Απόψεις Λάζαρος Μαύρος Μετεξέλιξη Κ.Δ. υπό την Τουρκική Συγκυριαρχία

Μετεξέλιξη Κ.Δ. υπό την Τουρκική Συγκυριαρχία

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο


Όταν δηλώνουν ότι στις «διακοινοτικές» συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί παραμένουν «διαφορές κι αποκλίσεις» στο (α) Περιουσιακό, (β) Εδαφικό, (γ) Εγγυήσεις, εννοούν ότι «τα βρήκαν» σε όλα τα άλλα… «Κεφάλαια». Εννοούν ότι έχουν ήδη συμφωνήσει στο «Κεφάλαιο Διακυβέρνηση» κι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες διευθέτησης και της τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας.
 
Εννοούν ότι έχουν αποδεχθεί την υπαγωγή του συνόλου της κρατικής υπόστασης της (μέχρι τούδε) Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό Τουρκική Συγκυριαρχία. Εννοούν ότι, αν τα βρουν στο Περιουσιακό, Εδαφικό & Εγγυήσεις, θα καταλήξουν σε Συμφωνία Λύσης Αναστασιάδη - Ακιντζί (λύση ΑνΑκ), την οποία θα θέσουν σε δύο ξεχωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα:
 
Όπου θα κληθούν οι Έλληνες Κύπριοι να παραδώσουν το κράτος τους, την Κυπριακή Δημοκρατία, στην Διζωνική Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία.
 
Αυτήν ακριβώς εννοούν ως «Μετεξέλιξη» οι του Αναστασιάδη, ως «Νέα Δομή» οι του Ακιντζί και ως «Νέα Χώρα» οι του Νταβούτογλου. Η οποία, «Νέα Χώρα» θ’ αλλάξει και τ’ όνομά της, καθώς αποδέχθηκαν και λένε οι του Άντρου Κυπριανού.
 
Aυτός ακριβώς ήταν και είναι ο «Σκελετός λύσης» που πέτυχαν οι Τούρκοι, μέσα από το γράμμα και το πνεύμα, (α) του Κοινού Ανακοινωθέντος Ταλάτ - Χριστόφια 23.5.2008 και (β) Έρογλου - Αναστασιάδη 11.2.2014. Η «βάση» και το «πλαίσιο», δηλαδή, των έκτοτε διεξαγομένων «διακοινοτικών» συνομιλιών: Διζωνική Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία:
 
Το νέο κράτος, ένας Διζωνικός Συνεταιρισμός των Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών, ενός βόρειου τουρκοκυπριακού κι ενός νότιου ελληνοκυπριακού, Ισοτίμως Συγκυρίαρχων και Συνιδιοκτητών και Συνιδρυτών της «Νέας Χώρας», της «Νέας Δομής», της «Μετεξέλιξης» τής προορισμένης να καταστεί, μ’ ελληνικές υπογραφές, στα δημοψηφίσματα, εκλιπούσας εν τέλει και κληρονομηθείσας, μακαρίτισσας, Κυπριακής Δημοκρατίας...
 
Ως αντίδωρο για την παράδοση της κρατικής υπόστασης της ΚΔ στην Τουρκική Συγκυριαρχία, διαβάσαμε στον «Πολίτη» (24.1.16 σελ.5) ότι: Στο Νταβός όπου συναντήθηκαν οι Αναστασιάδης - Ακιντζί με τον Γ.Γρ. ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τέθηκε το εξής:
 
Την επομένη των δημοψηφισμάτων να είναι προσυμφωνημένο ότι θα παραχωρηθεί στο νότιο ε/κ συνιστών κράτος (α) η τουρκοκρατούμενη «κλειστή πόλη» της Αμμοχώστου και (β) τα εδάφη της ελεγχόμενης από την UNFICYP «νεκρής ζώνης». Και, επίσης, ότι: Αυτή η «διαδικαστική συμφωνία» μπορεί να αποτελέσει κίνητρο έγκρισης του Σχεδίου Λύσης ΑνΑκ, ιδιαίτερα για τους Ελληνοκυπρίους… Δηλαδή: Πάρτε, Έλληνες Κύπριοι, το Βαρώσι και τη Νεκρή Ζώνη (συν υποσχέσεις με χρονοδιαγράμματα) και δώστε το κράτος σας στην τουρκική συγκυριαρχία…
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ 
 
Τι ακριβώς αντιλήφθηκε για τις πραγματικές προθέσεις των Τούρκων Κατακτητών (Νταβούτογλου & Τσιαβούσογλου) για το Κυπριακό, στις συνομιλίες μαζί τους το Σάββατο, 24.1.16, στην Κωνσταντινούπολη ο Γ. Γρ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού, από τι άλλο άραγε εξαρτάται, παρά από τις εν έτει 2016 απορίες του; Και ποιες ήταν, άραγε, αυτές οι απορίες και τα ερωτήματά του, καθώς μετέβαινε προσκεκλημένος των Κατακτητών στην Τουρκία; 
 

Top