9ετία: Η Ψευδαίσθηση Ερντογάν. Επί της οποίας, ελλείψει στοιχειώδους οξυδέρκειας και με τον οίστρο τής πλεονάζουσας αμάθειας, είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για «λύση» στον εν λόγω ισλαμο-φασίστα επίδοξο νεο-σουλτάνο:

Ε Ι Χ Α Ν ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ τον Ερντογάν, απ’ τις αρχές της ερντογανο-κρατίας του: Κατά κύριο λόγο επειδή, όπως κι οι ίδιοι, έτσι κι εκείνος το 2004 αποδέχθηκε τη «λύση Ανάν». Την οποία όμως απέρριψε το Απορριπτικό 76% της Εθνικής Αντίστασης & Αξιοπρέπειας τών Ελλήνων.

- ΓΙ’ ΑΥΤΟ, τον Φεβρουάριο του 2005 ο τότε πρόεδρος του ΔηΣυ και ηγέτης τους ηττηθέντος «ΝΑΙ» κ. Αναστασιάδης, με τον κ. Αβέρωφ του κ.ά. εξέδραμε στην… Άγκυρα για να ποζάρει μετά του «ισλαμο-δημοκράτη» κ. Ερντογάν, φωτογραφούμενος κάτω απ’ το σύνθημα των ισλαμιστών «Τα πάντα για την Τουρκία»...

- ΓΙ’ ΑΥΤΟ και το 2010 στους Brookings της Ουάσιγκτον ο τότε -αλί και οϊμέ- ΠτΔ κ. Δ. Χριστόφιας υμνούσε, ενώπιον των Αμερικανών, τους… «δημοκρατικούς αγώνες και μεταρρυθμίσεις» τού Ερντογάν και τον εκλιπαρούσε δημοσίως να τον προσκαλέσει να… φάνε μαζί ψάρι στον Βόσπορο, για να τού εξηγήσει πώς θα… «λύσουν» το Κυπριακό!

Μ Ο Λ Ο Ν Ο Τ Ι περνούσαν, ένα μετά το άλλο, τα χρόνια, δείχνοντας καθημερινά και εμπράκτως τον νεο-οθωμανικό κατά της Κύπρου ερντογανισμό (γνωστό προ του 2002 στους στοιχειωδώς διαβασμένους μελετητές τού «Στρατηγικού Βάθους» του «ισλαμο-δημοκράτη» κ. Νταβούτογλου, η Ψευδαίσθηση παρέμεινε κυβερνώσα: Του ΔηΣυ. Και ισοσθενής τού ΑΚΕΛ Ψευδαίσθηση:

- Το 2014 οι ηγέτες τού ΔηΣυ επέμεναν ότι «η εσωτερική αναταραχή [στην Τουρκία] θα διευκολύνει τον Ερντογάν να προβεί σε κινήσεις στο Κυπριακό […] Πρωτοβουλίες στο Κυπριακό μπορεί να οικοδομήσουν το προφίλ ενός ειρηνοποιού, φιλοευρωπαϊστή ηγέτη, που έχει ανάγκη ο Ερντογάν. Η Τουρκία θα επιδιώξει μέσα στο επόμενο διάστημα την επίλυση του Κυπριακού […] Είναι γεγονός ότι λόγω και του ενεργειακού ενδιαφέροντός της στην περιοχή, η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη μετά από 40 χρόνια να διαπραγματευτεί σοβαρά με την Κυπριακή Δημοκρατία»… (19.1.2014).

- ΤΟ 2015, με προσωπικώς προσκεκλημένο από τον κ. Τσαβούσογλου στην Τουρκία τον κ. Άντρο τού ΑΚΕΛ (που πήγε τον Ιανουάριο 2016), ο υπ.Εξ. τού κ. Ερντογάν δήλωνε στη «Μιλιέτ», Ιούλιο 2015, τους εκθειασμούς του για τον ταχθέντα το 2004 υπέρ του Σχ. Ανάν κ. Αναστασιάδη και τη σιγουριά του ότι, «εντός μηνών, ώς το τέλος του 2015, ή, το πολύ, μέσα στο 2016 θα υπάρξει η λύση του Κυπριακού»: Η «λύση» τους! Της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας, που τους είχε δωρίσει στην «Κοινή Διακήρυξή» του με τον κ. Έρογλου 11.2.2014 ο κ. Αναστασιάδης…

- ΜΕΧΡΙ προ μηνών, Κυριακή 9 Οκτ. 2016, δημοσίως στον Αστρομερίτη, δημαγωγώντας προς εκτοπισμένους Μορφίτες ο ΠτΔ κ. Αναστασιάδης καλωσόριζε την «εκ μέρους τής Άγκυρας μία θετική ρητορική»! Και ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος κ. Ν. Χριστοδουλίδης… επινοούσε και την… «ορθολογιστικά σκεπτόμενη Τουρκία»(!!!) τής ασύγγνωστης επί 15 χρόνια (2002-2017) Ψευδαίσθησής τους.

Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α: Σήμερα που οι περισσότερες, συνένοχες τόσα χρόνια με τον Ερντογάν, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν τώρα να εναντιωθούν στον Ερντογανισμό, δεν έχουν καν δίπλα τους τη διχοτομημένη απ’ τους Τούρκους Κυπριακή Δημοκρατία. Οι ηγέτες της, ΠτΔ, ΔηΣυ & ΑΚΕΛ εκλιπαρούν τον εντεταλμένο του Ερντογάν κ. Ακιντζί να συνεχίσει τις «διακοινοτικές» τους.

Έτοιμοι ν’ αποκηρύξουν -χάριν της ΥΠΟΤΑΓΗΣ στους Τούρκους- ως «πολιτική σχιζοφρένεια» τους αγώνες ελευθερίας των πατεράδων και των παππούδων τους, οι οποίοι ψήφισαν εναντίον της βρετανικής Αποικιοκρατίας, στο Δημοψήφισμα του 1950, την Ένωση!!!

Με τον κ. Άντρο να κατηγορεί τον κ. Αναστασιάδη ότι… δεν πήρε στο τηλέφωνο τον κ. Ακιντζί. Κι εκείνος να «ορκίζεται» πρόθυμος συνεχιστής της ίδιας κι απαράλλακτης πολιτικής των Ψευδαισθήσεων! Με τέτοιους ηγέτες, άραγε, τι μέλλον έχει ο κυπριακός Ελληνισμός, οι παρούσες κι οι επόμενες γενιές;
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Top