Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Ο Δικολαβισμός σημαίνει μπαγαποντιά: Απατεωνιά

Ο Δικολαβισμός σημαίνει μπαγαποντιά: Απατεωνιά

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο ΠρώτοΑ Κ Ρ Ο Ν ΑΩΤΟΝ των δικολαβισμών των κυβερνώντων είναι ο ισχυρισμός ότι, «για πρώτη φορά στην Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη-Έρογλου της 11ης Φεβρ. 2014 συμπεριλαμβάνονται αναφορές που διασφαλίζουν τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας». Ο όρος «δικολαβισμοί», που η στήλη χρησιμοποιεί, εμπεριέχει την έννοια της εσκεμμένης μπαγαποντιάς. Της απατεωνιάς. Προς εξαπάτηση, όχι βεβαίως των Τούρκων συνομιλητών στις «διακοινοτικές» διαπραγματεύσεις, αλλά των Ελλήνων Κυπρίων πολιτών.

Α Υ Τ Η ΑΚΡΙΒΩΣ η εξαπάτηση, απατεωνιά, μπαγαποντιά και δικολαβισμός, στην πρόσφατη ιστορία του Κυπριακού είχε ως πρωτομάστορα, εφευρέτη κι εμπνευστή τον σερ και μετέπειτα λόρδο Ντέιβιντ Χάνεϊ, του βρετανικού Φόρεϊν Όφεως. Το υπενθύμισε και χθες σ’ ένα σπουδαίο άρθρο του στον «Φιλελεύθερο» ο Κώστας Βενιζέλος. Με τίτλο «Παρθενογένεση; Ουψ, λάθος»: Ο τότε αντιπρόσωπος του Γ.Γρ. των ΗΕ κ. Άλβαρο ντε Σότο εξηγούσε στον Ντενκτάς ότι «η θεωρία της παρθενογένεσης επιτρέπει στους Ε/κ να ισχυρίζονται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζεται. Και επιτρέπει και σ’ εσάς να λέτε στον λαό σας ότι η δική σας Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου συνεχίζεται». ΕΤΣΙ: Στη συνάντηση των Παρισίων με τον Γ.Γρ. Κόφι Ανάν, 6 Σεπτ. 2002, ο τότε ΠτΔ Γλ. Κληρίδης και ο τότε Ψευδοπρόεδρος του κατοχικού καθεστώτος του Αττίλα Ρ. Ντενκτάς, συμφώνησαν όπως ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ σε κείμενα του ΟΗΕ αναφορά στην ΚΔ και στην «ΤΔΒΚ»….

Ε Τ Σ Ι ΑΚΡΙΒΩΣ συνεχίζεται έκτοτε: Και για τους ομολογημένους σκοπούς των δικολαβισμών, προς εξαπάτηση εκατέρωθεν των «δύο λαών». Αυτή η εσκεμμένα μεθοδευμένη απατεωνιά έλαβε εξωραϊστικό όνομα: «Εποικοδομητικές Ασάφειες». Γνήσιο τέκνο τής ανά τους αιώνες εμπειρότατης βρετανικής ΔΟΛΙΟΤΗΤΑΣ. Ίσως γι’ αυτό, μάλιστα, τότε, ο «σερ» Ντ. Χάνεϊ επιβραβεύθηκε με την προαγωγή του σε «λόρδο»…

Ε Τ Σ Ι ΑΚΡΙΒΩΣ απουσιάζει, έστω κι η παραμικρή - ακόμη και… ξώπετση - αναφορά σε Κυπριακή Δημοκρατία από ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα κείμενα ΚΑΙ των Κοινών Ανακοινωθέντων Χριστόφια-Ταλάτ και Αναστασιάδη-Έρογλου. ΕΤΣΙ ακριβώς έχει και γραπτά συμπεφωνημένα κείμενα, ως ερείσματά του, για να ισχυρίζεται ο κ. Ακιντζί 1η Σεπτ. 2015 κι ο εκπρόσωπός του κ. Μπουρτζιού 4 & 5 Φεβρ. 2016 ότι: Ουδέποτε συμφωνήθηκε κι ουδέποτε αποδέχθηκαν πως το «νέο κράτος», η «νέα δομή», ο «νέος Διζωνικός Συνεταιρισμός», της υπό διαπραγμάτευση «λύσης», θα συνιστά μετεξέλιξη ή συνέχιση της ΚΔ…

Σ Τ Η Ν ΟΜΙΛΙΑ του στη Βουλή 11.2.2016 ο πρόεδρος Αναστασιάδης - την οποία οι θαυμαστές του έχουν χαρακτηρίσει ως «ιστορική ομιλία» - επανέλαβε τους δικολαβισμούς του. Όχι για να μεταπείσει τον κ. Ακιντζί, τον κ. Μπουρτζιού, τον κ. Έιντε του ΟΗΕ, ή την Άγκυρα, αλλά για να καθησυχάσει και να εξαπατήσει τους Έλληνες Κυπρίους πολίτες. Σε μια προσπάθεια ν’ αποστομώσει τους Έλληνες επικριτές του. Που αποτελούν την πλειοψηφία των ηγεσιών των κομμάτων (πλην ΔηΣυ & ΑΚΕΛ) της ΚΔ. Μ’ αυτόν τον οίστρο εξαπάτησης, ο κ. Αναστασιάδης κατολίσθησε μέχρι του σημείου ν’ αντικαταστήσει, στην «ιστορική» ομιλία του, την αναφορά σε «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» του αυθεντικού κειμένου της δικής του Κοινής Διακήρυξης με τον Έρογλου της 11.2.2014, με την ανύπαρκτη στο κείμενο αναφορά σε «Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία» (δες ΕΙΡΗΣΘΩ στη «Σ», 14 & 15.2.2016)

Κ Υ Ρ Ι Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ του κυβερνητικού δικολαβισμού είναι ότι: Επειδή στην 1η και στην 3η Παράγραφο του κειμένου Αναστασιάδη-Έρογλου της 11ης Φεβρ. 2014 γράφει: (α) «Σε μια ενωμένη Κύπρο εντός της ΕΕ» και: (β) «Η ενωμένη Κύπρος, ως μέλος των ΗΕ και της ΕΕ», εξυπονοείται άρα, συνάγεται, συμπεραίνεται, ή και τεκμαίρεται ότι: Το «νέο κράτος της ΕΚΟ (Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας), αφού θα συνεχίζει να ΄ναι μέλος των ΗΕ και της ΕΕ, πάει να πει ότι θα αποτελεί τη συνέχιση, τη μετεξέλιξη της ΚΔ που έχει ώς τώρα αυτή την ιδιότητα του κράτους-μέλους.

Χ Ω Ρ Ι Σ ΟΜΩΣ δικολαβισμούς, εξαπατήσεις και ιδίως αυταπάτες (αυτό γράφεται για τους θαυμαστές του κ. Αναστασιάδη, προπάντων τους ηγέτες του ΔηΣυ & ΑΚΕΛ και των φιλικών του ΜΜΕ), η εσκεμμένη «Εποικοδομητική Ασάφεια» και η εσκεμμένη αποφυγή κάθε αναφοράς σε ΚΔ και «ΤΔΒΚ», εξυπηρετεί ΜΟΝΟ την τουρκική εκδοχή και μεθόδευση: Το «νέο κράτος» η «νέα δομή» η «ΕΚΟ» του Διζωνικού Συνεταιρισμού Ισότιμης Επί Παντός Τουρκικής Συγκυριαρχίας, θα κληρονομήσει, ως διάδοχος και κληρονόμος, τα «χρυσαφικά της μακαρίτισσας - εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας». Κι αυτά τα «χρυσαφικά» είναι πρωτίστως δύο: (α) Η μία και μόνη κυριαρχία της κρατικής υπόστασης και (β) η μία μόνη νομική διεθνής προσωπικότητα και διεθνής εκπροσώπηση της.

Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ο Υ Μ Ε : Εάν ο κ. Αναστασιάδης, με ικανούς δίπλα του συμβούλους τους κ.κ. Πολύβιο Γ. Πολυβίου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Τουμάζο Τσελεπή του ΑΚΕΛ, αισθάνεται ότι έχουν πράγματι πραγματική ισχύ οι ισχυρισμοί του στη Βουλή, ας τους θέσει αυτούσιους στην επόμενη συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί και τον κ. Έιντε. Για να μας πει, ύστερα, το αποτέλεσμα. Για να δούμε αν έχει λάθος το σημερινό μας άρθρο…


Top