Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Πάντοτ' έπινε και ο Αναστασιάδης

Πάντοτ' έπινε και ο Αναστασιάδης

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Π Ρ Ο Τ Ο Υ ΜΕΤΑΒΕΙ στη Γενεύη ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μάθαμε απ’ τις εφημερίδες του Προεδρικού, (α) την «Αλήθεια», (β) τον «Πολίτη» και (γ) απ’ τη «Χαραυγή» τής ηγεσίας του ΑΚΕΛ - επειδή αυτές το ανέδειξαν στα συντονισμένα και συγχρονισμένα άρθρα και στα σχόλιά τους - ότι:
 
- ΕΝΑΣ εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, μητροπολίτης - ο Πάφου Γεώργιος - είχε αναφέρει σε ομιλία του ότι δεν συμμερίστηκε τις διαδόσεις πως οι ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ Αναστασιάδη, στις απαιτήσεις των Τούρκων, κατά τη διάρκεια του Δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου 2016 με τους κ.κ. Έιντε και Ακιντζί, που έτεκαν τη Γενεύη της 12ης Ιανουαρίου 2017, οφείλονταν στο ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν, δήθεν, πιωμένος και… μεθυσμένος!
 
Φ Ρ Ο Ν Ο Υ Μ Ε - έχοντας 36χρονη προσωπική δημοσιογραφική γνώση και του κ. Αναστασιάδη, από το 1981 που πρωτοεξελέγη βουλευτής του ΔηΣυ, ότι: Τα περί «πιωμένου» και τα περί «μεθυσμένου» διαδιδόμενα αποτελούν διπλή ανοησία:
 
- ΠΡΩΤΟΝ: ΑΝΟΗΤΗ κι ανεπιτυχή προσπάθεια μείωσης ενός πολιτικού, ο οποίος ανέκαθεν ήταν γνωστής κατανάλωσης ουίσκι νηφαλιότατος. Ο ίδιος το δημοσιοποιούσε ακόμη κι από τηλεοράσεως. Και το πρότεινε, μάλιστα, προς όλους, για συγκεκριμένη ποσότητα σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Με τη γνωστή σε όλους προτίμησή του, εξελέγη βουλευτής. Εξελέγη πρόεδρος του ΔηΣυ. Εξελέγη ΠτΔ. Και μ’ αυτή λειτούργησε σε όλη την πολιτική του σταδιοδρομία. Και δεν ήταν, ούτε είναι, ο μόνος.
 
Πολύ πιο καταναλωτής αλκοόλ υπήρξε ως γνωστόν - πασίγνωστον - όταν μάλιστα διηύθυνε επιτυχώς και τις πολεμικές επιχειρήσεις όλων των Ελευθέρων Λαών εναντίον του Ναζισμού, ο πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ στον Β΄ Παγκ. Πόλεμο.
 
Εξάλλου: Κανείς δεν απέδωσε ποτέ την πολιτική Κληρίδη στις… ποσότητες ζιβανίας κι όλων των άλλων ποτών, συν καπνού σιγαρέτων, πίπας και πούρων, που κατανάλωνε - πανδήμως υπερήφανος κι εκθειαζόμενος γι’ αυτό - ο επί 10ετίαν ΠτΔ κι επί μισό και πλέον αιώνα κορυφαίος πολιτικός, αείμνηστος Γλαύκος Ι. Κληρίδης…
 
- ΔΕΥΤΕΡΟΝ : ΑΝΟΗΤΟ… άλλοθι. Διότι: Η πολιτική Αναστασιάδη, πολιτική ΥΠΟΤΑΓΗΣ σε σημαντικό μέρος των τουρκικών αξιώσεων για τη «λύση» ήταν ανέκαθεν, απολύτως νηφάλια. Διαχρονικά μεθοδευμένη. Με επίμονη συνέπεια. Και συνειδητή: Του κ. Αναστασιάδη ΕΠΙΛΟΓΗ: Και ΠΡΙΝ, και ΚΑΤΑ, και ΜΕΤΑ το Σχέδιο Ανάν (2002-2004), και ΕΚΤΟΤΕ, και ΤΩΡΑ, (2017) που ήδη βρίσκεται στη Γενεύη ο κ. Αναστασιάδης. Την οποία ο ίδιος ε-π-έ-λ-ε-ξ-ε και στη Συμφωνία του Δείπνου της 1ης Δεκ. 2016.
 
Με πλήρως νηφάλια κι ακραιφνώς αμέθυστη, διαχρονικά αναστασιαδικότατη, λογική. Για να ικανοποιήσει ΚΑΙ τις διαδικαστικές απαιτήσεις των κ.κ. Ακιντζί κι Ερντογάν. Επιπροσθέτως: Και αυτό το αρθρίδιο της στήλης γράφτηκε χθες, λόγω και πανελλήνιου χιονιά, με τις ποσότητες ουίσκι που δημοσίως πρότεινε ο πρόεδρος Αναστασιάδης…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
 
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Δεν είναι, άραγε, το πιο εκπληκτικό απ’ όλα ότι: Μετά από σχεδόν 15 (δεκαπέντε) χρόνια - δέκα και πέντε συναπτά έτη - στην τουρκική εξουσία, 2002-2017, του κ. Ερντογάν, χωρίς το παραμικρό… διάλειμμα, υπάρχουν εισέτι εν Λευκωσία και εν Αθήναις πολλοί που… δεν ξέρουν, δεν είναι… σίγουροι και αναρωτιούνται ποια θα είναι η πολιτική του για το Κυπριακό στη Γενεύη τη… δωδεκάτη (τρέχοντος);
Λάζ.Α.Μαύρος

Top