Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Δολώματα στ' αγκίστρια Υπουργικού Συμβουλίου

Δολώματα στ' αγκίστρια Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ι Κ Ο Συμβούλιο δόλιας προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών. Σκόπιμης. Διατεταγμένης. Ενορχηστρωμένης, με επιλεγμένο εκ προμελέτης χρόνο και τρόπο -μια μόλις βδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές- συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου τού υπό τον κ. Αναστασιάδη κυβερνώντος ΔηΣυ. Με στόχο και σκοπό την ψηφοθηρική, δημαγωγική, εξαπάτηση των πολιτών.
 
Π Ε Ρ Ι Λ Α Λ Η Τ Ο Σ και πανταχόθεν αποκηρυσσόμενος δήθεν, ως απεχθής, ο λαϊκισμός, ιδού εμπράκτως υλοποιούμενος, εν συνεδριάσει, από την κορυφή της Εκτελεστικής Εξουσίας. Με στόχο και σκοπό ένα: Προς άγραν ψήφων υπέρ του ΔηΣυ.
 
Ι Δ Ο Υ ΑΠΟ χθες κιόλας οι τίτλοι, σαν δολώματα στ’ αγκίστρια, στα παραγάδια και στις σκαρκές, που το Υπουργικό Συμβούλιο διατάχθηκε να σκορπίσει στις προεκλογικές θάλασσες για καλές ψαριές στην ψαρόβαρκα του κ. Αβέρωφ:
 
- «Με φοροελαφρύνσεις το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής»…
- «Καταργείται η έκτακτη εισφορά»...
- «Εγκρίθηκε το σχέδιο πρόσληψης 3.000 συμβασιούχων οπλιτών»…
- «Αυξάνεται το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων»...
 
Δ Ρ Α Σ Τ Ε Σ , σχεδιαστές κι εκτελεστές της διατεταγμένης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου προς άγραν ψήφων, εκείνοι που μόλις προ ολίγων ημερών εκτόξευαν σωρηδόν κατηγορίες για όσα, προς άγραν ψήφων επίσης, ψήφιζαν κατά ριπάς τα κόμματα στην τελευταία ολομέλεια της Βουλής. Ήτοι: Τα δικά μας του γειτόνου μας! Και… ούνα φάτσα, ούνα ράτσα, το επιμύθιο! Μετερχόμενοι τοιούτων προεκλογικών επιτηδευμάτων και δολιοτήτων, ασφαλώς δείχνουν την έλλειψη εκλογικής αυτοπεποίθησης. Και την ανασφάλειά τους ενόψει της ψηφοφορίας της 22ας Μαΐου. Αναγιωθέντες, όμως, στο δημαγωγείν, διά του οποίου όχι μόνο επέπλευσαν πολιτικώς, αλλά και κατέλαβαν κιόλας την ύπατη εξουσία, δεν ορρωδούν προ της ψηφοθηρικής βεβαιότητας. Παλιά μου τέχνη κόσκινο:
 
Δ Ο Κ Ι Μ Α Σ Μ Ε Ν Η από αρχαιοτάτων χρόνων, αποδοτική μέθοδος, κατά πως την διακωμωδούσε μαστιγωτικά στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία το 424 π.Χρ. ο αθυρόστομος Αριστοφάνης: «Ώ Δήμε… ευπαράγωγος εί, θωπευόμενος τε χαίρεις, καξαπατώμενος, προς τον τε λέγοντ’ αεί κέχηνας, ο νους δε σου παρών αποδημεί = Λαέ, εύκολα σε ξεγελούνε και σ’ αρέσει να χάσκεις σαν τον χάχα πάντα σε κάθε ρήτορα μπροστά κι ο νους σου πετάει αλλού κι ας είσαι εδώ» (Ιππής στ. 1115).
 
Μ Ε Θ Ο Δ Ο Σ για την οποία θρηνούσε απευθυνόμενος με οίκτο «προς τους Επτανησίους» (και προς όλους μας εσαεί) ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός: «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε»…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 14.5.16
Αφού είχαν αποφασίσει από την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, την πρόσληψη 3.000 «συμβασιούχων οπλιτών», γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ Μάρτιο κι Απρίλιο, ώστε ν’ απολυθεί γρηγορότερα και η 2014Β ΕΣΣΟ και θυμήθηκαν να το… ξανα-αποφασίσουν μια βδομάδα πριν από τις εκλογές της 22ας Μαΐου ότι… ΘΑ το πράξουν (αν το πράξουν)… προσεχώς, «δυστυχισμένε μου λαέ»;

Top