Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις…

Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑδιάντροπα κι αναίσχυντα: Στις ακραίες του εκφάνσεις, ο αχαλίνωτος πολιτικαντισμός φτάνει ώς το ανοσιούργημα:
- Εκείνοι που εκλιπαρούν τους Τούρκους κατακτητές για λύση Διζωνικού Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Κρατών, να καπηλεύονται μέχρι και τα μνημόσυνα των ασυμβίβαστων ηρώων που ασυνθηκολόγητοι θυσίασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την ελευθερία.

- Οι διζωνικώς συνθηκολογήσαντες, που διαπραγματεύονται με τους Τούρκους τούς όρους και τις «ασάφειες», για να τους καταστήσουν νόμιμους συγκυρίαρχους συν-αφέντες εφ’ όλης της πατρίδος, προσφέροντας γην τε και ύδωρ και ΑΟΖ κι εναέριο χώρο σε πακέτο μίας κυριαρχίας ισοτίμως συγκυριαρχούμενης απ’ τους Τούρκους, φτάνουν ώς τη θρασύτατη αναισχυντία να εκφωνούν επιμνημόσυνους. Για έναν Ευαγόρα Παλληκαρίδη! Και για έναν Θεόφιλο Γεωργιάδη!

Σε ποιαν κατάπτωση έχει κατρακυλήσει τον ελληνικό πολιτισμό, η στυγνή και στυγερή δημαγωγία της κομματαρχούμενης συστηματικής εξαπάτησης των πολιτών, μπορεί ο καθείς να το διαπιστώσει. Συγκρίνοντας δύο κείμενα: (α) Τον πρώτο στην ιστορία εκφωνηθέντα Επιτάφιο λόγο, εκείνον του Περικλή του 430 π.Χρ. και (β) τους σημερινής υποστάθμης επιμνημόσυνους λόγους των πολιτικάντηδων που δυστυχήσαμε να ηγούνται το 2014 μ.Χρ…

- Μνημονεύοντας, μπροστά στον λαό, τους συγκαιρινούς του ήρωες ο Περικλής εκφωνούσε το αειθαλές διαιώνιο απαύγασμα της ένοπλης σοφίας: «Ούς νυν ημείς ζηλώσαντες και το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μη περιοράσθε τους πολεμικούς κινδύνους» = ΖΗΛΩΣΑΝΤΕΣ τον αξιοζήλευτο ηρωισμό τους - αφού ύψιστη ευτυχία κρίνατε πως είναι μόνο η λευτεριά κι ότι μόνο με την ευψυχία κερδίζεται η λευτεριά - μη δειλιάζετε απέναντι στους πολεμικούς κινδύνους» (Θουκ. Β-43).

- Προσβάλλοντας τη ΜΝΗΜΗ των σύγχρονων ηρώων της ελευθερίας, οι άκαπνοι κράχτες της διζωνικής συνθηκολόγησης, πολιτικάντηδες, εκβιάζουν τον λαό να υποταχθεί στη δική τους «προικισμένη απ’ τον Θεό σωφροσύνη» κι επειδή… «παρακολουθούν [απράγμονες] απελπισμένους Έλληνες να οδηγούνται στο ξεπούλημα των περιουσιών τους»!!!

Ταιριάζει μάλλον εκείνο που στιχούργησε πριν από 10ετίες ο Δ. Σαββόπουλος στον «Πολιτευτή» του: «Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις, εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις, παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα, απ’ το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα»…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Δικαιούμαστε «κατ’ αρχάς» να ρωτήσουμε ποιες μπορεί να είναι οι σχέσεις (α) του διαχρονικού νοήματος της Θυσίας του Ευαγόρα Παλληκαρίδη 13.3.1957 και (β) του διαχρονικού νοήματος της Θυσίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη 20.3.1994, με (γ) τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία Δύο Συνιστώντων Κρατών της Συμφωνίας Αναστασιάδη - Έρογλου 11.2.2014 και: Έστω αν οι ζώντες τα χάφτουν, δεν φοβάστε μην επαναστατήσουν οι Νεκροί και βγουν από τους τάφους;


Top