Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Μηχανισμός εξόντωσης από… τρεις εφημερίδες

Μηχανισμός εξόντωσης από… τρεις εφημερίδες

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΔ Ε Ν ΕΙΧΑΝ την εντιμότητα και την τόλμη να μελετήσουν, να επικρίνουν και να κατατροπώσουν, ίσως, με δικά τους υπέρτερης ισχύος και πειστικότητας επιχειρήματα, τις «ανησυχίες» ή «διαφωνίες» που διατύπωσε για το «Κεφάλαιο της Διακυβέρνησης» ο πρωτοσύμβουλος του κ. Αναστασιάδη στις συνομιλίες με τον κ. Ακιντζί, γνωστός δικηγόρος κ. Πόλυς Πολυβίου.

Α Ν Τ Ι ΤΟΥΤΟΥ εκστράτευσαν… ομαδόν να εξοντώσουν τις όποιες πιθανότητες γονιμότερων προβληματισμών γύρω από τη «Διακυβέρνηση», η οποία αποτελεί την ουσιωδέστερη ουσία και τον σκληρό πυρήνα της «λύσης», επιχειρώντας να διαπομπεύσουν το πρόσωπο του φορέα τους: Παρουσιάζοντας τις «ανησυχίες» Πολυβίου περίπου ως δόλιες υστεροβουλίες, υποκινούμενες από τις προσωπικές του φιλοδοξίες να προβάλει εαυτόν ως προσφερόμενο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Α Υ Τ Ο ΗΤΑΝ το νόημα, η κοινή συνισταμένη και «γραμμή» τής αρθρογραφίας και των παραπολιτικών στηλών τριών φιλοκυβερνητικών εφημερίδων των τελευταίων ημερών, «Αλήθειας», «Πολίτη» και «Καθημερινής». Ιδίως χθες Κυριακή τα άρθρα: (α) «Τι κρύβεται πίσω από τις διαφωνίες Πολυβίου» στον «Πολίτη» σελ. 8, με την υπογραφή του κ. Χρ. Γεωργίου, (β) «Ο γνωστός άγνωστος Πόλυς Πολυβίου» στην «Καθημερινή» σελ. 11 της κ. Μ. Ηρακλέους, (γ) επίσης στην «Κ» σελ. 13 «Το θέσφατο των ειδώλων» της κ. Μ. Οικονομίδου. Στον «Π», επίσης χθες, σελ. 11, υπό τον τίτλο «Η λειτουργικότητα των συμβούλων» ο αρθρογράφος κ. Β. Πρωτοπαπάς συμβούλευσε τον κ. Αναστασιάδη «να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους προτού κάνουν μεγαλύτερη ζημιά» όσους συμβούλους του «διατηρούν ρόλο συμβούλου στοχεύοντας στην εκ των έσω υπόσκαψη - τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;»…

Α Ν Α Γ Κ Α Ι Α υπενθύμιση: Ο γράφων παλαιόθεν διαφωνεί και κατ’ επανάληψιν έχει επικρίνει («μόνος κι έρημος» πλειστάκις), σ’ αυτήν τη στήλη, τις απόψεις επί του Κυπριακού, τις οποίες ο κ. Πολυβίου είχε διατυπώσει από το 2010 στο βιβλίο του «Το Κυπριακό Πρόβλημα - Παραλογισμοί και Προβληματισμοί» εκδ. Παπαζήση. Στο «Ειρήσθω» της 27ης Σεπτ. 2010, με επιχειρήματα εκ του βιβλίου του, το είχαμε χαρακτηρίσει ως «συνταγή υποταγής στα τουρκικά στρατηγικά συμφέροντα».

Ωστόσο οι νυν διατυπωμένες «ανησυχίες» του, για τον μέγιστο κίνδυνο της «Διακυβέρνησης», αξίζει να προβληματίσουν επί της ουσίας τους. Ασχέτως των «τυχαίως συντονισμένων»(;) προς «εξόντωση» υποψιών για τις… προεδρικές βλέψεις του ανδρός.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Σε ποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις του κ. Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις, επί της «Διακυβέρνησης», εντόπισε ο κ. Αναστασιάδης τον κίνδυνο «μετατροπής της κρατικής υπόστασης σε ένα προτεκτοράτο της οποιασδήποτε δύναμης» που εκφώνησε την παρελθούσα Παρασκευή, 9.9.2016, απ’ το Κλεινόν Άστυ πλάι στον κ. Παυλόπουλο, πρόεδρο του ελλα-δικού μας κράτους; Σχετίζονται, άραγε, με την ουσία των «διαφωνιών» Π. Πολυβίου, τις οποίες συμμερίζεται, δήλωσε, κι ο εκ του ΔηΣυ σύμβουλός του κ. Χρ. Τριανταφυλλίδης;
Λάζ.Α.Μαύρος


Top