Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ματαιοπονίες Αναστασιάδη

Ματαιοπονίες Αναστασιάδη

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΜ Α Τ Α Ι Ο Π Ο Ν Ε Ι στις συνομιλίες του με τον κ. Ακιντζί ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Ακόμη κι αν τις εντατικοποιήσει επί καθημερινής βάσεως και θυσιάσει, για χάρη τους, τις όποιες δικές του και των συνεργατών του θερινές διακοπές για να μετατρέψει τις περιβόητες «συναντιλήψεις» σε «συγκλίσεις», δεν πρόκειται να επιτύχει σχέδιο λύσης ικανό να πείσει έστω και την όποια ισχνή πλειοψηφία του λαού. Διότι διαπραγματεύεται πάνω σε λανθασμένη βάση. Απορριφθείσα κατ’ επανάληψιν από τον λαό.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ εντός πλαισίου που δεν είναι προβλεπτό, στον αιώνα τον άπαντα, να το αποδεχθούν ούτε καν οι μισοί συν ένας Έλληνες Κύπριοι. Ούτε καν οι μισοί από τους, εναπομείναντες στον ΔηΣυ του, ψηφοφόροι. Για τους λόγους εκείνους που ο ίδιος δεν φρόντισε, δεν είχε τη βούληση, ούτε την προθυμία και ιδίως - βεβαίως - την ικανότητα, ν’ αντιληφθεί, γιατί η πλειοψηφία του Ελληνισμού, επί 10ετίες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ΑΠΕΡΡΙΨΕ κι ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τα διαδοχικά σχέδια λύσης, από το Αμερικανο-καναδο-βρετανικό του 1978, τις Βολιδοσκοπήσεις Βάλντχαϊμ, τους Δείκτες Κουεγιάρ, τη Δέσμη Ιδεών Γκάλι και, εν τέλει, με το Δημοψήφισμα του 2004, ιδιοχείρως, ευθέως και αυτοπροσώπως έκαστος των πολιτών του 76%, το Σχέδιο Ανάν. Επί δεκαετίες η ελληνική πλειοψηφία, σε αντίθεση με τη δική του - ολάκαιρης της μέχρι τούδε πολιτικής του σταδιοδρομίας 1981-2016 - προθυμία συνθηκολόγησης με τις απαιτήσεις των Τούρκων Κατακτητών.

Μ Α Τ Α Ι Ο Π Ο Ν Ε Ι, επειδή η βάση, το πλαίσιο, ο σκληρός πυρήνας, ο σκελετός, η ουσιωδέστερη ουσία της λύσης, που με τη συνδρομή της κ. Βικτώριας Νούλαντ του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο ίδιος με τον Έρογλου συνομολόγησε την Τρίτη, 11η Φεβρουαρίου 2014 και τις επιμέρους λεπτομέρειες της οποίας διαπραγματεύεται για 14ο μήνα με τον κ. Ακιντζί, δεν έχει κι ούτε δύναται ν’ αποκτήσει τα προσόντα ώστε να εγκριθεί σε δημοψήφισμα από τους Έλληνες Κυπρίους.

Ε Π Ε Ι Δ Η: Αυτή η βάση, πλαίσιο, σκελετός («αρχές λύσης» ΑΚΕΛιστί), ουσιωδέστερη ουσία και σκληρός πυρήνας, σημαίνει την παράδοση («γην τε και ύδωρ» καθώς το ‘λεγαν αποκρούοντας κι Απορρίπτοντας Δαρείο και Ξέρξη οι ικανότεροι - ουχί όλοι - των προγόνων μας) τής εν Κύπρω κρατικής υπόστασης των Ελλήνων κατοίκων της στην τουρκική συγκυριαρχία.

Τ Η Σ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, εκ του ρήματος παραδίδομαι. Εκ του «My Marshal I Surrender» τής συλλογικής απ’ την ΕΟΚΑ των Ελλήνων Κυπρίων μνήμης. Και εκ της τραγικά φρικτότερης του μαύρου θέρους 1974 φωτογραφίας των γονατισμένων, με τα χέρια στο σβέρκο, παραδοθέντων στο Τζιάος, Ελλήνων Κυπρίων πολεμιστών της χουντικώς ατιμασμένης Εθνικής Φρουράς, στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες, μπροστά στην επιλαρχία των αρμάτων του Αττίλα, λίγο προτού τους εκτελέσουν εν ψυχρώ και τους πετάξουν σε ομαδικό τάφο οι Τουρκοκύπριοι «αδελφοί», μουτζαχίντ της ΤΜΤ.

Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Η της κρατικής υπόστασης των εν Κύπρω Ελλήνων (82%) στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία. Την οποία πέτυχαν ως τρόπαιό τους οι Τούρκοι Κατακτητές, να συνομολογήσει με τον εγκάθετό τους στο κατοχικό τους Ψευδοκράτος Ντερβίς Έρογλου, ο πρόεδρος της ακρωτηριασμένης από τον Αττίλα Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Κρατική υπόσταση, ονόματι Κυπριακή Δημοκρατία, από τον Μάρτιο του 1964 αναγνωρισμένη διεθνώς ως το μόνο νόμιμο κυπριακό κράτος κυβερνώμενο αποκλειστικά από τους Έλληνες. Η οποία, ΚΔ, πέτυχε με τις θυσίες των Ελλήνων υπερασπιστών της να επιζήσει και της ένοπλης Τουρκανταρσίας 1963-64 και της εμφύλιας πανούκλας Μακαριακών - Γριβικών 1971-74 και του προδοτικού χουντικού Πραξικοπήματος 15ης Ιουλίου 1974 και της τουρκικής πολεμικής Εισβολής, εθνοκάθαρσης και κατοχής 20ής Ιουλίου και 16ης Αυγούστου 1974 μέχρι σήμερα και των αλλεπάλληλων σχεδίων κατάλυσής της, προϊόντων των ωφέλιμων μόνο για τους Τούρκους Κατακτητές διεξαγομένων επί 39 χρόνια (1977-2016) «διακοινοτικών» συνομιλιών…

Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Η της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία του υπό διαπραγμάτευση Διζωνικού Συνεταιρισμού Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών. Με την κυριαρχία και τη διεθνή προσωπικότητα προερχομένη ΕΞ ΙΣΟΥ από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, συγκροτημένους εκατέρωθεν στα δύο συνιστώντα κράτη - πολιτείες. Εκ των οποίων το ένα, το τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος - πολιτεία, επί ίσοις όροις, ίσου καθεστώτος, ισότιμος συγκυρίαρχος και συνιδιοκτήτης της νέας κρατικής υπόστασης, τελεί και θα τελεί εσαεί υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Τουρκίας. Της Άγκυρας. Της οποίας η υπέρτερη ισχύς και η διαχρονικώς εγνωσμένη αδιαλείπτως αποφασιστικότητα (από Νιχάτ Ερίμ 1956 έως Ερντογάν 2016) δεν αφήνει περιθώρια «παραμικρής αμφιβολίας» (καθώς θα ‘λεγε κι ο κ. Άντρος του ΑΚΕΛ) για την αταλάντευτη βούλησή της να επιτύχει - με ελληνική υπογραφή παράδοσης - τον στρατηγικό έλεγχο

ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Κύπρου προς υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου (1957) Επανάκτησης της Κύπρου.


Top