Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Πρωτεύθυνοι για τον Τροχαίο Χάροντα…

Πρωτεύθυνοι για τον Τροχαίο Χάροντα…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Μ Α Κ Α Β Ρ Ι Ε Σ «επιδόσεις» και θλιβερές «πρωτιές» καταγράφει το ξεροκέφαλο κι ανεπρόκοπό μας κράτος στις στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αύξηση των αριθμών των θυμάτων του Τροχαίου Χάροντα. Το απαισιότερο είναι ότι: Αυτό το θανατηφόρο κατάντημα ήταν από χρόνια προβλέψιμο, με πρώτον ένοχο το ίδιο το κράτος. Και την αμπάλατη άρνησή του, την εγκληματική του αμέλεια κι ολιγωρία, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τροχαίων συγκρούσεων. Ο βαθμός της ενοχής του κράτους, ως πρωταίτιου, προσδιορίζεται σε εξωφρενικό ύψος. Επειδή, ακριβώς, γνωρίζει το ίδιο και οι συναρμόδιες υπηρεσίες του, την αντιστοιχία της δικής του ολιγωρίας, με την αύξηση των τροχαίων θανάτων.
 
Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι ότι ο πρώτος λόγος, ο πρώτος φταίχτης, ο πρώτος ένοχος, είναι η ΑΠΟΥΣΙΑ επαρκούς κι αποτελεσματικής αστυνόμευσης. Το κράτος, η κυβέρνησή του, τα συναρμόδια υπουργεία του, με πρώτα τρία εκείνα της Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, των Οικονομικών και των Συγκοινωνιών, είναι οι πρωτεύθυνοι:
 
Α Υ Τ Ο Ι ΣΤΕΡΟΥΝ από την Αστυνομία τους απολύτως αναγκαίους κι απαραίτητους αριθμούς αστυνομικών, ώστε να δυνηθεί η Αστυνομία να ασκεί διαρκώς, με επάρκεια και νυχθημερόν, τον αυστηρό έλεγχο, κατά τρόπον ώστε η αποτελεσματική παρουσία της στους δρόμους να επιβάλλει τη σωτήρια για όλους Τροχαία Πειθαρχία.
 
Δ Ε Κ Α ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια, αυτό το ανεπρόκοπο κράτος, των ανίκανων κυβερνώντων και νομοθετούντων, αμελεί - σε βαθμό εγκληματικής αμέλειας που αγγίζει τα όρια της έννοιας του δόλου, καθώς θα έλεγαν κι οι νομομαθείς - να επαναλειτουργήσει το αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας σύστημα της φωτο-επισήμανσης με τις Κάμερες Τροχαίας. Ξέρουν, γνωρίζουν, έχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, πόσο μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία, όσον καιρό λειτουργούσαν οι κάμερες. Κι ενώ το γνωρίζουν, επί δέκα χρόνια - με όλα του διαβόλου τα προσχήματα - αφήνουν συνειδητά αφύλακτους τους δρόμους στο έλεος του Τροχαίου Χάροντα. Εν γνώσει τους…
 
Κ Α Ι ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ δημαγωγούν περί «καλλιέργειας οδικής συνείδησης εξ απαλών ονύχων». Και δημοκοπούν περί αυξήσεως των ποινών, οι πρωταθλητές της πολιτικής μπαγαποντιάς πρωταίτιοι, ενώ ξέρουν - διότι οι ίδιοι στερούν από την Αστυνομία το αναγκαίο προσωπικό - ότι: Όσες ποινές κι αν θεατρινίστικα νομοθετήσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής εφαρμογής τους, αφού δεν υπάρχει ο απαραίτητα αναγκαίος αριθμός Τροχαίων Αστυνομικών για να ασκούν τον έλεγχο των παραβάσεων των όποιων νόμων.
 
Ο Τ Α Ν ΣΤΙΣ μακάβριες στατιστικές της ΕΕ βλέπετε τα έτη αύξησης των τροχαίων θανάτων στην Κύπρο, βρείτε ποιοι κυβερνούσαν και κυβερνούν τις συγκεκριμένες χρονιές την Κύπρο, ποιος ο Πρόεδρος, ποιος ο Υπουργός Δικ. & Δημ. Τάξεως, ποιος ο Υπουργός Συγκοινωνιών, ποιος ο Υπουργός Οικονομικών και, παράλληλα, ποια κόμματα έχουν την πλειοψηφία της Βουλής: Ονομαστικά οι πρωτεύθυνοι για τον Τροχαίο Χάροντα.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 9.4.16
Όταν η «Χαραυγή» του ΑΚΕΛ γράφει για «νέες απειλές εκτοξεύει κατά της ΕΕ ο Ερντογάν», ρώτησε άραγε τον ασπασθέντα εν Κωνσταντινουπόλει τους κ.κ. Νταβούτογλου και Τσιαβούσογλου του εν λόγω Ερντογάν, γ. γρ. του Ανορθωτικού Κόμματος των Ελλήνων Κυπρίων Εργαζομένων, κύριον Άντρο, ποιαν άραγε γνώμη έχει διαμορφώσει;
Λάζ. Α. Μαύρος

Top